Infinity symbol
Uteområdet på Klækken Hotell. Foto: Klækken Hotell.

Klækken hotell kvittet seg med heismusikken

Musikk skaper stemninger. En ny studie viser at musikk har muligheten til å styrke kundeopplevelsen. Som oftest blir hotell og musikk sammenlignet one-man-band og pinlig heismusikk. Dette ville Klækken Hotell gjøre noe med.

Som første kunde med Spotify Business, ønsket hotellsjef Ole Gunnar Borlaug, å spille oppdatert musikk som gjestene kunne like, samtidig som det avlastet hotellets ansatte.

– Gjestene forventer at vi spiller oppdatert musikk. Tidligere var administrasjon av musikk et mas og tidstyv for oss, men nå går alt automatisk. Vi gleder oss til å se effektene av bedre tilpasset musikk som kan skape en forbedret atmosfære for våre gjester. Hvis det fører til at de sitter litt lenger i restauranten og handler mer i baren er jo det også positivt, forteller hotellsjefen på Klækken Hotell.

Bilde av hotellsjef på Klækken Hotell i Hønefoss, Ole Gunnar Borlaug.

Hotellsjef på Klækken Hotell i Hønefoss, Ole Gunnar Borlaug. Foto: Klækken Hotell

Spotify Business gir nemlig Klækken Hotell forslag til spillelister og muligheten til å søke i verdens største musikkdatabase. Slik får de rett musikk til sine gjester.

Gjestene forventer at vi spiller oppdatert musikk. Tidligere var administrasjon av musikk et mas og tidstyv for oss, men nå går alt automatisk.

Ole Gunnar Borlaug, hotellsjef, Klækken hotell.

Tjenesten kommer med unike funksjoner som gir hotellet full kontroll. Spotify Business muliggjør nemlig skjemalegging av spillelister så de ansatte på Klækken Hotell kan planlegge musikken som spilles og når den spilles. Det gjør at de kan fokusere på andre arbeidsoppgaver.

– Med Spotify Business får vi alt automatisert og vi kan sette avspillingen i system på forskjellige tidspunkt på døgnet. Morgenfrokosten bør selvfølgelig akkompagneres med en annen musikk enn kveldsdrinken. Vi har fått mange positive tilbakemeldinger, både fra gjester og ansatte etter at vi fikk Spotify Business, forteller Borlaug.

Les også: Skytjenester gjør mindre bedrifter proffe.

Profesjonaliserer hvert ledd

Det vakkert beliggende Klækken Hotell er kjent for sin service, mat og konferansefasiliteter. Hotellsjefen så på mulige forbedringspotensialer og fikk høre om Spotify Business gjennom Telia. Det gjorde han nysgjerrig.

– Med Spotify Business holder vi oss fortsatt innenfor lovverket med fremføring av musikk i offentlig lokaler. Samtidig bidrar vi solidarisk til at også mindre kjente artister kan tjene penger på musikken sin. At vi i tillegg kan sette opp lister for hele dagen er veldig tidsbesparende, og hjelper oss spesielt mye i stressperioder, forteller Borlaug.

Rett musikk – en nøkkel til suksess

Musikk har kraften til å styre våre følelser. Den kan gjøre deg glad, den kan gjøre deg trist og den kan få deg til å skygge banen.

Det er ikke tvil om at når man spiller god og oppdatert musikk som gjestene våre liker, så sette de mer pris på besøket.

Ole Gunnar Borlaug, hotellsjef, Klækken hotell.

Et godt eksempel på dette kommer fra London hvor man begynte å spille klassisk musikk på T-banestasjoner for å drive bort pøbler og truende ungdomsgjenger.

Rett musikk, på rett sted, til rett tid kan derimot påvirke gjestene til å bli lenger og kjøpe mer. Stadig flere hoteller, butikker og restauranter ønsker derfor profesjonelle spillelister som treffer flest best mulig.

Treffer man riktig så blir det flere slag på kassa og folk koser seg. For Klækken Hotell så merker man allerede at folk blir lenger i baren, lobbyen og restauranten.

– Det er ikke tvil om at når man spiller god og oppdatert musikk som gjestene våre liker, så sette de mer pris på besøket. Det er derfor viktig at vi tilpasser musikken etter gjestene våre. Vi har jo veldig mange kurs og konferanser hvor deltakerne har mange forskjellige musikksmaker. Nå treffer vi bedre, avslutter Borlaug.

Om Klækken hotell


Med historie tilbake til 1300-tallet ligger ærverdige Klækken Hotell sentralt på Ringerike, omkranset av en vakker skulpturpark og flott natur.

Hotellet er i dag et ledende kurs- og konferansehotell mindre enn en time fra Oslo og Gardermoen. 

Deres mål har alltid vært å skape en unik ramme for gjestenes besøk.

De er nå inne i sin andre periode som Trådløs Bedrift-kunde.

Klækken Hotell er Telias første kunde som benytter seg av Spotify Business.

Fakta om Spotify Business


Spotify Business er en tjeneste utelukkende for bedriftseiere som inkluderer kommersielle lisenser og tillater deg å spille musikk i offentlige miljøer.

Spotify Business kommer også med unike funksjoner som gir deg total kontroll over lyden som passer din merkevare.

Når du spiller musikk i det offentlige rom må du huske å betale lisens til IFPI, Tono og Gramo så komponister, tekstforfattere, plateselskaper, artister og produsenter får sin andel av avspillingen.