Infinity symbol

Dette var norske ledere mest opptatt av i 2017

Et eget internett til ting, personvern og smarte løsninger som gjør at du får gjort mer på mindre tid. Dette er sakene som skapte mest interesse i året som har gått.

To kollegaer sitter sammen i et møterom.

Foto: Scanpix / Follo.

Arbeidshverdagen er i endring. Ny teknologi gir bedre oversikt, hjelper å prioritere, og sørger for at man får gjort ting raskere. Et tema som også utmerker seg er «GPDR», bedriftsledere må nå begynne å tenke på hvordan de møter de nye personvernreglene som trer i kraft 25. mai neste år.

Her oppsummerer vi artiklene som har blitt mest lest på Telia Bedriftsmagasinet i 2017:

Bruk jobbmobilen helt fritt

Mobilen er et av våre viktigste arbeidsverktøy, men hvor mye kan vi egentlig bruke den privat uten at arbeidsgiver reagerer? Dette ble en av de mest leste sakene i 2017.

I en undersøkelse gjennomført av YouGov, på vegne av Telia, sier hver tredje nordmann at de begrenser sin private surfing og sine private innkjøp med jobbmobilen. Halvparten av de spurte mellom 18 og 54 år svarer i tillegg at de ville brukt mobilen mer privat om de ikke hadde følt det var problematisk overfor arbeidsgiver.

Som et svar til ønske om fri bruk av mobilen, har Telia lansert tjenesten Kostnadsdeling som gjør det enkelt for arbeidsgiver å skille mellom jobb- og privatbruk. Kostnadsdeling ble utviklet etter oppfordring fra Norconsult. De flagget behovet om å få kontroll på kostnadsdelingen, hvordan det håndteres fra selskapets side, og hvordan de kunne sørge for at sine ansatte hadde full frihet til å bruke jobbmobilen som de selv ville.

To kollegaer sitter sammen foran en datamaskin.


Foto: Scanpix.

Verdens mest avansert helseklokke er norsk

I følge Folkehelseinstituttet øker dødeligheten av ulykker med alderen, særlig for eldre over 80 år. I denne aldersgruppen er risikoen for å dø som følge av en ulykke over 10 ganger høyere enn i de yngre aldersgruppene. Fall og bruddskader er en viktig del av dette bildet.

Tenk deg så en smartklokke som forutser kritiske hendelser. Ideen kom til norske Terje Tobiassen da han selv fikk hjertestans mens han kjørte bil. Heldigvis overlevde han. Frykten for at det skulle skje igjen satte gründeren på sporet av en ny innovasjon; han ville skape noe som kunne varsle og redde folk i samme situasjon.

Med god hjelp fra familie, venner og samarbeidspartnere fikk han tilgang til nødvendig kompetanse og startet gründerselskapet ContinYou. Resultatet har blitt verdens mest avanserte helseklokke som sørger for at eldre, uføre og sykdomsutsatte kan bli hjemme lenger, letter trykket for hjemmepleien, og sparer samfunnet for store beløp.

Den unike norskutviklede klokken måler puls og oksygennivået i blodet og kan forutse uønskede hendelser. Med innebygd SIM-kort fra Telia kobler Contact seg til nærmeste pårørende eller helsevesen, og varsler dem på mobilen dersom noe skulle skje. Ikke verst med en trygghetsalarm som virker overalt?

Video: Telia

Store fordeler med oppdatert mobilpark

En utdatert mobilpark påvirker effektiviteten, sikkerheten, kostnadene og tidsbruken i bedriften. Kravet til tilgjengelighet og effektive mobile arbeidsverktøy er høyt. En bedrift trenger ikke være veldig stor før dette blir både tid- og kapitalkrevende. Derfor har Telia Bedrift lansert Mobil som tjeneste, en tjeneste som lar selskaper outsource hele mobilparken.

Samtidig gir det ansatte det nyeste utstyret som takler mer krevende arbeidsoppgaver. Det betyr at bedrifter kan overlate alt som har med mobil og nettbrett å gjøre til Telia, og samtidig sikre seg at de har et forutsigbart og problemfritt mobilhold. Les mer om alle fordelene med en oppdatert mobilpark her.

Les også: Sparte mye på mobil som tjeneste.

To kollegaer samarbeider foran en datamaskin.

Foto: Scanpix/Maskot.

Kundenes personvern blir sterkere

I mai 2018 strammer EU inn personvernreglene. Det gir alle alle norske virksomheter nye plikter, og mange bedrifter må gjennom en krevende prosess for å sikre at de overholder reglene. I starten av 2017 sa hele 8 av 10 bedriftsledere til Dagens Næringsliv at de ikke visste hva retningslinjene innebar.

Kanskje ikke så rart at artikkelen som forklarer de nye retningslinjene og hvordan man kan etterleve dem var blant årets mest leste?

Norges beste 4G-nett – for andre året på rad

Arbeidsgivere og arbeidstakere rundt omkring i Norge er opptatt av å ha god dekning, særlig når kontoret stadig blir mer mobilt.

Mediehuset TEK.no presenterte i vår Norges største uavhengige dekningstest av det norske mobilnettet. Dette året var også testen den mest omfattende noensinne. Resultatene viste at Telia, for andre året på rad, har landets beste 4G-dekning.

Skal gjøre IoT tilgjengelig for alle

I 2016 lanserte Telia den nye teknologien Narrowband-IoT (NB-IoT). 2017 ble året hvor det ble tatt i bruk. Gjennom en rekke pilotprosjekter, blant annet i landbruket, på veiene, og til sjøs, har Telia vist de enorme mulighetene, og det store potensialet, som ligger i Internet of Things (også kalt tingenes internett). Mest spennende av alt, ifølge våre lesere, var Telia og Disruptive Technologies sin verktøykasse som gir bedrifter endeløse teknologimuligheter.

IoT for alle: Teknisk direktør i Telia Norge Jon Christian Hillestad sammen med CEO i Disruptive Technologies Erik Fossum Færevaag.


IoT for alle: Teknisk direktør i Telia Norge Jon Christian Hillestad sammen med CEO i Disruptive Technologies Erik Fossum Færevaag. Foto: Telia.