ENDELIG TID FOR PÅSKEKRIM: Det er nok å se på og lytte til denne påsken.

12 tips til påskekrim — serier, filmer og lydbøker

Tiden er inne for å strømme noe annet enn Teams-møter. Her er våre beste tips til serier, filmer og lydbøker som passer perfekt til påsken! 

En etterlengtet påskeferie er her, og den skal krydres med litt ekstra spenning! Uansett om du tilbringer påsken på hytta eller hjemme, er det nok av gode påskefilmer, serier og bøker for deg som elsker krim. Her er 12 skremmende gode favoritter – som du kan se i Telia Play eller lytte til på Storytel. 

Beste krimserier 

Mange fridager gir deg masse tid til å binge så mange krimserier du bare ønsker. Her er fem gode serietips.   

1. Åstedet: Mysteriet på Cecil Hotel

I 2013 forsvinner Elisa Lam sporløst fra det beryktede hotellet Cecil Hotel i Los Angeles. Hva skjedde egentlig? Gjennom fire episoder dypdykker dokumentarskaperne i hotellets historie, nabolagets sosiale utfordringer, Elisa Lam-saken og de tilhørende konspirasjonsteoriene. Et must for alle True Crime-fans. 

Se serien på Netflix. 

Psst .. Med TV fra Telia får du Netflix integrert — med egen knapp på fjernkontrollen!

2. Forbrytelsen

Coverbilde av Forbrytelsen
FORBRYTELSEN: Mordetterforsker Sarah Lund må stadig løse vanskelige kriminalsaker. Foto: C More.

Den danske suksess-serien fra 2007 er endelig tilbake på skjermen! Har du ikke allerede fått med deg serien bør du benytte sjansen. Vi følger den fåmælte, men dyktige mordetterforskeren Sarah Lund. Hver sesong handler om en ny frittstående sak, preget av politiske koblinger, overraskende vendinger, og Sarahs utfordringer i privatlivet. Dansk krimserie på sitt ypperste! 

Strøm sesong 1, 2 og 3 i Telia Play under C More. 

3. Mordene i Pembrokeshire

Etterforsker Steve Wilkins gjenåpner to uløste drapssaker fra 1980-tallet, som knyttes til en rekke innbrudd begått på 80- og 90-tallet. Nå nærmer løslatelsen av mannen bak ranene seg, og Wilkins må samle nok bevis til å kunne dømme ham før han løslates og muligens dreper igjen.

Første episode sendes på NRK1 torsdag 1.april klokken 21.30. Alle episodene kan strømmes på NRK TV fra fredag 26. mars.

Gikk du glipp av en episode? I TV-arkivet kan du hente frem og se alt som er sendt til opptil for 7 dager siden.

4. The Fall

Cover til The Fall
Stella Gibson gjør alt hun kan for å fange seriemorderen Paul Spector. Foto: IMDB

Politiet i Belfast står uten spor etter et nøye planlagt og gjennomført drap. Etterforsker Stella Gibson blir tilkalt fra London for å jakte på denne spesielle morderen: maskert som en vanlig familiemann, dreper han unge profesjonelle kvinner.
Serien er mørk og nervepirrende og perfekt for deg som liker en skikkelig påskekrim.

Du kan strømme alle tre sesongene i NRK TV.

5. The Bay – sesong 2

Lisa Armstrongs politikarriere har fått en knekk, men etter et rystende drap i en kjærlig familie får hun igjen en lederrolle. Mens etterforskerne prøver å avdekke hvorfor offeret ble drept, blir Lisa og barna hennes forfulgt av en mystisk figur som har kommet tilbake med en agenda.

Første episode kan du se på NRK1 mandag 29. mars kl. 21:15. Alle episodene blir tilgjengelig i Telia Play under NRK TV fredag 26. mars.

Dette er Telia Play


Få tilgang til en hel verden av underholdning, med TV og strømming samlet i Telia Play. Med Telia Play har du:

  • De nyeste filmene tilgjengelig for kjøp eller filmleie
  • Temasider som gjør det lett å finne ut hva du vil se
  • IMDB-rating – så du kan velge kvalitet
  • Mulighet til å strømme fra flere leverandører – på ett sted. 
  • Se TV, uansett hvilken dings du er på. Sømløs titting på TV, nettbrett, mobil og AppleTV. 
  • 500 timer opptak – som også kan sees offline

Krimfilmer 

Vi har navigert oss i jungelen av krimklassikere, og funnet frem to filmtips som begge er en del av lengre filmserier – og dermed passer perfekt til påsken.

6. Beck - Den fortapte sønn

Coverbilde av Beck - Den fortapte sønn
BECK: Politietterforsker Alex mener noe skurrer i etterforskningen av en gammel forsvinningssak. Foto: C More.

Den svenske krimserien Beck er tilbake med nok et mordmysterium fra den svenske hovedstaden. Liket av Viktor Eklund, som ble meldt savnet fem år tidligere, blir funnet i en skog. Det var Martin Beck som etterforsket forsvinningen, men hans kollega Alex synes lite med etterforskningen minner om Becks arbeid...  

Du finner Den fortapte sønn og en rekke andre Beck-filmer i Telia Play under C More. 

Visste du at du kan leie nye storfilmer og gamle klassikere i Telia Play? Filmene blir tilgjengelig på alle dine dingser i 48 timer.

7. Varg Veum – Kalde hjerter

Privatdetektiven Varg Veum skal bli far, men livet hans tar en ny retning når han leter etter et forsvunnet søskenpar i et prostitusjonsmiljø. Varg innser at saken har forbindelse med et mord som ble etterforsket av Hamre. Sporene fører ham til en hensynsløs narkotikaliga og truslene mot Varg øker i takt med Karins voksende mage

Kalde hjerter er den tolvte og siste produksjonen i filmserien om detektiven Varg Veum. Du finner den, samt resten av Varg Veum-filmene i Telia Play under SF Anytime.

Flere påsketips i Telia Play

Vi har samlet masse spennende krim for voksne, og påskekos for hele familien!

Lydbøker 

Å høre på en lydbok passer perfekt mens du går på ski, går en tur eller lager mat – eller bare mens du slapper av på sofaen. Her er fem gode lytteropplevelser. 

8. Vuggesang

Coverbilde av Vuggesang
VUGGESANG: Myriam og Paul er det perfekte paret, med det perfekte livet. Helt til den middelaldrende barnepiken Louise kommer inn i familien. Foto: Cappelen Damm

Myriam og Paul er det perfekte paret. Da den middelaldrende barnepiken Louise kommer inn i familien, synes alt å falle på plass.  Men det paret ikke aner noe om, er de mørke sidene og den grenseløse sårbarheten til sin nye barnepike. Helt til tragedien en dag rammer. 

 Hør Vuggesang her 

9. Avklaringene

Den 22 år gamle idéhistoriestudenten Vegard begynner å nøste opp i farens fortid etter hans død. Hvem var faren egentlig? Og hva skjedde da han døde? Skjult i fortiden ligger et 25 år gammelt krimmysterium. 

Hør Avklaringene her  

10. Se en annen vei

Coverbilde av Se en annen vei
SE EN ANNEN VEI: Hvorfor involveres den norske medisinstudenten Marlen Glenne inn i den dødbringende jakten på to hjemløse gutter? Foto: Cappelen Damm.

I Budapest stjeler to hjemløse gutter noe de ikke burde stjålet. Kort tid etter jages de av byens mest hensynsløse jegere. Den norske medisinstudenten Marlen Glenne trekkes inn i den dødbringende jakten. Var det tilfeldig, eller fordi hun må ta et oppgjør med egen fortid? 

Hør Se en annen vei her. 

11. Den fremmede

Ingen vet hvem han er, eller hva han vil. Når han hvisker ordene i øret ditt, faller verden i grus. Adam Price har alt, frem til han møter den fremmede og får vite redselsfulle hemmeligheter om kona Corinne. Det perfekte livet går i oppløsning, og hvis ikke Adam handler raskt, kan avsløringene få dødelige følger. 

Hør De fremmede her

12. Drømmenes gud

Sommeren 2017 blir den tidligere ambassadøren Leif Wilberg sprengt i lufta av en bilbombe. Kona hans forsvinner sporløst. For å finne sannheten, må Tommy Bergmann i PST lete i fortiden. 

Hør Drømmenes gud her

Èn måned gratis


Visste du at med Telia Mobil-, SMART- eller UNG-abonnement, kan du få Storytel gratis i én måned. Tilbudet gjelder både nye og eksisterende kunder, men det er kun én kampanjeperiode per abonnement. Les mer om tilbudet og last ned appen her. 

Var denne siden nyttig?