Eldre ektepar kikker på mobilen sin

Lag julekort med mobilen

Å lage julekort med mobilen er både gøy og enkelt. Få tips til hvordan du går frem her!

Å sende julekort til nære og kjære er for mange en tradisjon, og en fin måte å vise at du er glad i noen. Hva med å prøve å lage et julekort med mobilen? Med en app og noen gode bilder er julekortet til besteforeldrene dine i boks!

Gjør julekortet personlig

Skal du lage et julekort er første tips å knipse noen fine bilder. Finn frem noen fine gensere og julepynt – og ikke minst morsomme “fotoprops” som gir bildene et ekstra julepreg, og som gjør at bildene ikke blir fullt så oppstilte. 

Når julegenserne og pynten er funnet frem, er det på tide å tenke på stedet dere skal ta bildet. Skal det være ute i naturen, foran peisen eller kanskje foran juletreet? Dropp det oppstilte bildet foran en hvit vegg og husk at det er lov til å leke seg litt! 

Digitalt-julekort.jpgHva med å lage et julekort fra skituren? Alt du trenger er mobilen og en gøyal app!

Lag julekortet rett på mobilen 

Når du har knipset noen bilder du er fornøyd med, er det aller enkleste å bruke en app for å få julekortet akkurat slik du vil ha det. Her har du som regel mange valgmuligheter og kan leke deg med morsomme "stickers", forskjellig typer skrift og ferdiglagde maler der du kan plassere bildene dine. 

Her er noen favoritt-apper:

Lalalab 

Med denne appen kan du lage alt fra julekort til kalender, fotobøker og plakater. Med mange valgmuligheter og syv ulike formater kan du enkelt forvandle bildene dine til koselige og personlige julekort. Du kan fremkalle bildet direkte fra appen og få det tilsendt til ønsket adresse. Kjapt og enkelt!

Pic Collage

Med Pic Collage kan du lage massevis av fine fotokollasjer og julekort. I appen kan du velge mellom ulike klistremerker og bakgrunner med juletema. Her ligger alt til rette for å la kreativiteten løpe løpsk! Når du er fornøyd med kortet ditt kan du skrive det ut hjemme og sende det i posten. Enklere blir det neppe?

Over

I Over finner du en rekke maler og morsomme stickers som du kan legge på bildene dine. Du kan også legge på tekst og personlige hilsener. Når du er fornøyd med julekortet ditt kan du enkelt sende hilsenen din på e-post, på Facebook eller på SMS. Perfekt hvis du er litt sent ute med årets julekort, for her trenger du verken å tenke på frimerker eller frister. 

ElfYourself

For noen år tilbake tok denne nordmenn (og mange andre!) med storm, og har du enda ikke prøvd den er det på høy tid. Alt du trenger å gjøre er å laste opp noen bilder av deg og familien eller vennene dine. Deretter lager appen en video av dere som dansende alver. Litt teit, ganske morsomt – og garantert en julehilsen litt utenom det vanlige!

ElfYourself kan lastes ned i både App Store og i Google Play

Lag en video på egenhånd

Har du lyst til å lage en personlig videohilsen til besteforeldrene dine, en gammel tante eller en nevø eller niese? Hva med å lage en liten video! Med enkle grep får de fleste det til, bare se på denne videoen og la deg inspirere:

 

Var denne siden nyttig?