Jente scroller på mobilskjerm. Tinder og datingapper har forandret sjekkemarkedet totalt – og guttene er de som er mest villig til å bruke mobildata på å finne kjærligheten.

Slik er våre mobilvaner når vi er på sjekker´n

Tinder og datingapper har forandret sjekkemarkedet totalt – og guttene er de som er mest villig til å bruke mobildata på å finne kjærligheten.

Enten du er ute etter å finne en flørt for Valentinesdagen eller på jakt etter den store kjærligheten, så er du langt i fra alene. 

1 av 10 i aldersspennet 18-29 år bruker mobildata på datingapper, viser en fersk undersøkelse om mobilvaner gjennomført av OMG for Telia.

Å finne den rette krever litt innsats, og det kan ta tid. Med et Telia UNG-abonnement får du heldigvis mer data for pengene, så du slipper i hvert fall å bekymre deg over databruken når du sveiper og chatter med potensielle «dater». 

Flere gutter bruker datingapper

Tinder har befestet seg som en bauta på det norske datingmarkedet, og stadig flere har sveipet seg gjennom appen i søken etter en potensiell partner. Et sveip til høyre om du liker noen – sveip til venstre om du ikke er interessert.  

Undersøkelsen viser også at det er hovedvekt av gutter som bruker mobilen til å vise seg fram for potensielle partnere. 11 prosent av guttene i undersøkelsen svarte at de bruker mobilen til Tinder og andre datingapper, mens kun 6 prosent av jentene svarte at de gjør det samme.

Jente ute om vinteren smiler mens hun tekster på en mobiltelefon. Tinder og datingapper har forandret sjekkemarkedet totalt – og guttene er de som er mest villig til å bruke mobildata på å finne kjærligheten.

Mobilen har blitt et viktig verktøy i jakten på den rette.

Det er noen veletablerte apper tilgjengelig, og det dukker stadig opp nye – så det er gode muligheter om du ennå ikke har tatt sats ut i den mobile datingverden.

Datingappene å teste ut 

Tinder

Tinder har blitt en gigant på sjekkemarkedet, og stadig flere nordmenn finner lykken etter at de har sveipet seg gjennom utallige profiler på jakt etter en match. På Tinder får du først kontakt etter at dere begge har likt hverandres profiler. Fordelen og ulempen med Tinder er at den er veldig utbredt, slik at du nesten garantert ville støte på kollegaer eller bekjente i dette universet. 

Sukker

En tjeneste som har vært lenge på det norske markedet. Sukker krever at du gjennomfører en ganske detaljert personlighetsanalyse før du aktiverer profilen din, slik at du skal ha best mulig forutsetning til å treffe likesinnede. Dine matcher på appen har da en score som baserer seg på hvor godt deres to profiler passer sammen. Sukker hevder at 2 av 3 av deres brukere finner kjærligheten. 

Match

Mange her til lands har funnet sin partner på denne tjenesten, som har tung erfaring som en av de eldste datingsidene i verden. De reklamerer med at de sorterer ut de som matcher deg best, og er en aktør som tidlig etablerte seg som en seriøs møteplass på nettet. 

Hånd scroller på mobilskjerm med datingapp. Tinder og datingapper har forandret sjekkemarkedet totalt – og guttene er de som er mest villig til å bruke mobildata på å finne kjærligheten.

Tinder er en gjenganger, men det kommer stadig nye datingapper.

Happn

Denne skiller seg fra andre datingapper. Hver gang du går forbi noen i det virkelig liv, så vises profilen deres på appen. Du kan også sjekke tidslinjen din for å finne alle profilene du har gått forbi i løpet av dagen. Da har du oversikt over hvor og når du passerte hver profil. Kanskje du nesten daglig ser din drømmepartner på vei til jobb? Send en like til profilen – Happn lover deg at vedkommende ikke ser at du er interessert før de selv har sendt deg en like. 

Bumble

Denne appen signaliserer at den gir kvinnene føringen. Bumble fungerer på samme måte som Tinder, men når dere først har fått en match, så er det kvinnene som har muligheten til å ta det første steget. Mannen har da 24 timer til å svare, eller så mister dere matchen. Appen tilbyr ikke kun dating, men også matching for å finne nye venner og nettverksbygging.

Coffee meets bagel

Appen krever at du logger deg på via din Facebook-konto, og når du har opprettet en profil får du tilsendt noen «bagels» daglig. Du har da 24 timer på deg til å like eller takke nei til de profilene appen foreslår for deg. Har dere begge gitt hverandre en like, kan dere fortsette å sende hverandre meldinger for å se om dere ønsker å bli bedre kjent. En app som ikke har fått et fotfeste i Norge, men som er populær blant annet i USA.

OkCupid

USA-basert app som ikke har slått helt til i Norge. Også her må du gjennom en profilanalyse for at avanserte algoritmer skal lede deg i riktig retning mot det du søker etter. Denne er mindre privat, ettersom alle kan sende en melding til profilen din.

To hender lager et hjerte med fingrene. Tinder og datingapper har forandret sjekkemarkedet totalt – og guttene er de som er mest villig til å bruke mobildata på å finne kjærligheten.

1 av 10 i aldersspennet 18–29 år bruker mobildata på datingapper.

Synes du det er vanskelig å bruke en ren sjekkeapp, så er det jo lov å finne tonen med noen du liker på Facebook, Instagram eller Snapchat. 

På Instagram og Facebook er det lett å gjøre en liten bakgrunnssjekk av den du har et godt øye til. 

Det er kanskje en i vennekretsen din du er nysgjerrig på. Lik et bilde eller en post fra vedkommende, og kanskje får du noen likerklikk tilbake?

Lykke til i jakten på din drømmepartner!

Som Telia-kunde får du...

  • SVITSJ med forsikring

    Med SVITSJ-avtale kan du bytte til ny mobil etter 12 måneder. Og du får skjermforsikring inkludert.
  • Den beste kundeservicen

    Snakk med oss på nett, telefon eller i butikk, og få personlig hjelp. Eller spør chatbotten vår, Otelia.
  • Mobilnett i verdensklasse

    Vi jobber for å gjøre et av verdens beste mobilnett enda bedre - nå kommer 5G.

Var denne siden nyttig?