Infinity symbol

6 grunner til at du bør sjekke ut Samsung Galaxy S8

I mars kom endelig nyheten S8 og S8+, og det er flere grunner til å tro at dette blir årets smartmobil. Vi har listet opp seks av dem.

Samsung Galaxy S8.

Samsung Galaxy S8 og Galaxy S8+ har blant annet kvittet seg med hjemknappen og oppgradert designet. Foto: Samsung.

I går klokken 17 norsk tid var det tid for avduking av Samsungs store stolthet, den nye Samsung Galaxy S8. Det har vært en rekke spekulasjoner i forkant av lanseringen, og mange tek-entusiaster har trommet spent med fingrene, og de ble ikke skuffet.

Samsung Galaxy S8 er en lekkerbisken, og er utstyrt med det siste innen avansert smart-teknologi. Dette er de viktigste oppgraderingene det sør-koreanske selskapet har gitt den nyeste Galaxy S8 og Galaxy S8+. 

1. Nytt og lekker design

Alle unødvendige rammer og kanter rundt skjermen er rensket helt bort fra den nye Galaxy S8. Samsung har virkelig tatt på alvor at mobilbruk er skjermbruk. Samsung GS8 er like stor i størrelse som fjorårets Galaxy S7 Edge, men har en tommestørrelse på 5.8 mot den 5.5 tommers Galaxy S7 Edge. Imponerende.

Samsung Galaxy S8

Foto: Samsung.

Galaxy S8+ har en tommestørrelse på 6.2 og det tilsvarer størrelsen til en iPhone 7 Pluss. Det betyr at enhetene ikke har blitt upraktisk store, men at Samsung har utnyttet all eksisterende plass for å skape en så stor skjerm som mulig.

Skjermen strekker seg rundt buede kanter og har en lekker Infinity-skjerm med super AMOLED-teknologi og oppløsning i QHD+. Den kommer til å trollbinde mange som streamer Netflix-serier fremover. Det er det ingen tvil om.

2. Ingen hjem-knapp

Samsung har kvittet seg med den fysiske hjemknappen. Der har de kommet Apple i forkjøpet. Nok et steg som skaper størst mulig skjermplass. Hjemknappen er likevel ikke fullstendig borte. Den har blitt en 3D touch sensor-knapp.

Det betyr at den nå gjemmer seg bak skjermen, og reagerer på ulike former for trykk. Med andre ord ser vi her et eksempel på at fysiske funksjoner blir fjernet og erstattet med smartere teknologi.

Hånd holder Samsung Galaxy S8, hvor man ser at Hjem-knappen nå skjuler seg under skjermen.

Hjem-knappen skjuler seg nå under skjermen. Foto: Samsung.

3. Avansert sikkerhet med øyescanning eller ansiktsgjenkjenning

Samsung Galaxy S8 kommer med et helt nytt sikkerhetssystem; biometrisk autentisering. Det betyr at utseende ditt er passordet og kan låse opp skjermen. Du gjør det enten via øyescanning eller ansiktsgjenkjenning. Selfie-kameraet er nemlig utstyrt med teknologi som gjør at mobilen kjenner deg igjen enten ved å scanne irisen din eller konturene av ansiktet ditt.

Samsung Galaxy S8 med ansiktsgjenkjenning.

Avanserte og enkle metoder sikrer personvern. Foto: Samsung.

Det er fortsatt mulig med kodelås eller fingeravtrykk. Det nye er av fingeravtrykkssensoren nå befinner seg på baksiden av mobilen ved siden av kameraet.

4. Si "hei" til din nye venn Bixby

Bixby er altså Samsungs versjon av Siri og Google Assistant. Bare smartere. En smartassistent som forstår språk, handling og kontekst. Bixby er også integrert i kamerafunksjonen, og klarer å sette alt du gjør og etterspør i den sammenhengen.

Bixby er tilgjengelig gjennom et ikon i mange apper, slik at du ikke må aktivere funksjonen gjennom stemme, slik man gjør med Siri. Høres det avansert ut? Enkelt forklart kjenner Bixby deg og forstår hva du er ute etter når du gjør en handling.

Denne mobilteknologien kan gjøre fantastiske ting. For eksempel: Dersom du ser en kul genser du vil ha, kan du ta frem mobilkameraet og ta bilde av genseren. Trykk så på Bixby-ikonet, og vil Bixby foreslå tilgjengelig nettbutikker som selger akkurat den genseren.

S8 med Bixby aktivert.

Bixby er Samsungs svar til Siri og Google Assistant. Foto: Samsung.

I tillegg kan Bixby foreslå appstruktur basert på dine vanemønster knyttet til mobilbruk og tid. Pleier du for eksempel å åpne «Ruter»-appen hver morgen før du skal ta trikken, vil Bixby automatisk gjøre appen enklest tilgjengelig i det tidsrommet du bruker den mest.

5. Oppgradert selfie-kamera

Samsungs visepresident Justin Denison mente at vi i løpet av et liv vil til å ta over 20 000 selfies! Med slik antakelse er det helt på sin plass å oppgradere frontkamera. Denne gangen har de gitt selfie-kameraet hele åtte megapiksler. I tillegg har baksidekameraet optisk bildestabilisering og oppgradert «dual pixel» som gir enda klarere og lyse bilder i mørke omgivelser, sammenlignet med sin forgjenger. En annen funksjon er innebygde "levende" filter. Lik de du finner på Snapchat.

6. En helt ny ladestasjon

Ladeledningen er borte. Den nye laderen er en docking-stasjon som holder mobilen i en vinkel og gjør det ytterst praktisk å se på film samtidig som du lader.

Den nye ladestasjonen til Samsung Galaxy S8.

Den nye ladestasjonen. Foto: Samsung.

Spesifikasjoner

Samsung Galaxy S8 

 • Størrelse: 14,89 x 6,81 x 0,8 cm
 • Vekt: 151 gram
 • Skjerm: 5,8 tommer, Super AMOLED, 18,5/9-aspekt, 2960 x 1440 piksler, Gorilla Glass 5
 • Maskinvare: Samsung Exynos 8895, åtte kjerner, 4 x Exynos M2@2,5 GHz + 4 x Cortex A53@1,7 GHz, Mali G71 GPU, 4 GB RAM
 • Lagringsplass: 64 GB, plass for minnekort
 • Operativsystem: Android 7 Nougat + Samsung Experience
 • Teknologi: Trådløs hurtiglading (Qi), HDR, USB-C, iris-leser
 • Kamera: 12 MP, dual pixel, optisk stabilisert, f/1.7, frontkamera: 8 MP, f/1.7
 • Batteri: 3000 mAh

Samsung Galaxy S8+ 

 • Størrelse: 15,95 x 7,34 x 0,81 cm
 • Vekt: 171 gram
 • Skjerm: 6,2 tommer, Super AMOLED, 18,5/9-aspekt, 2960 x 1440 piksler, Gorilla Glass
 • Maskinvare: Samsung Exynos 8895, åtte kjerner, 4 x Exynos M2@2,5 GHz + 4 x Cortex A53@1,7 GHz, Mali G71 GPU, 4 GB RAM
 • Lagringsplass: 64 GB, plass for minnekort
 • Operativsystem: Android 7 Nougat + Samsung Experience
 • Teknologi: Trådløs hurtiglading (Qi), HDR, USB-C, iris-leser
 • Kamera: 12 MP, dual pixel, optisk stabilisert, f/1.7, frontkamera: 8 MP, f/1.7
 • Batteri: 3500 mAh