Med en ny sesong i Telialigaen i gang, er det mange som lurer på hvem som vil hevde seg i toppen. Her er ekspertenes tips for de to mest populære spillene.

Ekspertenes tabelltips i Telialigaen

Med en ny sesong i Telialigaen i gang, er det mange som lurer på hvem som vil hevde seg i toppen. Her er ekspertenes tips for de to mest populære spillene.

Høsten 2020 er det klart for nok en ny sesong i Telialigaen, og som tidligere konkurreres det i PUBG, Hearthstone, Rocket League, LoL og CS:GO.

LoL og CS:GO er nok spillene det er knyttet størst forventninger til – og er også der man finner de mest profesjonelle organisasjonene. Vi har sett nærmere på hva ekspertene tenker om de to mest konkurranseutsatte ligaene foran høstens sesong.

Apeks på topp – igjen

I årets CS-sesong er ekspertene enige om at det først og fremst er tre sluttspillplasser det skal kjempes om – fordi ett lag fortsatt forventes å dominere.

Det som er hevet over enhver tvil blant ekspertene, er nemlig at Apeks også i år vil kjempe helt i toppen.

E-sport Telialigaen Landor.jpg

 «Landor» mener Apeks vil kjempe i toppen. (Foto: Sindre Stien/Good Game ) 

Til Gamer.no sier ekspertkommentatoren Leon Andor «Landor» Karlsen at det handler mer om hvem som kan vinne et kart mot dem fra tid til annen, enn om noen kan ta fra dem seieren.

– Alt annet enn en førsteplass er en skuffelse, sier eksperten om den tredoble seriemesteren.

I konkurransen om de tre andre sluttspillplassene i CS er det imidlertid noen uenigheter, men alle mener at forventningene til nykommerne 777 er store. De har fått med seg flere erfarne spillere, og har hentet inn tidligere ekspertkommentator Tommy «TommyM» Monsen som trener.

– Forventer store ting fra disse og håper at selvtilliten ikke får seg en knekk om de går på noen overraskende smeller, sier «Landor» til gamer.no.

Nordavind, Fact Revolution og den andre nykommeren Stavanger Oilers er forventet å kjempe om de to siste plassene i CS-sluttspillet, mener ekspertene.

På gamer.no finner du ekspertenes komplette spådom om høstens CS:GO-sesong

Nordavind 2019

Nordavind er en favoritt i høstens sesong. Dette er fjorårets lag. (Foto: Farthein Rudjord)

Spår Nordavind-seier i LoL

For å spå årets LoL-sesong i Telialigaen har gamer.no fått med seg kommentatorene Julian «DogSledder» Nash og Kristian «Sangopan» Heggland – i tillegg til journalistene Ole Aasheim og Brage Vasseljen.

De fire er ikke helt enige i den innbyrdes plasseringen blant topp fire-lagene, men alle spår de samme lagene videre til sluttspillet: Nordavind, Viking, Domino og Riddle.

De to ekspertkommentatorene tipper begge at Nordavind stikker av med seieren i ligaen, mens gamer.no-journalistene holder en knapp på Domino.

– Nordavind er helt klart en favoritt i høstens sesong, spesielt med tanke på både forsterkningene og byttemulighetene de har, sier Julian «DogSledder» Nash.

Storlaget fra hovedstaden er også regjerende mestere etter at de vant seriespillet med god margin og slo Viking 3-2 i finalen i vårens sesong.

Vil du se mer av hva ekspertene tror om høstens LoL-sesong? Se hele oversikten på gamer.no her

Var denne siden nyttig?