Brannspiller skyter ballen på mål

Vant du et VIP-møte med Brann?

Klarte du å skyte ballen raskere enn 5G nettet? Vi har nå trukket ut én heldig vinner som får en VIP-tur til Brann Stadion og et møte med Brann-spillerne.

Nå har det superraske 5G-nettet endelig kommet til Bergen — og vi vil teste om det er mulig å klistre en fotball i nettmaskene med like høy hastighet som 5G-nettet. Bergens store sønner, Kristoffer Barmen og Petter Strand, har allerede tatt utfordringen. Gjør du?

Send oss ditt beste skudd og bli med i konkurransen der én heldig vinner får en VIP-tur til Brann Stadion — hvor vi skal kåre Bergens beste skuddfot en gang for alle!

PS: Vinneren er nå trukket. Sjekk hvem som ble den heldige nederst i saken.

Slik regner vi ut hastigheten

At profesjonelle fotballspillere kan skyte en ball hardt og raskt, det vet vi. Men hvor fort går egentlig et skudd dersom vi skal forsøke å oversette dette til datahastighet?

TESTER SKUDDFOTEN: Brann-spillerne tester om de klarer å skyte raskere enn 5G-nettet. Klarer de det? Da må de skyte raskere enn 150-200 km/t.

Såvidt vi har klart å finne ut er det ikke fysisk mulig å beregne matematisk*. For å kunne vise det på en måte som det går ann å forstå, har vi derfor tatt oss noen ørsmå friheter, og har laget tabellen under der vi sammenligner farten på en fotball på banen med farten på en databit i cyberspace.

4G: 15 - 90 Mbit/s = 15 – 90 km/t
5G: 150 – 200 Mbit/s = 150 – 200 km/t

*om du sitter med svaret, må du gjerne sende oss det – vi tar mer enn gjerne en utfordring.

Nå har 5G kommet til Bergen

Endelig er ventetiden over for innbyggere i Bergen, som nå får tilgang til den mye omtalte og superraske 5G-teknologien i store deler av byen — inkludert Brann Stadion.

5G står for «femte generasjons mobilnettverk», og Telia har lagt ned store ressurser på å utvide den stadig økende 5G-dekningen, område for område. 

FULL FART: 5G gir superrask oppkobling, god dekning, lav forsinkelse, svært høye hastigheter. Og tilgang til nettet, overalt og hele tiden. Foto: Telia

Om kort tid vil man oppleve store forbedringer i mobilnettet, i både brukeropplevelse og hastighet — og så mange andre nye muligheter at 5G med rette kan kalles revolusjonerende. Les mer om 5G-nettet her. 

Psst... Visste du at Telia er digital hovedpartner for Brann? Sammen med Brann SK har vi lansert en app som gir deg full oversikt over alt som skjer — både før, under og etter kamp. Les mer om appen her. 

Og vinneren er...

Vegard Aalhus! Vi gratulerer så mye, og gleder oss til å se deg på Brann Stadion. Dette blir gjennomført så snart lokale smittevernsregler tillater det.

Tusen takk til alle som deltok i konkurransen og sendte inn sine bidrag. 

 

Var denne siden nyttig?