Apeks med CS-pokalen etter en meget jevn duell mot Nordavind.

Sluttspill i Telialigaen: – Forventer soleklart å vinne!

Høstens vakreste «e-ventyr» er rett rundt hjørnet, og det er to giganter i norsk e-sport som kjemper om den aller gjeveste tittelen.

Helgen 16. og 17. november er det igjen klart for et av de absolutte høydepunktene i norsk e-sport, nemlig sluttspillet i Telialigaen. Det blir en spillfest uten like som finner sted på Meet Ullevaal Stadion både lørdag og søndag. 

På lørdag braker det løs med første semifinale i Rocket League kl. 12:30, da møtes Nordavind og Playwell. Kl. 13:30 går den andre semifinalen av stabelen, mellom The Razzle Dazzlers og Celestial. Finalen spilles kl. 15:30. 

Kl. 17:30 er det klart for en ny finale, denne gangen i strategispillet League of Legends. Her er det Nordavind og Fact Revolution som skal kjempe om mesterskapet.

På lørdagen blir det også konkurranse i Cosplay kl. 14:30, samt at det vil være en rekke mindre aktiviteter som foregår i Meet-lokalene hele dagen. Så her er det bare å sikre seg billett først som sist!

Spillere_Telialigaen_lysjustert.jpg

Hellig søndag på Ullevaal 

Søndagen er om mulig enda mer fullstappet, med Counter-Strike-finalen kl. 19:00 som det store høydepunktet (se egen faktaboks for komplett program). Her er det ventet at erkerivalene Apeks og Nordavind gjør som i våres og møtes i sluttspillfinalen. Begge er nemlig storfavoritter i sin semifinale.

 Jeg ser faktisk for meg at Apeks og Nordavind vinner sine semifinaler ganske lett. Hvis noen skal gå på en smell i semien, er det Nordavind – for de har ikke alltid hatt god kontroll på de mindre lagene, sier sportslig leder i Apeks, Anders «aNdz» Kjær.

Kjær spilte selv finalen der Apeks slo Nordavind i vårens sluttspill. Han tror det er et såret dyr som kommer inn i helgens finalespill.

 Nå har de gått glipp av to seire mot oss de veldig gjerne skulle hatt, og de kommer nok inn med ekstra motivasjon for å klare dette. Men, det tror jeg vi er rustet til å svare på. Vi har gjort researchen vår og har god kontroll på motstanderne.

Nordavind og Apeks dominerte i grunnspillet, og har blitt de store lokomotivene i norsk Counter-Strike: Global Offensive. Kaptein og stjerne på Nordavind, Ruben «Rubino» Villarroel har krystallklare forventninger til søndagens finalespill.

 Vi forventer helt soleklart å vinne, ingenting annet er bra nok for oss, sier Villarroel.

FrTelialigaenRocketLeague01_lysjustert.jpg

Rekordjevn finale?

Men hvis lagene møtes i finalen er det ventet at den blir usedvanlig jevn og tettspilt, et vaskeekte 50/50-oppgjør.

– I den siste kampen mellom oss i grunnspillet i Telialigaen ble det jo 1-1 i kart, så det har skapt litt hype rundt en eventuell finale oss imellom. Begge lag har både sterke og svake sider, sier Nordavinds ledestjerne.

Begge lag fryder seg over at norsk e-sport har vokst såpass at sluttspillet i Telialigaen får disse rammene på Ullevaal Stadion under finalehelgen. Likevel er det ingen hemmelighet at både Apeks og Nordavind ønsker å slå igjennom internasjonalt. Det er kanskje Nordavind som har vært mest offensive i den målsetningen, og sportslig leder i Apeks klarer ikke la være å komme med et lite stikk mot rivalen før helgens batalje.

 Jeg ønsker Nordavind lykke til, og jeg håper de endelig beviser at de er Norges beste lag – slik de har uttalt at de skal være, sier Kjær lurt.

Nordavind og Villarroel lar seg imidlertid ikke vippe av pinnen av meldingen fra Apeks.

 Vi mente vi var det beste laget da de slo oss (i vårens sluttspill, red. Anm.) Det mener jeg nå også, men kanskje med mindre margin. De har gjort store fremskritt og skal være stolte av det. Jeg mener imidlertid at vi fortsatt er det beste laget, understreker Villarroel.

Svaret på hvilket lag som faktisk er Norges beste får vi denne helgen, og Counter-Strike-lagene skal altså i aksjon på søndag 17. november, der den første semifinalen mellom Apeks og Stabæk Momentum starter allerede klokken 12:00 på Meet Ullevaal.

Slik er finalehelgen


12:30 Rocket League: Semifinale #1

Nordavind mot Playwell

13:30 Rocket League: Semifinale #2

The Razzle Dazzlers mot Celestial

14:30 Cosplay-konkurranse

15:30 Rocket League: Finale

17:30 League of Legends: Finale

Nordavind mot Fact Revolution

Counter-Strike: Semifinale #1

Apeks mot Stabæk Momentum

Level Up - Live podcast

Counter-Strike: Semifinale #2

Nordavind mot Riddle

Konkurranse i PUBG Mobile

Counter-Strike: Finale

Var denne siden nyttig?