Appen Museai hjelper artister med å skape musikk

Vi viser hvordan mobilteknologi hjelper artister til å skape musikk.Her får du se hvordan artistene Carl Louis og Ary bruker appen Museai mens de skaper en ny låt.

Når artister skal skape en ny sang skjer ofte mye mens man er på farten og blir inspirert, derfor bruker veldig mange musikere ofte taleopptakeren på telefonen for å lagre og dele det man skaper. Utfordringen for musikere som jobber sammen er at taleopptageren ikke er et spesielt praktisk verktøy for å jobbe videre med musikken, legge på flere instrumenter og videreutvikle sangen til et ferdig produkt.

Dette lot musikerne Erlend Kartvedt og Trym Westbye Syversen seg inspirere av da de studerte i Kristiansand i 2014, og kom opp med ideen til an app som skulle hjelpe musikere i den kreative prosessen. Sammen med gründer Daniel Kumar har de jobbet videre med ideene sine, og dette har ført til at de har utviklet appen Museai.

I vår minidokumentar-serie Telia Stories kan du se hvordan Carl Louis og det nye stortalentet Ary bruker appen Museai for å skape låta «Telescope» sammen.

Appen skal gi musikere inspirasjon, større rom for kreativitet og forenkle samarbeid. Du tar enkelt opp lyder, som kan systematiseres og arkiveres, og de lagres enkelt og sikkert i en skytjeneste. Så deler du dette med andre medlemmer i bandet eller andre du samarbeider med, som kan jobbe videre med låta.

– Vi ønsket å skape et verktøy som gjør at du beholder den kreative gnisten når du jobber med å lage musikk, sier Daniel Kumar.

Etter oppstart fikk appen ganske raskt en god del oppmerksomhet fra ulike miljøer. Blant annet takket være tilskudd fra Innovasjon Norge og muligheten til å få kontorplass hos 657 har de fått innpass i resten av bransjen.

Nå er gutta inne i den siste innspurten av utvikling av ferdig produkt, og gjennom arbeidet med utviklingen av betaversjon har de samarbeidet med ulike musikere, blant annet Carl Louis (som har laget musikken til alle Telia Stories).

Vil du vite mer om Museai kan du gå inn på nettsiden deres her.

Var denne siden nyttig?