Telia Stories: Klokken som kan redde liv

For tre år siden fikk Terje Tobiassen hjertestans i bilen. Frykten for at det skulle skje igjen gjorde at han og resten av gründerne i ContinYou utviklet en helseklokke.

Med mobilteknologi gir denne helseklokken trygghet i livet. Klokken overvåker puls, oksygennivået i blodet og kan til og med bidra til å forutse sykdom og fall. Målet er å sørge for at eldre kan bli hjemme lenger, lette presset for hjemmepleien og spare samfunnet for store beløp.

– Velferdsteknologi er ikke bare viktig for de eldre, men også deres pårørende. Det som skjedde i 2014 var en stor belastning for familien min. Denne klokken skal skape trygghet til den som bruker den og deres familie, forteller daglig leder i ContinYou, Terje Tobiassen. 

I følge en fersk undersøkelse gjennomført av YouGov på vegne av Telia, viser det seg at hver tredje nordmann er bekymret for egen alderdom og over halvparten er bekymret for sine foreldres alderdom. Videre viser funnene at vi har sterk tro på at teknologiske hjelpemidler vil være til god hjelp i fremtiden. ContinYou's helseklokke har innebygd SIM-kort og den kobler seg til nærmeste pårørende eller helsetjeneste over mobilnettet, for å varsle dem hvis noe skulle skje. Ikke verst med en trygghetsalarm som virker overalt?

Les mer om hvordan helseklokken fungerer og kan redde liv her.

Overveldende interesse for helseklokken

Det har vært en overveldende interesse for helseklokken Contact fra ContinYou siden vi startet å fortelle om den i mars. Det synes vi i Telia er helt fantastisk. Flere tusen nordmenn har i løpet av de siste ukene meldt sin interesse for å få vite mer om den avanserte, norske helseklokken. Men dessverre vil det ta noe lengre tid før klokkene er tilgjengelig i butikk.

Det skyldes at klokken skal gjennom grundig testing, både hos brukere, ContinYou, Telia og blant tredjeparts eksperter. Alle selskapene som bidrar i produksjonen av klokken og i fintesting av den innebygde programvaren er norske, og det gjør at man får den beste kvalitetssikringen i alle ledd. Det gjør også at vi er sikre på at produktet holder den standarden vi ønsker, og at den virkelig er verdt å vente på.

Vi kommer tilbake med mer informasjon så snart salgsdato og pris er satt, og gleder oss til å få de første klokkene i butikk.

Er du interessert i å få vite mer om helseklokken «Contact» fra ContinYou fremover? Legg inn e-postadresse under, så sender vi deg mer informasjon når vi har flere spennende nyheter.