Par kikker på julegaver på datamaskinen sin

Julegavetips: 15 gode julegaveideer!

Usikker på hva du skal gi bort til jul? Her har du et knippe gode julegaveforslag – som passer for blant annet ulykkesfuglen, serieelskeren, den kule tenåringen eller teknologinerden.

Julen nærmer seg med stormskritt og mange er i full gang med julegaveshoppingen. Men hva skal du velge i mylderet av mobiler, nettbrett, hodetelefoner og tilbehør?

Even Lundby Nyhus, assisterende butikksjef på Oslo City, har julegavelisten klar og øverst på tronen finner du AirPods.

AirPods er årets heteste julegave og kommer garantert til å ligge under mange juletrær denne jula, sier Lundby Nyhus og fortsetter:

– I tillegg er høyttaleren Onyx Studio 6 fra Harman Kardon en hit, som både små og store kommer til å få mye glede av.

Telia_AirPods.jpgEven Lundby Nyhus, assisterende butikksjef på Oslo City, tror AirPods er årets store julegavevinner. 

Til den treningsglade

Skal du finne julegave til den treningsglade, er en smartklokke en sikker vinner mener Lundby Nyhus. Han trekker frem både Apple Watch og Galaxy Watch som gode alternativer. 

Apple Watch kommer i to modeller og den nyeste er Apple Watch 5, som blant annet har Retina-skjerm, kompass, høydemåler og GPS.

Galaxy Watch kommer også i to modeller og befinner seg i en litt rimeligere prisklasse. Den nyeste modellen er Galaxy Watch 4G som ble kåret til årets beste smartklokke av tek.no i 2018. 

– Begge klokkene gir deg full kontroll på distanse, høyde og puls og er derfor perfekt for trening. Dessuten er de vanntette og tåler både svette og regn veldig godt, tipser Lundby Nyhus.

Til ulykkesfuglen

Vi kjenner alle en ulykkesfugl, eller kanskje er du det selv? Uansett er det ergerlig å skade mobilen eller nettbrettet. Derfor er Lundby Nyhus’ beste råd å gi bort et deksel i julegave til alle som har uflaks.

– Deksler fra Gear4 er en storfavoritt og perfekt for kløner. De er dessuten støtsikre og passer til en rekke mobiler, sier Lundby Nyhus med et lurt smil.

En annen favoritt er deksler fra Pela, de er hundre prosent nedbrytbare, stilrene og behagelig å holde.

– Slenger du på en skjermbeskytter fra Copter blir mobilen så robust som overhodet mulig. 

Finn skjermbeskytter fra Copter her og se utvalget av mobildeksler i nettbutikken vår. 

Til serieelskeren

Kjenner du noen som bare elsker å se på serier? Da er et godt nettbrett et must! Lundby Nyhus anbefaler varmt nettbrettet Samsung Galaxy Tab S4.

– Da får du en veldig bra skjerm, gode farger, godt batteri og en prosessor som gjør at du fint kan strømme video og spille spill uten at det går utover kvaliteten.

Samsung Galaxy Tab S4 10,5" 4G

Samsung Galaxy Tab S4 10,5" 4G

  • Fantastisk 10,5" Super AMOLED-skjerm med 2560x1600 punkter
  • 2,3 GHz, 8 kjerners prosessor
  • Kraftige høyttalere fra AKG
  • Stort batteri på 7300 mAh med QuickCharge (14,5 t videoavspilling)
  • Presis kontroll med S-pen

Pris, nettbrett: 5 399,-
med 4G Bredbånd 15 GB og 12 md. avtaletid.

Minste totalpris 12 md: 9 587,- 

Til den kule tenåringen

Tenåringen i huset kan være vanskelig å finne gave til. Dersom tenåringen du skal kjøpe gave til digger å se på film og serier eller gamer mye, er hodetelefoner helt genialt mener Lundby Nyhus.

– Kygo-hodetelefonene har lyd av ypperste kvalitet, så det tror jeg er en gave som blir varmt mottatt blant ungdommen, tipser Lundby Nyhus. 

Kjøp Kygo-hodetelefoner her

Telia_hodetelefoner.jpgHodetelefoner er genialt til tenåringen som elsker å se på serier eller spille spill. 

Til hele familien

Er du på utkikk etter en gave som passer til både store og små, er Lundby Nyhus’ beste tips å kjøpe en ruter.

–  Skal du ha en dings til hele familien er Netgear-ruteren genial. Ruteren er oppladbar og kan tas med over alt, da har du nett uansett hvor du går. 

Netgear AC810s

Ruteren er liten og nett og får plass i bukselommen eller en liten veske – slik at du enkelt kan ta med deg nett på utflukter, reise eller på hytta. 

– Et annet godt forslag er den bærbare spilleren Urbanista Sydney.

Til rotekoppen

Og hva med rotekoppen, da? Han eller hun som verken har kontroll på lommebok, lader eller nøkler? 

– Her er det lurt med en nødlader. Den ultimate julegaven til alle rotekopper må jo være en PowerBank som man enkelt kan ha med seg i vesken eller sekken? tipser Lundby Nyhus med et smil. 

Til storforbrukeren av data

Skal du kjøpe julegave til en som alltid er på farten og som elsker å strømme, lytte og snappe? Da er et abonnement på Telia X sannsynligvis den perfekte gaven.

Med Telia X får du fri data til en fast månedspris på 579-,. Helt genialt for storforbrukeren av data med andre ord!

– Du slipper rett og slett å bekymre deg for hvor mye data du bruker, forklarer Lundby Nyhus.

Til den teknologiinteresserte

Å kjøpe gave til den som alltid har det nyeste utstyret, og som er over gjennomsnittet interessert i tekniske duppedingser, kan få selv den mest rutinerte julegavehandler til å rive seg i håret av frustrasjon.

Et trygt valg er det nyeste tilskuddet i iPhone-familien, iPhone 11, eller Galaxy Fold tror Lundby Nyhus. 

– Skal du ha det ypperste av teknologi og et utrolig bra kamera er disse de to mine aller beste tips. IPhone 11 passer for de fleste og særlig for dem som har hatt iPhone før. Samsung Galaxy Fold er ganske dyr, men til gjengjeld noe helt utenom det vanlige.

 

Var denne siden nyttig?