Infinity symbol

Telia begynner med fiber – hvorfor?

Lokale servere og egen programvare på PCen er snart historie. Stadig mer legges i skyen, og bredbåndet blir mer belastet. Vi møter utviklingen med fiber.

For å kunne arbeide og levere effektivt er oppetiden på programvare og servere helt avgjørende. Tidligere holdt man seg med lokale servere og programvaren lå på hver enkelt PC. Denne sårbare infrastrukturen kostet bedriftene enorme summer og ikke minst konkurranseevne.

Kollegaer i åpent kontorlandskap. Foto: Maskot, NTB Scanpix.

Foto: Maskot, NTB Scanpix.

Nå er serverparken flyttet til gigantiske datasentre, eller «skyen», og programvaren er på samme vei. Det har ført til bedre sikkerhet, lavere driftskostnader og høyere oppetid. Men dermed øker presset på bredbåndet. Det må takle store mengder data på millisekunder.

Telia ønsker å bruke sin erfaring og kunnskap med nettverk til å redusere sårbarheten for selskaper som opererer i skyen. Derfor har Telia Bedrift inngått et partnerskap med Broadnet om å levere fiber til bedriftsmarkedet. Med lynraskt fiberbredbånd reduserer du nemlig bedriftens sårbarhet til nær null.

Blir totalleverandør

Telia har bevist at de har Norges beste 4G-dekning, hastighet og stabilitet og at de stadig kniver om det beste mobilnettet. Det nye partnerskapet med Broadnet viser at Telia også har tenkt å satse på bakkenettet. Leder for Telia Bedrift, Kristian Renaas mener fiber er et naturlig område å gå inn på for å tilby bedriftene alt de trenger for en god infrastruktur.

Leder for Telia Bedrift, Kristian Renaas. Foto: Telia.

Leder for Telia Bedrift, Kristian Renaas. Foto: Telia.

– Med Telia Fiber får vi nå flere ben å stå på og kan tilby kundene våre en komplett løsning innen telefoni og datakommunikasjon, sier Renaas. – Markedet for slike løsninger er stort og uoversiktlig med mange tilbydere, og det er en stor fordel for bedrifter å få alle sine kommunikasjonstjenester fra én leverandør. Det reduserer administrasjonstid og gir en bedre oversikt over kostnader, når du får alt på samme faktura.

Alt på ett sted - Gir oversikt

Med nye tjenester som kontinuerlig dukker opp fra ulike leverandører, øker antall kontaktpunkter. Har bedriften din Telia-abonnement på mobil, mobilt bredbånd, og i tillegg Telia Fiber, får du likevel kun ett kontaktpunkt og én faktura å forholde deg til. Renaas har merket en økt etterspørsel fra kundene om enkelhet og muligheten for å ha alle tjenester hos en og samme leverandør.

– Nå får de alle tjenestene de trenger fra oss, og de får alt på samme faktura. Har de behov for hjelp har de kun ett kontaktpunkt, og trenger ikke forholde seg til flere ulike tilbydere for å løse det tekniske, sier Renaas om Telia som en totalleverandør.

Skyen tar mest, men er fortsatt viktig

Datatrafikken og kapasitetsbehovet øker dramatisk hvert år. Store programvarer krever stadig mer båndbredde. Blant det som driver mest datatrafikk nå er kontinuerlig bruk av smarttelefoner og skybaserte tjenester som skal snakke sammen.

Denne utviklingen er kanskje aller mest tydelig på kontoret. Samtidig som datatrafikken øker, blir bedriftene mer avhengig av at nettverket fungerer som det skal. Telia kommer til å dekke kundenes nåværende og fremtidige kapasitetsbehov med fiberhastigheter opp til 200 Mbps.

Om du allerede bruker skytjenester, eller ønsker å gjøre det, er det viktig å vite at det stilles høye krav til en rask og stabil internettlinje. Det mange ikke tenker over er at programvare som for eksempel Office365, SAP og Visma nå i hovedsak er flyttet til nettskyen. Greit å ha i bakhodet neste gang du jobber i et Excel-ark eller Word-dokument og det tar lenger tid en vanlig å lagre.

– Et godt nett er avgjørende for å kunne nyte godt av skytjenester, og fra Telia Bedrift får du Norges raskeste 4G-nett, mobilt bredbånd og lynrask fiber. Enten man er på kontoret eller på farten har man alltid et raskt og stabilt nettverk, avslutter Renaas.

Les også: Skytjenestene som gjør mindre bedrifter mer proffe.

Fakta om Telia Fiber


Telia har inngått et partnerskap med Broadnet om å levere deres fiberløsninger til Telias bedriftskunder.

Fibernettet til Telia kalles Telia Fiber.

Telia Fiber er tilgjengelig via et nasjonalt nett som består av 40.000 km med fiber som knytter sammen over 90 norske byer fra nord til sør.

Med Telia Fiber får du overføringshastigheter opptil 200 Mbps.

Kunder med mobilabonnement hos Telia får nå ett kontaktpunkt for alle nettjenester.