Kvinne med iPhone XS

Hvilken iPhone-modell bør du velge?

Med tre nye iPhone-modeller på plass, kan det være vanskelig å vite hvilken som passer ditt bruk. Vi hjelper deg på vei.

Det siste året har det vært relativt enkelt å velge mellom de ulike iPhone-modellene: Ville du ha den nyeste teknologien, var det X som gjaldt, mens 8 Plus og 8 bød på en litt rimeligere inngang i iPhonens verden.

Med de tre nye modellene XS, XS Max og XR blir det imidlertid vanskeligere å velge rett modell – da de på mange måter er likere enn de utgående modellene. Det er imidlertid noen vesentlige forskjeller på de tre telefonene som vil være avgjørende for mange.

Størst og best: XS Max

iPhone Xs og iPhone Xs Max

Nye iPhone XS Max byr på en 6,5-tommers Super Retina OLED-skjerm - her er den sammenlignet med nye iPhone XS. Foto: Apple

For deg som er opptatt av å ha det aller beste, er det ingen tvil om at det er iPhone XS Max som gjelder. Den 6,5-tommers store Super Retina OLED-skjermen er blant de aller største på markedet nå, og har man først fått smaken på en skjerm av denne størrelsen er det vanskelig å gå tilbake til en mindre telefon. Til tross for den gigantiske skjermen, er XS Max faktisk mindre enn den eldre 8 Plus-modellen rent fysisk.

XS Max har også et større batteri enn den litt mindre XS-modellen, og det betyr at den har inntil halvannen time lengre batteritid enn den utgående X-modellen.

Den nye prosessoren, med navnet A12, gjør alle de nye telefonene vesentlig raskere enn forrige generasjon, men det er ekstra nyttig på den store skjermen som krever litt mer ressurser.

Den gylne middelvei: XS

iPhone Xs Gold

iPhone XS og XS Max kommer også i en helt ny farge – nemlig gull. Foto: Apple

Mange setter pris på en så stor skjerm som mulig, mens andre helst vil ha en som passer bedre i mindre hender og tar mindre plass i lomma. Da er XS-modellen sannsynligvis det beste valget.

Skjermteknologien og ytelsene er i praksis like som på XS Max, men skjermen er, i likhet med iPhone X, 5,8 tommer stor. Den har imidlertid fått en rekke forbedringer sammenlignet med forgjengeren. Blant annet har kameraet blitt bedre, Face ID-funksjonen fungerer raskere og den nye prosessoren bidrar til bedre ytelse ved tunge oppgaver.

Også XS har fått et større batteri, og den har nå inntil en halvtime bedre batteritid enn forgjengeren. Det er noe mange garantert vil sette pris på. 

Den kreative: XR

iPhoneXr-RED-Black-RED-600.jpg

Med seks ulike farger å velge mellom, har du mulighet til å velge en telefon som passer deg. Foto: Apple

Mens man tidligere måtte velge iPhone X for å få en skjerm som dekket nærmest hele fronten, har Apple nå valgt å lage en litt enklere variant med tilnærmet samme utseende i form av XR.

Med sine 6,1 tommer er skjermen faktisk en smule større enn på XS, men den har en Liqiud Retina LCD-skjerm istedenfor XS og XS Max-modellenes Super Retina OLED-skjerm med Dolby Vision HDR.

Selv om den har en litt enklere skjerm, er XR-modellen på ingen måte noen halvgjort billigutgave av iPhone. Under skallet sitter den samme A12-prosessoren som på de to andre telefonene, og selv om du må gi slipp på ett av de to kameraene på baksiden gir det gjenværende kameraet med 12 megapiksler deg strålende bilder under de fleste forhold.

Mens XS og XS Max er tilgjengelig i tre farger (sølv, space gray og nye gull), er iPhone XR tilgjengelig i hele seks ulike farger: hvit, svart, blå, rød korall og gul.

Artikkelen er sist oppdatert 19.oktober 2018.

Var denne siden nyttig?