Mange mennesker som livestreamer fra en konsert med mobiltelefonen.

Slik blir livestreamingen optimal

Å sende direkte med mobilen har aldri vært enklere, og med Telia X trenger du ikke tenke på databruken. Sjekk hvordan du gjør din neste livestreaming til en suksess.

På Instagram og Facebook er det enkelt å gjennomføre en direktesending med mobilen – og du trenger ikke masse ekstrautstyr eller programvare for at sendingen du vil dele med dine venner blir en suksess.

Bloggere og influensere sender ofte direkte for en bedre interaksjon med sine følgere. Livestreaming er også blitt en vanlig seminarform.

Livestreaming gir felles opplevelser

Andre eksempler er private facebookgrupper som vil dele tips med hverandre, eller bedrifter som ønsker å gå bredt ut for å nå potensielle kunder.

Livestreaming er uansett en god kanal for interaksjon, og gir seerne bedre innsikt.

Det er også kjekt å opprette en privat sending så hele storfamilien kan da del i en markering. For eksempel en bursdagfeiring, konfirmasjon, en oppvisning eller en viktig idrettshappening. Og får man ikke sett på direkte, er det likevel mulig å se sendingen i etterkant.

9 tips til vellykket livestreaming

1. Test i forkant

Det er smart å teste at lyd og bilde er bra før du starter sendingen. Et lurt tips er å alliere deg med en venn som kan se på i forkant, og komme med tilbakemelding til sendingen, slik at det ser bra ut før du setter i gang.

2. Planlegg sending

For at du skal fange oppmerksomheten til potensielle seere, så er det smart å annonsere i forkant at det kommer en sending. Lag en plan, og tenk på hva som er interessant for andre å se. 

3. Lyd og lys

Gjør noen enkle forberedelser der du skal sende fra. Er det ute, så kan sterkt sollys bli et forstyrrende element. Skal du snakke med noen underveis, så bør du tenke over at bakgrunnsstøy kan ødelegge for lyden i intervjuet.

En mann står med ryggen til kamera og livestreamer basketspillere med mobilen sin.

4. Best kanal

Tenk på den kanalen som best treffer ditt publikum, og som er mest optimal for innholdet du skal lage. Se på de ulike styrkene og svakhetene til Instagram, Facebook eller Youtube, når du vurderer hva som er best for din planlagte sending.

5. Sendestart

Vær ute i god tid med tidspunkt for når sendingen starter, slik at seerne har mulighet til å følge med. Skriv en kort tittel og ingress for å markedsføre sendingen din – det gir også seerne et tydelig hint om hva dette handler om.

6. Interaksjon med seerne

En av de største fordelene med livestreaming er at dine seere kan stille deg spørsmål underveis. Det gir nyttig innsikt å komme tett på seerne, og et lurt tips er også å sanke inn noen spørsmål i forkant, slik at du har noe å snakke om helt i starten av sendingen. 

7. Smart tilleggsutstyr

Trådløse hodetelefoner, webkamera eller mikrofonstativ er smarte hjelpemidler for å gjennomføre en livestreaming.  Plasserer du mobilen på et stabilt stativ er du mer fri til å håndtere andre ting underveis.

8. Vær forberedt

En livestreaming vil kreve mye av utstyret ditt om du skal holde på en stund. Sørg derfor for at du er forberedt. Ha tilgang til lader, eller ekstra batteri til utstyret ditt. Ikke minst, sørg for at utstyret er fulladet før du setter i gang.

9. Prøv deg fram

Ha det morsomt – vær kreativ. Ikke være redd for at alt skal være perfekt første gangen. En livestreaming er en mulighet til å vise fram noe til omverdenen. Det er direkte, så noe uplanlagt vil oppstå – ikke la frykten stoppe deg.

Velkommen til en helt ny mobilhverdag

Med Telia X trenger du aldri gå tom for data igjen. For kr 579 per måned kan du surfe og streame i vei uansett hvor du er. Skulle du klare å bruke mer enn 40 GB på en måned, vil du få en maks hastighet på 3 Mbit/s. Dette er raskt nok til å surfe og streame på mobilen i høy kvalitet.

Hos oss får du alltid personlig service både i våre 64 butikker og hos kundesenteret. Nå kan du prøve oss i to måneder, passer vi ikke får du pengene tilbake :)

I EU, EØS og Sveits kan du bruke 22 GB, deretter koster det 5 øre pr. MB. Telia X kan ikke bestilles på bedriftsavtaler.

Var denne siden nyttig?