Infinity symbol

Maktdemonstrasjon av Samsung

Anmeldelsene på Samsung Galaxy Note8 har kommet inn fra testpilotene. Les hvilken dom de ga Samsungs nye flaggskip på markedet.

Samsung Note 8 liggende på esken oppå et bord.

Foto: Jarl Anders Hjelle

Jarl Anders (20) og Andreas (27) ble trukket ut til å være testpilot for Samsung sin fantastiske Samsung Galaxy Note8. Nå har de hatt telefonen en periode og har gitt oss sine ærlige tilbakemeldinger, og vi kan trygt si at guttene var meget imponerte.

Andreas med Samsung Galaxy Note8 i sola ute i en park.

Foto: Andreas Nuntun

Design

Jarl: – Med en gang jeg åpnet esken fikk jeg følelsen av at Note8 er en eksklusiv telefon. Hele fremsiden er av glass og er avrundet på kantene. Den er ikke så bred, men ganske høy. Det gjør at jeg uten problemer kan bruke den med én hånd.

– På baksiden, som også er av glass, er det doble kameraet og fingeravtrykkleseren plassert oppe i midten. På grunn av at hele telefonen er av glass, så får den enkelt synlige fingeravtrykk på seg, men de er lett å pusse vekk.

Andreas: – Når jeg åpnet esken telefonen kom i og så telefonen var skjermen det første jeg så. Skjermen er sinnssvak! Med sine 6,3" føles den gigantisk, men likevel ikke for stor. Rammene er så godt som borte, noe som gjør at telefonen ligger godt i hånden. Skjermen er så lyssterk at det nesten er ubehagelig å ha den på maks styrke.

Skjerm

Jarl: – Size matters. Note8 har såkalt Infinity Display, som dekker nesten hele fremsiden av telefonen. Det får skjermen til å virke gigantisk, og det å se på videoer er fantastisk. Skjermen har dype svarte farger og lyse levende farger, til og med i sollys. De kurvete kantene gir en ekstra dybde til skjermen.

– Hjem-knappen er fjernet og erstattet med en som man kan dra opp fra bunnen av skjermen. Det tok noen dager å bli vant til, men jeg ble vant til det etter hvert.

Jarl med sin Samsung Galaxy Note8

Foto: Jarl Anders Hjelle

Meny

Jarl: – Menyene er ryddige og oversiktlige. Fra hjem-siden får man tilgang til alle applikasjoner med et swipe opp eller ned. Edge-panelene er enkle å bruke og å tilpasse. Søkefunksjonen i innstillingene er skikkelig praktisk.

Andreas: – Menyene på telefonen er fine og oversiktlige. Jeg liker at de ikke er fulle av alt mulig jeg ikke har behov for, men heller lar meg velge selv hva jeg ønsker å ha fremme fra starten av.

Kamera

Jarl: – På baksiden har telefonen 2 kameraer. Personlig har jeg blitt stor tilhenger av vidvinkel-kameraet, siden det får med mye mer på bilder enn et vanlig mobilkamera. Bildestabiliseringen funker veldig bra, og de vanlige problemene med mobilkamera som at bildet rister når man filmer, er ikke tilstede.

Kameraet tar flotte bilder i alle situasjoner. Det blir klare og fine bilder. Både i dagslys og på kveldstid får man klare og detaljrike bilder med nydelige farger uten mye støy.

Andreas: – Kameraet tar skarpe og fine bilder rett ut av esken. Bildene blir fine, selv der det er svake lyskilder eller der lyset kommer veldig sentrert. Det blir veldig artig å ta bilder med kameraet. Dette skyldes de mange funksjonene og hastigheten på kameraet. Autofokus er lynraskt og holder fokus svært godt både under stillbilder og video. Jeg liker at kameraet har så mange kule funksjoner, og jeg likte spesielt portrett-funksjonen. Denne gjør at jeg kan endre dybdeskarpheten i bildet i etterkant. Det gir veldig stilige bilder som en normalt sett bare ville fått fra et speilreflekskamera.

Høstløv og gjerde, fotografert med Samsung Galaxy Note8

Foto: Andreas Nuntun.

Funksjoner

Jarl: – S-pen er fantastisk å bruke, og den føles nesten naturlig ut å notere med. Med den kan man skrive notater (til og med når skjermen er av), oversette tekst, tegne og mange andre ting. Jeg digger at man kan lage egne GIFs med den. Pennen er akkurat passe stor og ligger godt i hånden.

– Fingeravtrykksleseren har blitt flyttet til baksiden av telefonen. Det føles unaturlig og klumsete ut, spesielt siden telefonen er ganske lang. Da er det greit at telefonen har IRIS-scanning, som gjør at man kan låse opp telefonen med øyene. Telefonen har også pulsmåler på baksiden.

Andreas: – Telefonen har alt av funksjoner en kan forvente, og en hel del til. Det som er unikt med telefonen er S-pen som følger med. Dette er en digital penn som lar deg manøvrere gjennom telefonen på en veldig intuitiv måte. Den er behagelig i bruk og har sine bruksområder.

Batteri

Andreas: – Noe av det jeg ble mest overrasket over med denne telefonen var batteriet. Jeg starter dagen ofte med å streame en podcast på vei til jobb. På jobb blir det en del samtaler, meldinger og E-post. Jeg tar noen bilder og bruker telefonen jevnlig på kveldstid. Etter en vanlig dag sitter jeg igjen med rundt 30 prosent batteri. Dette er over hva jeg hadde forventet.

Jarl: – Batteriet i Note8 er helt ok. Ved vanlig bruk har batteriet holdt hele dagen. Telefonen har hurtiglading, så det går fort å lade den. Men jeg har ennå ikke trengt å lade i løpet av dagen.

Testpilot Andreas står og smiler med Samsung Galaxy Note8 i parken.

Foto: Andreas Nuntun.

Konklusjon

Jarl: – Note 8 er den beste mobiltelefonen jeg har prøvd. Telefonen er kjemperask, har et imponerende kamera og S-pen er gøy å bruke. Skjermen er gigantisk og er fantastisk å se video på. Batterilevetiden kunne ha vært bedre på en så dyr modell, men både innmaten og utseendet tyder på at dette er en av de beste mobiltelefonene som finnes akkurat nå. Jeg er mektig imponert, og gleder meg til å fortsette å bruke denne telefonen framover.

Andreas: – Alt i alt er dette en fantastisk telefon. Skjermen er hinsides i forhold til alt annet jeg tidligere har sett. Den er vanvittig skarp og fungerer like fint i sollys som innendørs. Telefonen utfører alle oppgaver utrolig raskt. Kamera holder veldig høy kvalitet og har mange morsomme og nyttige funksjoner. Batterilevetiden er overraskende god til å være en telefon med en så stor skjerm. Jeg har ikke helt klart å finne nytten av S-pen enda, men er jo morsomt å tegne litt på skjermen. Samlet sett en fantastisk telefon.

Terningkast 6

Terningkast

Jarl: – Maktdemonstrasjon av Samsung. Terningkast 6!

Andreas: – Terningkast 6!

Kunne du tenkt deg en Samsung Galaxy Note8 – bestill den her!