Telia tilbyr nå en av bransjens beste sikkerhetsløsninger: Med Sikkert Internett har du aldri mer nedetid, tregt internett eller dårlig sikkerhet. Bredbåndsruter på skrivebord i kontorlandskap.

Næringslivet vet ikke hva cyberkriminalitet koster dem

Nasjonal undersøkelser avdekker: Norsk næringsliv har liten oversikt over kostnader og tap som resultat av cyberkriminalitet. Telia tilbyr nå en av markedets mest avanserte sikkerhetsløsninger til alle norske bedrifter.

– Det finnes to typer selskaper. De som har blitt hacket og de som ennå ikke vet at de har blitt hacket, fortalte John Chambers til Verdens økonomiske forum i 2015.

Mørketallsundersøkelsen, i regi av Næringslivets Sikkerhetsråd, kartlegger omfanget av datakriminalitet og holdninger til sikkerhet i norske bedrifter. Her kommer det frem at norske virksomheter fremdeles er påfallende naive når det kommer til konsekvensen av å ikke sikre sine verdier. 67 prosent mener sikkerhetshendelser skyldtes tilfeldigheter eller uflaks. Samtlige respondenter svarer at de ikke har tapt forretningshemmeligheter gjennom informasjonstyveri og spionasje. Dette stemmer også med resultatene i Telias egen undersøkelse, Workshop 2019, hvor kun en av fem ansatte oppgir at de bekymrer seg for cyberangrep på jobben.

Samtidig estimerer undersøkelsen at kostnadene for norske virksomheter trolig ligger over 1.3 milliarder. I tillegg vil tap i form av mistede kontrakter, et svekket omdømme og andre immaterielle skader få en negativ effekt på bunnlinja.

- For enhver bedrift oppleves angrepene som alvorlige hendelser, uttaler direktøren i Næringslivets Sikkerhetsråd, Jack Fischer Eriksen, til Dagens Næringsliv.

Sikkert Internett

Telia har nå lansert Sikkert Internett, et produkt skreddersydd for små og mellomstore bedrifter. 

– Dette er en helt ny type bredbåndsruter som inneholder bedre IT-sikkerhet, garantert oppetid og raskere bredbåndsfart. Tidligere har slike løsninger kun vært tilgjengelig for de større bedriftene, forklarer Øystein Sandland, produktsjef i Telia.  

Øystein Sandland Sikkert Internett.jpg

Øystein Sandland, produktsjef i Telia.  

I praksis betyr det at hundrevis av sikkerhetseksperter fra Cisco Talos passer på alle bedriftene som har ruteren fra Telia. Cisco Talos har et av verdens største  kommersielle team for bekjempelse av cyberkriminalitet. De fanger opp og analyserer nettverkstrafikken fra alle sine kunder, for å stanse målrettet hacking, ondsinnede nettsider og skadelige filer. Sikkert Internett kan kjøpes med bredbånd fra Telia eller på tilkoblingen du har fra en annen leverandør

Prøv Sikkert Internett uten forpliktelse

4G som backup garanterer oppetid

Sikkert Internett sørger også at du er helt sikker på at internett er oppe til enhver tid. Bredbåndsruteren har innebygget 4G-backup, som betyr at ruteren bytter fra fastnettet til mobilsignalet ved behov. 

– Ruteren er tilkoblet 4G-nettet og det slår seg inn om du ikke er tilkoblet fastlinjen. Det betyr at bedriften din framover er garantert oppetid. Det er heller ingen datakvote på backup-løsningen.

Økt hastighet

Den nye ruteren bidrar også til å øke hastigheten på nettverket

– Se for deg en bred motorvei. Når 4G kombineres med datalinjen betyr det at veien blir bredere. Det er ikke slik at hver enkelt bil kan kjøre dobbelt så fort, men det vil være plass til enda flere biler i bredden, som kan kjøre like fort. Bredbåndsruteren fordeler trafikk mellom den faste linjen og mobilnett, uten at bedriften trenger å tenke på det.

– Kombinasjon med å unngå nedetid og kunne tilføre økt hastighet, er viktige faktorer for trygghet. Dermed er det en unik trippelløsning vi nå tilbyr markedet sammen med Cisco, sier Sandland.

Bestill Sikkert Internett her

 

Dette er Sikkert Internett


  • Ny bredbåndsløsning tilpasset bedriftsmarkedet
  • Gir bedre IT-sikkerhet
  • Gir garantert oppetid 
  • Kombinerer din eksisterende bredbåndstilkobling med ekstra fart fra 4G-nettet
  • Dette gir opptil 30 Mbps ekstra båndbredde
  • Om den faste linjen går ned vil tilkoblingen bytte sømløst til 4G 
  • Sikkert Internett er bygget sammen med Cisco Meraki og er tilkoblet Cisco Talos Intelligence Group – en av verdens største kommersielle sikkerhetsavdelinger
  • Sikkert Internett kan kjøpes med bredbånd fra Telia eller på tilkoblingen du har fra en annen leverandør
  • 24/7 kundeservice