Telia tilbyr nå bransjens beste sikkerhetsløsning: Med Sikkert Internett har du aldri mer nedetid, tregt internett eller dårlig sikkerhet. Bredbåndsruter på skrivebord i kontorlandskap.

Her er din nye sikkerhetssjef

Nå tilbyr vi bransjens beste sikkerhetsløsning: Aldri mer nedetid, tregt internett eller dårlig sikkerhet.

Sikkert Internett, et produkt skreddersydd for små og mellomstore bedrifter. 

– Dette er en helt ny type bredbåndsruter som inneholder bedre IT-sikkerhet, garantert oppetid og raskere bredbåndsfart. Jeg har 30 års erfaring fra denne bransjen, og dette er en gavepakke av en løsning for alle bedrifter, sier Øystein Sandland, produktsjef i Telia.

Små og mellomstore bedrifter har som regel ikke en egen IT-avdeling med en dedikert sikkerhetssjef. Nå tar denne ruteren jobben for deg.

Cisco er leverandøren til den nye bredbåndsruteren. De er verdensledende på å tidlig fange opp potensielle trusler og dataangrep.

– Dette betyr at for første gang får det norske markedet tilgang til et anerkjent sikkerhetsprodukt. Tidligere har slike løsninger kun vært tilgjengelig for de største aktørene. De har hatt denne muligheten, men det er kostbart, forklarer Sandland.

Øystein Sandland Sikkert Internett.jpg

Øystein Sandland, produktsjef i Telia.  

I praksis betyr det at hundrevis av sikkerhetseksperter og dagens mest moderne systemer passer på alle bedriftene som har ruteren fra Telia. 

De fanger opp og analyserer nettverkstrafikken fra alle sine kunder, for å stanse målrettet hacking, ondsinnede nettsider og skadelige filer.

Cyberangrep knekker bedrifter

– Det er mange scenarioer for hva som er en trussel for din bedrift. Men la oss eksempelvis si at dere opplever et angrep som fører til at kundedata kommer på avveie. Hva vil det gjøre med ditt rykte som en sikker leverandør? spør Øystein Sandland.

– En sikkerhetsløsning viser seg fort å være en god investering. Det å unngå et dataangrep kan bety det samme som at dere har reddet inn mange års tapt fortjeneste.

Sikkert internett hacker.jpg

Behovet for bedre sikkerhetsløsninger er akutt. Så mange som 7 av 10 amerikanske bedrifter ble rammet av cyberangrep i 2017. Og hele 60 prosent av alle bedrifter som blir rammet av cybertrussel går konkurs etter seks måneder, ifølge en artikkel publisert av det amerikanske tidsskriftet inc.com. 

Det samme trusselbildet er minst like relevant her hjemme, mener Sandland.

– Mange forstår kanskje ikke at det er en utsatt fare før det skjer et angrep. De fleste har et ubevisst forhold til sikkerhet og dataangrep, utenom de historiene de leser om i media.

Garantert oppetid

Bredbåndsruteren sørger for at bedriften din alltid er på nett. Den har innebygget 4G-backup, som betyr at ruteren bytter fra kabelsignalet til mobilsignalet ved behov. 

– Ruteren er tilkoblet 4G-nettet og det slår seg inn om du ikke er tilkoblet fastlinjen. Det betyr at bedriften din framover er garantert oppetid.

Det er en solid trygghet for dagens digitale næringsliv at nedetiden blir redusert bort, og at man aldri mer vil oppleve en ustabil forbindelse.

– Hver enkelt bedrift er i dag avhengig å være på nett. Går betalingsløsningen ned eller webshopen mister kontakten med lageret, så taper man fort penger.

Ruteren sørger for en sømløs overgang til mobilnettet om den fastlinjen går ned. Den vil varsle en feil på bredbåndet, slik at man kan melde problemet videre til leverandøren. 

Telia tilbyr nå bransjens beste sikkerhetsløsning: Med Sikkert Internett har du aldri mer nedetid, tregt internett eller dårlig sikkerhet.Telia bredbåndsruter på et skrivebord.

Det er heller ingen datakvote på backup-løsningen.

– Vi opplever at markedet har et umettelig behov for båndbredde og  tilgang til økt kapasitet, sier Øystein Sandland. 

Han forklarer at mer enn halvparten av bedriftene fremdeles ikke er tilkoblet internett med en høyhastighets fiberlinje. 

– For mindre bedrifter blir det gjerne en for kostbar investering å etablere fiber.

Økt hastighet

Den nye ruteren bidrar også til å øke hastigheten på nettverket. 

– Se for deg en bred motorvei. Når 4G kombineres med datalinjen betyr det at veien blir bredere. Det er ikke slik at hver enkelt bil kan kjøre dobbelt så fort, men det vil være plass til enda flere biler i bredden, som kan kjøre like fort.

Det betyr at dere er flere i bedriften som vil oppleve en god kapasitet med internettilkoblingen, selv om dere i utgangspunktet har en treg DSL-linje.

Bredbåndsruteren fordeler trafikk mellom den faste linjen og mobilnett, uten at bedriften trenger å tenke på det.

– Kombinasjon med å unngå nedetid og kunne tilføre økt hastighet, er viktige faktorer for trygghet. Dermed er det en unik trippelløsning vi nå tilbyr markedet sammen med Cisco, sier Sandland.

Dette er Sikkert Internett


  • Ny bredbåndsløsning tilpasset bedriftsmarkedet
  • Gir bedre IT-sikkerhet
  • Gir garantert oppetid 
  • Kombinerer din eksisterende bredbåndstilkobling med ekstra fart fra 4G-nettet
  • Dette gir opptil 30 Mbps ekstra båndbredde
  • Om den faste linjen går ned vil tilkoblingen bytte sømløst til 4G 
  • Sikkert Internett er bygget sammen med Cisco Meraki og er tilkoblet Cisco Talos Intelligence Group – en av verdens største kommersielle sikkerhetsavdelinger
  • Sikkert Internett kan kjøpes med bredbånd fra Telia eller på tilkoblingen du har fra en annen leverandør
  • 24/7 kundeservice

Var denne siden nyttig?