Telia tilbyr nå en av bransjens beste sikkerhetsløsninger: Med Sikkert Internett har du aldri mer nedetid, tregt internett eller dårlig sikkerhet. Bredbåndsruter på skrivebord i kontorlandskap.

Småbedrifter - det perfekte mål for cyberangrep

Majoriteten av alle cyberangrep skjer mot små bedrifter viser ferske tall* – men kun én av fem ansatte bekymrer seg. Telia tilbyr nå en av markedets mest avanserte sikkerhetsløsninger, som samtidig hindrer nedetid og tregt internett.

Små og mellomstore bedrifter står for nesten halvparten av verdiskapningen i Norge, over 700 milliarder kroner. Bedriftene har som regel ikke en egen IT-avdeling med en dedikert sikkerhetssjef. Enda færre har ansvarlige til å vurdere hvilke trusler bedriften står overfor. Og en fersk undersøkelse utført av Telia viser at kun én av fem ansatte bekymrer seg. For kriminelle er dette en enorm mulighet, hvor sjansene til å lykkes kan være gode.

Derfor har Telia utviklet Sikkert Internett, et produkt skreddersydd for små og mellomstore bedrifter, knyttet til en unik bredbåndsruter fra Cisco. 

Det finnes mange gode råd for å øke sikkerheten i bedriften. Men råd hjelper lite før de blir fulgt. Telia har nettopp utført en undersøkelse som viser at kun 21% av ansatte bekymrer seg for cyberkriminalitet på jobb. For en liten bedrift er det uansett tilnærmet umulig å holde følge med utviklingen – datakriminelle finner stadig nye smutthull. 

– Med Sikkert Internett får også mindre bedrifter tilgang til et sikkerhetsprodukt i internasjonal toppklasse. Tidligere har slike løsninger kun vært tilgjengelig for de største aktørene, forklarer Øystein Sandland, produktsjef i Telia.  

I praksis betyr det at hundrevis av sikkerhetseksperter fra Cisco Talos passer på alle bedriftene som har ruteren fra Telia.  Cisco Talos er en av verdens største kommersielle bekjempere av cyberkriminalitet. De fanger opp og analyserer nettverkstrafikken fra alle sine kunder, for å stanse målrettet hacking, ondsinnede nettsider og skadelige filer. Sikkert Internett kan kjøpes med bredbånd fra Telia eller på tilkoblingen du har fra en annen leverandør

Prøv Sikkert Internett uten forpliktelse

Cyberangrep knekker bedrifter

– Det er mange scenarioer for hva som er en trussel for din bedrift, alt fra kundedata på avveie til medisinsk utstyr som ikke fungerer. Norge er en av verdens mest digitaliserte nasjoner. I mange bedrifter er det rett og slett ikke mulig å jobbe uten at datautstyr og internett fungerer.

– En sikkerhetsløsning viser seg fort å være en god investering. Det å unngå et dataangrep kan bety det samme som at dere har reddet inn mange års tapt fortjeneste, forteller Sandland.

Behovet for bedre sikkerhetsløsninger er akutt. I USA viser tall at rundt 60 prosent av alle småbedrifter som blir rammet av cybertrussel går konkurs etter seks måneder, ifølge en artikkel publisert av det amerikanske tidsskriftet inc.com

Det samme trusselbildet er minst like relevant her hjemme, mener Sandland.

– Mange forstår kanskje ikke at de er utsatt for fare, før det skjer et angrep. De fleste har et ubevisst forhold til sikkerhet og dataangrep, utenom historiene de leser om i media.

4G som backup garanterer oppetid

Sikkert Internett sørger også at du er helt sikker på at internett er oppe til enhver tid. Sikkerhetsløsningens bredbåndsruter har innebygget 4G-backup, som betyr at den automatisk bytter fra fastnettet til mobilsignalet ved behov.  Ruteren er tilkoblet 4G-nettet og det slår seg inn om du ikke er tilkoblet fastlinjen. Det betyr at bedriften din framover er garantert oppetid. Det er heller ingen datakvote på backup-løsningen.

– Vi opplever at markedet har et umettelig behov for båndbredde og tilgang til økt kapasitet, sier Øystein Sandland. 

Øystein Sandland Sikkert Internett.jpg

Øystein Sandland, produktsjef i Telia.  

Han forklarer at mer enn halvparten av bedriftene fremdeles ikke er tilkoblet internett med en høyhastighets fiberlinje. 

– For mindre bedrifter blir det gjerne en for kostbar investering å etablere fiber.

Økt hastighet

Den nye løsningen bidrar også til å øke hastigheten på nettverket

– Se for deg en bred motorvei. Når 4G kombineres med datalinjen betyr det at veien blir bredere. Det er ikke slik at hver enkelt bil kan kjøre dobbelt så fort, men det vil være plass til enda flere biler i bredden, som kan kjøre like fort. Sikkerhetsløsningens bredbåndsruter fordeler trafikk mellom den faste linjen og mobilnett, uten at bedriften trenger å tenke på det.

– Kombinasjon med å unngå nedetid og kunne tilføre økt hastighet, er viktige faktorer for trygghet. Dermed er det en unik trippelløsning vi nå tilbyr markedet sammen med Cisco, sier Sandland.

Bestill Sikkert Internett her 

*kilde: Opinium, Storbritannia, 2018

 

Dette er Sikkert Internett


  • Ny bredbåndsløsning tilpasset bedriftsmarkedet
  • Gir bedre IT-sikkerhet
  • Gir garantert oppetid 
  • Kombinerer din eksisterende bredbåndstilkobling med ekstra fart fra 4G-nettet
  • Dette gir opptil 30 Mbps ekstra båndbredde
  • Om den faste linjen går ned vil tilkoblingen bytte sømløst til 4G 
  • Sikkert Internett er bygget sammen med Cisco Meraki og er tilkoblet Cisco Talos Intelligence Group – en av verdens største kommersielle sikkerhetsavdelinger
  • Sikkert Internett kan kjøpes med bredbånd fra Telia eller på tilkoblingen du har fra en annen leverandør
  • 24/7 kundeservice