Infinity symbol

Se kunst i Snapchat

Med nye Snapchat Lenses kan du se kunst som ikke er der! Bildedelingappens nye linse er et kunstgalleri som kan dukke opp hvor som helst.

Video fra YouTube / Snapchat

Nå kan du se kunst som ikke er der med Snapchats nye Lenses-prosjekt. På folkemunne kalles det ofte bare for et filter, men dette er ekte AR. Augmented Reality, eller utvidet virkelighet, lar deg nå se verk fra den verdenskjente kunstneren Jeff Koons.

Opplevelsen benytter den samme teknologien som for eksempel «dancing hot dog» bruker, men er i tillegg stedbunden. Litt som PokémonGo, egentlig. Enn så lenge må du være i nærheten av Hyde Park i London, Champ de Mars i Paris, Central Park i New York eller operahuset i Sydney, eller fem andre steder rundt om i verden.

Skjermdump fra art.snapchat.com, «Popeye» av Jeff Koons.

Skjermdump fra art.snapchat.com, «Popeye» av Jeff Koons.

Kan dukke opp hvor som helst

Om noen uker skal Jeff Koons kunstverk flyttes til nye steder. Kanskje blir noen av kunstverkene hans synlige i Norge? Sjekk hvor du kan se Snapchat-kunsten her.

Det at vi kan sette opp disse enorme skulpturene hvor som helst i verden, er bare en begynnelse på hvordan vi vil inspirere unge folk over hele verden til å skape kunst med sine egne kameraer

Evan Spiegel, snapchatsjef

For å se «Balloon Dog», «Popeye» eller «Play-doh» må du være i fysisk nærhet av punktene, akkurat som du måtte da du lette etter Pokémons i fjor sommer. I tillegg må du ha siste versjon av Snapchat installert. Har du disse tingene på stell, vil kunstverket dukke opp som det første linse-alternativet i appen.

Skjermdump fra art.snapchat.com, «Balloon Dog» av Jeff Koons.

Skjermdump fra art.snapchat.com, «Balloon Dog» av Jeff Koons.

La deg inspirere av kunst

Dette er ikke bare en mulighet til å oppleve kunst, men også å kunne vise frem kunst. Føler du deg kallet? Snapchat søker etter kunstnere som vil vise frem arbeidene sine i den utvidede virkeligheten.

Hvis du blir inspirert til å lage egen kunst, kan kanskje det nye, store flaggskipet fra Samsung, Galaxy Note8, være noe for deg. Med stor skjerm og medfølgende penn er den som skapt for kreativitet.

Kanskje du også blir lokket til å oppleve mer av Jeff Koons. På Astrup Fearnley-museet på Tjuvholmen i Oslo kan du se skulpturen «Michael Jackson and Bubbles», som er en porselensskulptur av Michael Jackson og sjimpansen hans, Bubbles.

Svar på noen spørsmål, da

Det tar ikke laaang tid.