David Roberts, en av verdens fremste eksperter innen disruptiv teknologi, på scenen.

Unik sjanse: David Roberts til Norge

Det er ikke noe vits å lykkes med ting som betyr lite, mener David Roberts. Opplev en av verdens ledende seriegründere og fremste eksperter innen disruptiv teknologi på Telia Symposium!

 

Allerede som fjerdeklassing var David Roberts en oppfinner, en teknologientusiast. Da hadde han nemlig bygget et luftputeskip som kunne frakte lillesøsteren til bussholdeplassen, drevet av det som tidligere hadde vært morens støvsuger.

Rekkevidden var beklageligvis begrenset til lengden på ledningen, men unge David var likefullt hekta på teknologi og innovasjon. 

Noen tiår senere ser verden helt annerledes ut, og for David Roberts er demokratiseringen av teknologi et av de viktigste fremskrittene. 

– Tidligere var teknologi, og da særlig datamaskiner, for dem som hadde mest i penger. I dag har alle smarttelefoner – og disse har større kapasitet og kan utføre mer enn det datamaskinene ved NASA kunne for 40 år siden, uttalte han til mindthebridge TV.  

Dette er Telia Symposium


 • Årets tech-konferanse og møteplass
 • Arrangeres for tredje gang, i samarbeid med Abelia
 • 26. mars 2020, på Skur 13
 • Pris: kr 1490,- (eks. mva.), inkl. lunsj og middag

Revolusjonerende vs. disruptive teknologier

Roberts holder foredrag over hele verden og snakker da gjerne om forholdet mellom revolusjonerende og disruptiv teknologi. 

– Oppfinnelsen av bilen var revolusjonerende. Men det var Henry Fords effektive produksjon som gjorde den tilgjengelig for folk og dermed fikk størst betydning, sier Roberts. 

Han mener evnen til å differensiere mellom de to er avgjørende for hvordan du vil investere, ja, hvordan du vil leve livet ditt. 

– Du kan lett bruke livet på revolusjonerende ting som aldri blir disruptive. Hvis du kan identifisere forskjellen på de to, vil det ha enorm betydning, spesielt innen eksponentiell teknologi, utdyper han til samme tv-kanal. 

Ikke hørt om David Roberts? 

Amerikanerens CV er faktisk like imponerende som den er svimlende – og dette er bare et lite utdrag: 

David Roberts er både sivilingeniør med hovedfag i informatikk og kunstig intelligens fra MIT og siviløkonom fra Harvard. Han har mottatt en rekke priser for å ha ledet utviklingen av de mest avanserte systemer noensinne laget, innen eksempelvis satellitt – og droneteknologi, og har dessuten jobbet som kapitalforvalter i Goldman Sachs.

Roberts har også startet virksomheter med over 100 millioner dollar i investeringer fra store selskaper som Accenture, Cisco og Oracle. Telia Symposium speaker David Roberts.jpg

Our greatest fear should not be of failure, but of succeeding at things in life that do not really matter.

David Roberts

Og mens karrieren startet som dekorert spesialagent og luftvåpeninspektør, er han i dag tilsluttet Singularity University, et globalt lærings- og innovasjonssamfunn som bruker eksponentielle teknologier for å takle verdens største utfordringer og bygge en bedre fremtid for alle.

Med denne bagasjen holder han engasjerende foredrag verden over – og har altså takket ja til å snakke om disruptiv teknologi, innovasjon og eksponentiell ledelse på Telia Symposium. Don’t miss out!

På Telia Symposium får du blant annet:


 • Teste 5G i praksis, det siste innen 5G hardware og utstyr
 • Høre de mest kompetente foredragsholderne innen 5G
 • Svar på hvordan 5G kan bidra til et mer bærekraftig samfunn i fremtiden
 • Ideer til nye måter å drive din virksomhet på
 • Inspirasjon & nettverksbygging
 • Et realistisk bilde av hva 5G er og hva det kommer til å bety for massemarkedet, bedrifter og samfunnet vårt
 • Møte bedrifter som ligger i forkant av utviklingen og som tester ut den nye teknologien

En annen foredragsholder å glede seg til er Per Lindberg, senior Manager Connectivity i Volvo Cars. 

Var denne siden nyttig?