Mann og dame ute med julestemning
JULESTEMNING: Gode tips sørger for årets julestemning

15 ideer til aktiviteter som gir julestemning

Selv om førjulstiden og opptrappingen mot jul kan bli annerledes i år, finnes det et hav av hyggelige juleaktiviteter du kan gjøre for å komme i julestemning. 

 

Se en julefilm eller serie, sats på en hyggelig kveld der du lager en stemningsfull julemusikk-liste i Spotify, eller gled deg til en helaften der dere samles til et digitalt julebord, hvor dere sammen kan lage deilig mat instruert av en profesjonell kokk. Veien til de gode julefølelsene er ikke lang!

Her får du forslag til hva du kan finne på for å komme ordentlig i julestemning, her er det ideer til hyggelige juleaktiviterer for både barn og voksne.

1. Skap julestemning med quiz

Hva med å samles rundt bordet til en spennende julequiz? Dere kan bruke appen Quizappen, som fungerer som den gode, gamle quizboken - men du har i stedet mange tusen spørsmål i lommen. Her finnes det også egen barnequiz med spørsmål barna kan mestre.

Kahoot får alltid opp stemningen, sats på en jule-kahoot, der dere lager egne spørsmål de andre kan svare på. Husk at dere også kan ha virtuelle matcher med familie eller venner. NB! Fare for at konkurranseinstinkt-alarmen går!

2. Lag en spilleliste med juleslagere

En enkel måte å komme i julestemning på er å lage en jule-spilleliste i Spotify. Der samler du låtene som fikk julehjertet til å banke da du vokste opp, men også låtene du gjerne hører på nå.

Jente som sitter under teppe

Få med deg Eva Weel Skrams versjon av Prøysens Romjulsdrøm. Atle Pettersen har nettopp gitt ut Tusen julelys, med er også Linnea Dale, sølvguttene - og en av låtene er skrevet av den populære lyrikeren Trygve Skaug. Sammen med barna kan du lage en egen liste med norske julesanger for barn, vi lover at det raskt blir stemning i stua med Barnas julesanger.

3. Kom i julestemning i naturen

November- og desemberdager trenger ikke å være mørke og triste, for naturen er på sitt vakreste når frosten legger seg på kvister og trær. Knyt på deg gode og varme sko, ta med deg skinnfeller - og sørg for å ha noe godt og juleinspirert på termosen, sånn som hvit gløgg fra Kolonihagen.

Med Appen DNT SjekkUt kan du enkelt finne frem til turperler der du bor. Vi anbefaler også appen Hidden, med den kan du bli kjent med spennende historier som skjuler seg i naturen. Dette motiverer barna på tur!

4. Lag tidenes julebord digitalt!

Ett av høydepunktene før jul er å kunne møte gode venner på julebord. Klemming, latter, og god julemat og drikke hører med i førjulstiden - men fortvil ikke!

Hva med å satse på et digitalt julebord i år, der det er plass til dere alle? Kulinarisk akademi arrangerer interaktivt kokkekurs der du kan mingle virtuelt med vennene dine, mens dere lager mat sammen, og gjennom appen Foodsteps får du hjelp steg for steg. Skal dere ha digitalt julebord, kan det lønne seg å legge en god plan. Kanskje vil dere ha litt underholdning, som musikk-quiz? Sørg for at alle ser hverandre.

5. Hent julen inn i feeden

Sørg for at Instagram- og Facebook-feeden fylles opp med inspirerende juleideer og lekker mat, konfekter og kaker det kan være morsomt å lage i førjulstiden.

Jente holder mobil

INSPIRASJON: Få julestemning av juleentusiaster på sosiale medier.

Let frem til inspirerende kontoer for juleentusiaster, på Facebook-siden jul, mad, pynt og ideer finner du mange spennende gjør det selv-prosjekter, lekker konfekt og deilige julekaker du kan lage.

6. Skap julemagi med smart belysning

Selvsagt løfter levende lys stemningen i hjemmet ditt før jul, men det kan også smart belysning gjøre. Med smart styring av lys kan du enkelt skape hyggelige soner i hjemmet ditt. Dempet belysning kombinert med hyggelig julepynt gjør at du raskt får julestemning. Det er også mulig å styre juletrebelysningen.
Futurehome fra Telia hjelper deg med å styre belysningen, og gjør at du kan leve smartere i hjemmet ditt. Produktene finner du her.
Du kan også satse på trådløs juletrebelysning. Med Twinkly kan får du juletrebelysning med spennende effekter, og du kan styre det med en app.

7. Finn frem godteskålen og snurr julefilm!

En julefilm eller en serie som skaper julestemning hører med i desember. Sørg for å ha litt god sjokolade lett tilgjengelig, og gjør deg parat!

18. desember kommer sesong to av strømmesuksessen “Hjem til Jul” på Netflix, med blant annet skuespiller Ida Elise Broch. Evig single Johanne, som hadde sett seg lei av konstante kommentarer om sivilstatusen sin, la ut på en 24 dagers jakt etter et kjæresteemne til jul. Nå er hun tilbake, og du lurer kanskje også på hvem som egentlig ringte på i seriens siste episode? Nå får du trolig svaret.

Og husk, som Telia-kunde får du én måned uten ekstra kostnad hos både Storytel og HBO Nordic. Fyll tiden med gode lytteopplevelser og fantastiske serier og filmer.

*Gjelder for alle kunder som ikke har benyttet seg av tilbud hos Storytel og HBO Nordic via Telia før.

8. Full kontroll på gavekjøpene

Planleggingen av julegaver krever alltid litt, men du kan gjøre det til en hyggelig stund!

Barn pakker inn gaver

ÅRETS JULEGAVER: Å pakke inn gaver kan være en juleaktivitet i seg selv.

Tenn stearinlys, gjerne med en god og julete duft, og ved hjelp av appen Christmas list kan du lage oversiktlige gavelister som sikrer deg full julegave-kontroll før julaften.

Her kan du markere hvor du er i løypa - om gavene er kjøpt, om de er pakket inn, og om de eventuelt er sendt.

9. Lag deilig julemat på adventssøndagene

Gjør noe ekstra ut av adventssøndagene i desember, noe mer enn bare å tenne lilla lys. Hva med å delta på Gladkokkens adventskalender hver søndag i advent? Da er det direktesendt gratis matkurs med julemat, kaker og drikke.

Det er en gyllen anledning til å lade opp til jul sammen med andre matglade juleentusiaster.

10. Få favorittbandet inn i stua

Vi er mange som savner å gå på konserter og store arrangementer i annerledesåret 2020. Det fine er at du raskt kan hente kulturlivet inn i stua, hvis arrangementene du har gledet deg til blir avlyst.

Ticketsmaster Live Stream får du oversikt over konserter og opplevelser du kan gå på digitalt. 

Par ser tv

LIVE STREAM: Få musikken rett hjem til sofaen.

Følg favorittartisten din på Instagram, Facebook eller Twitter, for da vil du raskt finne ut om det er konserter som det er mulig å oppleve digitalt - konserter og arrangementer som kanskje er avlyst.

11. Hør en klassiker på lydbok

Var du glad i Skomakergata da du vokste opp? Du finner den på Storytel, og den fremkaller julestemning både hos små og store. Det fine er at en lydbok er noe dere kan lytte til mens dere gjør noe annet, kanskje mens dere har juleverksted?

På Storytel finner du uttallige bestselgenede bøker. Hva med å lytte til en spennende krim på frostfylte desemberdager?

Psst… nå kan du få familierabatt på mobilabonnement fra Telia! Velg samme datamengde til alle i familien, og få rabatt for hvert ekstra abonnement. Samler du fler, sparer du mer. Les mer om Familierabatt og sjekk hvor mye du kan spare her.

12. Lag nabolagets fineste krans

Hvert eneste år lar vi oss imponere av alle de fine julekransene som dukker opp på Instagram. Klart du kan lage en du også! Men det er fint å få litt hjelp underveis.

La deg derfor inspirere av influenseren Moseplassen – på bloggen hennes finner du mange forskjellige kranser du kan lage.

13. Når en pepperkakebaker...

Det er noe spesielt med pepperkaker til jul, det blir ikke ordentlig jul uten.

Familie som baker

BAKING: I julen er det vel lov å kose seg litt ekstra med god bakst.

Hva med å satse på pepperkaker fra den populære matbloggen Trines matblogg? På bloggen ser du også hvordan du ved hjelp av melis kan pynte dem så de ligner snøkrystaller. Bonusen med disse pepperkakene er at det sprer seg en deilig krydderlukt når du steker dem. Hei julestemning - så hyggelig at du stikker innom!

14. Lag en levende julekalender.

Ingenting er så hyggelig som å gjøre en aktivitet sammen som familie fra 1. desember - og frem til jul. Noen liker å følge julekalenderen på NRK med barna, i år sendes serien Stjernestøv.

Hva med å lytte til Snøsøsteren av Maja Lunde i Storytel - sammen? Det er en rørende julefortelling i 24 deler der du møter Julian på ti år, som ikke gleder seg til jul. Julian og familien bærer på en stor sorg etter at storesøsteren Juni døde, og Julian tenker at jula er avlyst. Så en dag møter han den livsglade juleelskeren Hedvig, og han begynner å tro at det kan bli jul likevel.

15. Hyggelige juleforestillinger og julemarkeder

Mange husker kanskje opplevelsen av å se Reisen til julestjernen da de vokste opp. Da kom julestemningen raskt. Mange må nettopp få med seg en juleforestilling for å komme ordentlig i julestemning!

Julemarked

JULEMARKED: Den herlige duften av nystekte lapper og varm kakao er ikke å ta feil av.

visitoslo får du oversikt over teater og andre forestillinger i Oslo, og på Barnas Norge får du oversikt over arrangementer og juleforestillinger over hele landet.

Visitnorway får du oversikt over hyggelige julemarkeder over hele landet. I korona-situasjonen vi står i nå, er det mange arrangementer som må avlyses, og endringer kan skje raskt. Husk derfor å sjekke nettsider og informasjon nøye.

Var denne siden nyttig?