SERIETIPS: Fyll på med kvalitetsunderholdning! Emmy-vinnerne finner du i Telia Play.
SERIETIPS: Fyll på med kvalitetsunderholdning! Emmy-vinnerne finner du i Telia Play.

Se årets Emmy-vinnere med Telia Play

Årets vinner-serier strekker seg fra latter og feelgood til alvor og spenning, med gode muligheter for både avkobling og påkobling. Her er fem serier du bør sjekke ut. 

Natt til mandag var det nok en gang duket for TV-serienes store festaften, da den 72. utgaven av Emmy-utdelingen gikk av stabelen. Blant vinnerne finnes deilige serieunivers, som lar deg rømme langt bort fra høstregn og virkelighet. Vi har satt sammen en liten liste over vinner-serier som du finner i Telia Play.

God titting!

1. Schitt’s Creek

Om du ikke har hørt om «Schitt’s Creek» fra før er det ikke så rart, da denne serien kom til Norge først 01. september. Den herlige kanadiske komiserien har imidlertid rukket å bli svært populær — og vant hele ni priser under årets Emmy-utdeling.

Serien handler om den styrtrike Rose-familien, som etter å ha blitt svindlet av sin revisor mister all sin rikdom, og blir tvunget til å flytte til den lille byen Schitt’s Creek — en by de en gang i tiden kjøpte som en vits. Vi følger familien gjennom en omvendt klassereise, med alt det fører med seg, milevis unna det luksuriøse livet de engang levde. Serien er full av varme, og kvikke replikker som garanterer en god latterkule.

Alle seks sesongene er tilgjengelige i C More.

2. Euphoria

«Euphoria» er den mørke motsetningen til en klassisk «high school»-serie, og skildrer alt det vonde og vanskelige i et tenåringsliv. Serien følger en gruppe elever, alle på jakt etter bekreftelse, med hver sine demoner og skjebner. Fra utsiden ser alt perfekt ut, men under overflaten lurer en usikker og brutal verden med rusproblematikk, angst, og vanskelig kjærlighet.

Hvis du liker et godt gjennomført tenåringsdrama er dette serien for deg. «Euphoria» er rå i stilen, og både trist og vakker på en gang — med svært troverdige historier, pakket inn i et lekkert visuelt uttrykk og et knallbra lydspor.

Zendaya Coleman vant pris for beste kvinnelige hovedrolle. Serien finner du på HBO Nordic.

Les også: Ser TV overalt med Telia Play

3. Watchmen

«Watchmen» er en tankevekkende videreføring av tegneserieuniverset Watchmen fra 1987. Serien er en annerledes superhelt-historie i morderne drakt, og tar for seg temaer som rasisme, borgervern og en polarisert verden.

Vi transporteres til en alternativ virkelighet av USA, der skjulte terrorceller er skurkene, og maskekledd politi er heltene. Midt imellom står de illegale, og også maskerte, superheltene som FBI jakter på — men folket heier på. Resultatet blir et spennende og annerledes drama.

«Watchmen» er omtalt som en usedvanlig gjennomarbeidet serie, og vant pris for beste miniserie og beste manus. Serien ser du på HBO Nordic.

4. Killing Eve

I «Killing Eve» følger vi den dyktige etterretningsagenten Eve, på jakten etter den mystiske og sjarmerende seriemorderen Villanelle. De to intelligente kvinnene utvikler etterhvert et helt spesielt forhold, der begge er like besatt av den andre, og hvor begge er villige til å ofre alt i ellevill katt og mus-lek rundt i Europa.

«Killing Eve» er både brutal, morsom og spennende, og byr på alt du kan ønske deg fra en spionserie. Serien ser du på HBO Nordic.

5. RuPaul’s Drag Race

Er du glad i konkurranse-TV og reality? Da vil du elske «RuPaul’s Drag Race». Serien er en slags fusjon av Top Model og Norske Talenter, hvor «queen» og skuespiller RuPaul Charles jakter på Amerikas neste drag-superstjerne. Deltakerne må igjennom en rekke store og små utfordringer, og mestre alt fra catwalk til lipsync, og å sy sine egne kostymer. Til syvende og siste gjelder det å imponere dommerpanelet – ellers bærer det hjem.

RuPaul’s Drag Race er en deilig introduksjon til en regnbuefarget verden av glede, drama, humor og pop-kultur. Serien vant en Emmy-pris for tredje år på rad, denne gangen beste konkurranseprogram.

Se sesong 9 og 10 på Paramount+ i Telia Play

Var denne siden nyttig?