18-årige «bfr» presterte veldig bra for 777 i åpningskampen mot Bifrost. (Foto: @akam1k3 / Michael Ray VC Angeles)

Høye forventninger til nykommer i Telialigaen

Etablerte topplag og kjente spillere dominerer i Telialigaen. Men det finnes noen nykommere det er verdt å følge med på, som 18-årige «bfr» fra Asker.

Nordavind, Apeks og Riddle er navn som etterhvert har blitt kjente for de fleste som følger med på norsk e-sport. Det samme har spillere som Håkon «KOOLBERG» Solberg (Viking, LoL) og Kristian «akEz» Kornbakk (Apeks, CS:GO).

Men hvilke lag og spillere er det man kanskje bør følge ekstra nøye med på i årets høstsesong – som ikke er blant de aller mest åpenbare?

Vi spurte sjefen for Good Game, som arrangerer Telialigaen, Erling Rostvåg, om akkurat det.

Portrettbilde av Erling Rostvåg, administrerende direktør for Good Game AS, som arrangerer Telialigaen.
Erling Rostvåg i Good Game AS. (Foto: gamer.no)

– I CS:GO blir det veldig spennende å følge med på hvordan 777 og Bifrost gjør det. Særlig 777 er det relativt store forventninger til, og en del mener at de kan utfordre Apeks om tittelen i år, sier han.

Bifrost har vært med tidligere, men har nå en helt ny lineup foran høstens sesong.

De to lagene møttes i årets første kamp, og det endte uavgjort. Storfavorittene Apeks spilte også uavgjort mot Stabæk Momentum – noe som tyder på at det kan bli en mer spennende sesong enn mange har trodd på forhånd.

God åpningsprestasjon

– I CS blir det spennende å følge med på 777s «bfr». Han presterte veldig bra i åpningskampen mot Bifrost, og jeg er spent på om han klarer å holde det høye nivået gjennom sesongen, sier Rostvåg om 18-åringen fra Asker.

Bjørnar «bfr» Fauske Røn som spiller

Klarer 777s Bjørnar «bfr» Fauske Røn å holde det høye nivået? (Foto: @akam1k3 / Michael Ray VC Angeles)

Nykommerne Stavanger Oilers’ storsatsing er også noe han er spent på å se hvordan utvikler seg fremover.

– Det blir veldig interessant å se hvordan noen som kommer fra utsiden vil respondere på miljøet og hva det kan gjøre for å øke interessen rundt e-sport generelt.

I Rocket League trekker Rostvåg frem Gemini som et spennende lag – med kapteinen Seeb som spesielt interessant.

– De slo ut favorittene Nordavind i semifinalen i fjor og stakk til slutt av med seieren mot Gutta Boyz i finalen. Seeb har også funnet seg et internasjonalt lag, så det blir spennende å følge med på om de nå kan sementere seg i toppen, sier han om de tidligere underdogene.

Roligere overgangsmarked

I Telialigaen er det lagt opp til at overgangsvinduet stenger 24 timer før den femte serierunden går i gang – altså cirka midtveis i sesongen. Foran årets sesong har det, som alltid, vært en del utskiftninger på flere av de ulike lagene – men Rostvåg ser en tendens til at overgangene har roet seg litt sammenlignet med tidligere.

Se TV2s lagbeskrivelse av 777.

– Vi ser fortsatt at det gjerne skjer en del når overgangsvinduet nærmer seg slutten, men det har stabilisert seg litt i de siste. Det synes vi er bra, og det tyder på at ligaen blir mer moden, sier han.

Selv om overgangsvinduet stenger etterhvert, så er likevel ikke sjansen for å debutere på norsk toppnivå borte.

– Regelverket er lagt opp for å stimulere til å løfte frem talenter, så det er lov å hente norske spillere fra lavere divisjoner og andre nordmenn som ikke har spilt i inneværende sesong, forteller Good Game-sjefen.

Var denne siden nyttig?