Julegavetips: De harde julegavene hele familien vil elske

Lurer du på hva du skal gi bort til jul? Her finner du gavene som er morsomme å gi — og som både mamma, pappa, barna, kjæresten og de som «har alt» vil sette pris på. 

Julen nærmer seg med stormskritt, men det er fremdeles mange som har flere julegave-kjøp igjen. Og ja, vi vet at julegavehandelen kan være vanskelig, selv når gavemottakeren har skrevet ønskeliste. For hva skal du egentlig velge i mylderet av duppedingser, skjerf og annet tilbehør?

For å gjøre det litt enklere for deg har vi samlet våre beste julegavetips, som garantert vil score poeng hos mottakeren.

Julegave til mamma

En mamma sier alltid at hun ønsker seg snille barn til jul, men det er kanskje hyggelig å legge en fin gave under juletreet også?

Trådløse ørepropper er en sikker vinner for mødre som er glad i å høre på musikk, podcast eller lydbok. Apple har på mange måter blitt standarden for produkter i denne kategorien, og det er ikke uten grunn. Airpods er svært enkle å bruke, sitter godt og har god lyd. Dessuten har de et elegant og enkelt design.

TIL MAMMA: Apple AirPods Pro og mobildeksel fra Ideal of Sweeden. Foto: Produsenten

Hvis du vil legge på litt ekstra kan du velge AirPods Pro. Denne utgaven byr på aktiv støydemping, ekstra komfort og lydkvalitet i særklasse.

Eller kanskje mamma trenger et nytt deksel? Dekslene fra Ideal of Sweeden kommer i en rekke ulike farger og dekorative design, samtidig som de selvfølgelig beskytter mobilen godt.

Julegave til pappa

Har du en pappa som er litt over middels glad i smarte dingser? Da er den hendige og robuste kompakthøyttaleren JBL Link 10 midt i blinken. Høyttaleren er stemmeaktivert og har innebygget Google-assistent, så her får pappa med en personlig assistent på kjøpet.

En trådløs hurtiglader er også kjekt å ha. Lateplaten Xqisit Wireless Fast Charger 10W er kompatibel med mobiler som støtter trådløs lading, som for eksempel Galaxy S6 eller nyere samt iPhone 8 eller nyere.

TIL PAPPA: Ladeplate fra Xqisit, Galaxy Watch 3 4G og JBL Link 10 Google Høyttaler. Foto: Produsenten

Eller ønsker han seg en ny klokke? Hvis du virkelig vil skjemme bort pappa i år kan du legge en smartklokke under treet. Galaxy Watch 3 4G er en stilren klokke som gir deg full kontroll på egen helse og trening. Den ser helt ut som en vanlig klokke, men du kan ringe med den, høre på musikk, bruke apper og følge med på aktivitetsnivået ditt, for å nevne noe. Den byr på drøssevis av funksjoner, slik som søvnmåling, automatisk deteksjon av trening og en rekke apper.

Julegave til barna

Å finne julegave til de minste er ikke alltid lett. Likevel finnes det flere harde pakker som vil glede både små og store barn.

Den portable høyttaleren Urbanista Sydney kommer i fire ulike farger og har fem timers batteritid. I tillegg er høyttaleren også vannresistent slik at den tåler søl og vannsprut.

TIL KIDSA: Hodetelefoner fra JBL og høyttaler fra Urbanista. Foto: Produsenten

Hvis du har barn som liker å sitte og pulse med et nettbrett, eller høre på musikk er hodetelefoner en fin julegave. JBL R300 On-ear Headphone Kids har volumbegrensning tilpasset barn. Hodetelefonene kommer i friske farger — i tillegg følger det med klistremerker så barna kan gjøre de til sine egne.

Har du barn som elsker å spille på mobilen? Ett gavekort gir dem en verden av underholdning. Kjøp gavekort fra Appstore her eller fra Google Play her.

Julegave til besteforeldre

Det er alltid hyggelig å gi bøker i gave — og om bestemor og bestefar er glad i å lese kan digitale bøker være en topp julegave. Lydbokabonnementet fra Storytel gir besteforeldrene et digert bibliotek å velge fra, med både norske og engelske titler, og de kan veksle mellom lytting og lesning på telefon eller nettbrett.

Julegave til kjæresten

Har du en kjæreste som liker å holde seg i aktivitet? Da er en smartklokke midt i blinken. Apple Watch kommer i flere modeller og den den nyeste er Apple Watch 6, som blant annet har Retina-skjerm og en rekke avanserte helse- og treningsfunksjoner.

TIL MIN KJÆRE: Galaxy Ear Buds, Apple Watch SE 4G og Apple Watch 6. Fotot: Produsenten

Ønsker du en litt rimeligere variant er Apple Watch SE 4G et godt alternativ, som til tross for å være litt enklere gir deg alle funksjonene en kan ønske seg fra en sportsklokke. Se alle smartklokker her.

God lyd er også en ypperlig julegave til din kjære. De støydempende øreproppene Galaxy Buds Live har rålekkert design, behagelig passform og enorm lyd, som kjæresten din vil ha stor glede av.

Julegave til gameren

E-sport og gaming har vært på alles lepper denne høsten. Men dersom du ikke spiller selv, er det kanskje ikke så enkelt å finne en julegave til familiens gamer.

Spill er alltid en hit til jul. Tidligere i høst slapp EA FIFA 21, det siste i rekken av det populære fotballspillet som garantert vil ligge under mange juletrær i år.Se tips til åtte klassiske spill her

Hvis barnet ditt gamer på PC er en musematte eller en gaming-mus gode alternativer. En presis mus er et must for å oppnå de resultatene man ønsker. Og har man først bestemt seg for å vinne, ja da kan det bli lange dager foran skjermen. Da er en gamingstol midt i blinken!

Glad i å spille? Da trenger du skikkelig bredbånd. Telia tilbyr bredbånd for alle behov —  finn riktig løsning for deg her. 

Julegavetips til de som har alt

Om den du skal gi gave til tilsynelatende har «alt», kan det være vanskelig å finne en passende gave. En ting de aller fleste av oss imidlertid aldri får nok av, er batteri. Så hvorfor ikke gi bort en kraftig «powerbank»?

Husk å sjekke hvor mange milliamperetimer (mAh) nødladeren har, slik at du er sikker på at du kjøper en variant som ikke må lades opp hele tiden. Xqisit PowerBank har hele 10 400 mAh ekstra strøm til å lade opp enhetene dine, så her får gavemottakeren mer enn nok til å lade både mobil og nettbrett.

En annen ting de aller fleste har bruk for er beskyttelse til mobilen. Deksler fra Otterbox er støtsikre og støtter trådløs lading. Tar du i tillegg med en skjermbeskytter fra Copter er det ingen tvil om at telefonen er veldig godt beskyttet.

> Se alt av mobiltilbehør her

TIL FILMELSKEREN: Apple TV 4K og nettbrettet Galaxy Tab S6 Lite. Foto: Produsenten

Julegaver til den som elsker film og serier

De fleste kan sette pris på en skikkelig Netflix-kveld. Apple TV 4K er derfor den ultimate gave til den som elsker film og serier. Den kobles enkelt til TV-en og det trådløse nettet hjemme, deretter kan man laste ned strømme-apper som Netflix, HBO og YouTube — og strømme direkte på TV-en. Apple TV 4K har også støtte for Telia Play. 

Et solid nettbrett gjør det også enkelt å ta med seg underholdningen på tur! Galaxy Tab S6 Lite har super ytelse, en lekker høyoppløst TFT-skjerm og en S Pen som gjør det lett å notere, spille og leke.

Trenger du noe nytt å se på? Her er høsten nye filmer og serier fra Netflix.

Mobiltelefon i julegave

Vurderer du å gi bort en mobiltelefon i julegave? Velg en mobil som kan ta i bruk det nye superraske 5G-nettet. Nå har vi åpnet 5G-nettet i Oslo, Bergen, Lillestrøm og Trondheim – og flere byer og tettsteder er på vei. Vurderer du å gi bort en mobiltelefon til jul, er det derfor ingen grunn til å vente med å kjøpe en telefon som er tilrettelagt for den nye 5G-teknologien.

5G-TELEFONER: iPhone 12 mini,Galaxy S20 FE 5G og OnePlus 8T 5G er alle kompatible med det nye 5G-nettet. 

Da får den heldige mottakeren tilgang til neste generasjons mobilnett så fort vi åpner i han eller hennes område. Telefonen vil dessuten alltid bruke det beste nettet, og fungerer fint med 4G der 5G ikke er bygget ut ennå.

De store leverandørene som blant andre Apple, Samsung og OnePlus har allerede sluppet en rekke modeller i ulike prisklasser som alle er tilpasset neste generasjons mobilnett. Se alle de nye 5G-telefonene her

 

 

 

 

Var denne siden nyttig?