Kvinne med headsett og smartarmbånd, sittende på treningssenter ved en lilla kettlebell.

Hva er greia med eSIM?

Stadig flere dingser kommer med innebygd SIM, såkalt eSIM, i stedet for fysiske SIM-kort – men hva betyr dette egentlig for deg?

Nå er det snart slutt på å fikle med en liten plastbit som må settes riktig vei inn i en liten skuff som du nærmest må ha spesialverktøy for å få ut. Chippen som sitter i de fysiske SIM-kortene, er rett og slett bygd inn i produktene.

Dette gjør at du slipper å bytte SIM-kort. Selv når du bytter operatør, har du ikke bare enheten, men også SIM-kortet med deg – det er bare å laste ned det nye abonnementet ditt til det "tomme" SIM-kortet i smartklokken eller mobilen, så er du klar.

Bruksområder for eSIM

Hvilken tjeneste det innebygde SIM-kortet krever, avhenger av hva du skal bruke det til. Har du en ting som kan ta i mot både samtaler, meldinger og data, trenger du noe annet enn om det er en PC eller et nettbrett, uten samtalefunksjonalitet.

Illustrasjon som viser ulike dingser som kan ha eSIM

1. Både samtaler, meldinger og data

eSIM til iPhone

iPhone XS, XS Max og XR (med iOS 12.1 eller nyere) har i tillegg til et fysisk nanoSIM-kort også mulighet til å legge til et eSIM. Dette gjør at du for eksempel kan:

  • bruke ett abonnement til jobb, og et annet privat
  • bruke en lokal operatør i utlandet, men samtidig ha det norske tilgjengelig i samme telefon
  • ha separate tale- og dataabonnement

Bestille eSIM til iPhone:

Hvis du har et fysisk SIM-kort / eSIM hos Telia fra før, som bare skal erstattes, kan du bestille det i Telia-butikkene eller hos kundeservice. For nytt abonnement med eSIM til iPhone, er det foreløpig kun mulig å bestille i Telia-butikkene.

Har du erstattet et SIM-kort med et nytt eSIM, aktiverer du det på Min Side.

Laste ned eSIM på iPhone:

Når du har bestilt eSIM hos oss, vil du få tilsendt en QR-kode fra oss. Denne bruker du når du skal aktivere eSIM på din iPhone, slik:

  1. I menyen, velg Innstillinger -> Mobilnett
  2. Velg "Legg til mobilabonnement"
  3. Scann QR-kode

eSIM til SMART-klokker m.m.

Har du en 4G smartklokke med eSIM, som støtter samtaler, så trenger du vår Tvilling-tjeneste for å koble klokken til mobilabonnementet ditt. Tjenesten kan du bestille hos kundeservice eller i en av våre Telia-butikker.

2. Kun data

Det er noen enheter som kun trenger data, for eksempel nettbrett og bærbare PC-er.

Trenger du kun data, kan du bestille tjenesten Ekstra DataSIM, som tilknyttes mobilabonnementet ditt hos oss. Data som brukes på tilleggsenheten vil da gå fra samme kvote som du har i abonnementet.

Du kan bestille eSIM for data i Telia-butikkene eller hos kundeservice

Ingen BankID på mobil

Selv om eSIM stort sett er helt like de fysiske SIM-kortene, er det noen ting som ikke er helt på plass ennå. Enn så lenge trenger du altså et fysisk SIM-kort til akkurat den biten, eller du kan bruke BankID med kodebrikke.

Verdt å vite om eSIM

  • eSIM står for "Embedded SIM", og betyr innebygd SIM.
  • Hos oss kan du med Tvilling-tjenesten bruke både Samsung Galaxy Watch og Apple Watch 4, og få dem tilknyttet samme nummer som mobilabonnementet ditt.
  • Vi støtter også eSIM for iPhone. Gjelder modellene XS, XS Max og XR.

Sist oppdatert: 1. juli 2019

Var denne siden nyttig?