Apeks og Nordavind vant Telialigaen 2020

– Det føles godt å vinne Telialigaen etter kun et par sesonger, konstaterte Gagnat da seieren var et faktum.

Lørdag 5. desember og søndag 6. desember 2020 skulle det tradisjonelle sluttspillet i Telialigaen avgjøres. På nye Eldorado E-sportsenter i Oslo – Norges kommende storstue for e-sport og gaming – rigget Norges beste gamere seg til, for å møtes til avsluttende kamper. 

Hele sluttspillet ble sendt på TV 2 Sumo. Alle kampene på lørdag ble i tillegg sendt på TV2 Sport 2.

Telialigaen 600x400.jpg

Administrerende direktør i Good Game, og ansvarlig for gjennomføringen av finalen, Erling Rostvåg, forteller at det var deilig for både programledere og utøvere å endelig komme seg på LAN igjen.

Portrettbilde av Erling Rostvåg, administrerende direktør for Good Game AS, som arrangerer Telialigaen.
Erling Rostvåg i Good Game AS. (Foto: gamer.no)

– På grunn av omstendighetene var det første gangen vi sendte Telialiga-finalen uten publikum i salen. Det var spesielt, men jeg tror spillerne likevel gledet seg over å kunne samles igjen. Med forseggjort scenerigg og pyro fikk spillerne ekstra energi, og jeg tror det gjorde dem mer fokusert, sier han.

Lørdag var satt av til Counter-Strike. Søndagen ble varmet opp med Rocket League og fullført med finalen i League of Legends.

Forhåndsfavoritten vant Rocket League

I Rocket League var det nesten umulig å ikke ha Nordavind-laget som en favoritt for pallplassering. 

Foran sesongen gjorde de noen store endringer på laget etter at Jørgen «Jwols» Olsen la opp som spiller. Han ble trener for det nye laget, og hadde allerede ambisjoner om å ta mesterskapet tilbake til Nordavind på første forsøk.

Laget møtte først Domino i semifinalen.

– Vi forventet at Nordavind skulle være mer samspilte enn mange av sine konkurrenter, sier Rostvåg. – I år har Nordavind riktignok en litt ferskere lineup siden gamle veteraner har lagt opp, så de var nok litt mindre forhåndsfavoritter enn tidligere, forklarer han.

Etter først å ha havnet under 0-2 mot Domino, fikk «Trex», «Enlid» og «Maadzz» i Nordavind-leieren imidlertid nok. Da det gjaldt som mest gikk lufta ut av Domino-ballongen og Nordavind rullet rolig inn til finaleplass.

Dramatisk finale

IMG_7544 600x400.jpg

Maskineriet slo ut regjerende mester Mjøndalen på sin vei mot toppen og det var duket for en svært jevn finale.

Maskineriet åpnet best og Jørgen «Inferno» Klaastad og kompani skrudde opp tempoet tidlig, og tok hjem de to første kampene. Men Maskineriet hadde akkurat ikke nok å stille opp med og trakk til slutt det korteste strået. Det endte 4-2 til Nordavind, som igjen kalle seg norsk seriemester.

Dermed hentet laget hjem sin sjette seriemesterskapspokal i Rocket League og fikk samtidig med seg halvparten av premiepotten på 50 000 kroner.

Apeks forsvarte seieren i CS:GO

DSC06705 600x400.jpg

CS:GO er det desidert største spillet i Telialigaen – og det er også her konkurransen er tøffest og mest profesjonell. Etter et fyrverkeri av et sluttspill kunne Apeks løfte seierspokalen over hodet, som så mange ganger før.

– Det var nesten litt synd hvor store forhåndsfavoritter Apeks var. Tenk, fem strake sesongseiere, sier Rostvåg.

Første gangen var laget riktignok underdogs, og har siden tatt det siste stikket i finalen et par ganger. Men de siste sesongene har Oslo-laget vist seg å være et etablert samspilt lag over flere sesonger.

Rostvåg forklarer favorittstemplet til Apeks med at deres hittil sterkeste konkurrent – Nordavind– byttet ut nesten hele laget sitt til fordel for nye unge spillere.

– Men da Apeks skaffet seg en av våre største internasjonale stjerner var det spikeren i kista, sier han.

Med stjernespiller Joakim «Jkaem» Myrbostad i spissen, forsvarte de seriemesterskapet nok en gang, slik de har gjort de siste fem sesongene.

Apeks kan dermed innkassere 86 000 kroner av premiepotten og en flott pokal, skriver telialigaen.no

Up and coming talenter

9F9EF4E6 600x400.jpg

Rostvåg var positiv til det han så under årets avsluttende Telialiga-kamper.

– I CS:GO fikk vi se to lag som spilte veldig bra. Og jeg har trua på 777 og Oilers fremover. De røk begge i semien, men husk at klubbene ikke en gang eksisterte for bare et halvt år siden, bemerker han.

 At begge tok seg til sluttspillet på første forsøk tror han er bra for sporten.

– Jeg håper og tror at vi i fremtidige sluttspill vil se flere som kjemper om førsteplassen. Veien til seier er ikke lenger enkel for noen av lagene.

Norges nye storstue for e-sport og gaming

Norsk e-sport er i rivende utvikling og opplever sterk vekst og på elitenivå krever det beinhard trening, både fysisk og mentalt. De beste lagene har til og med egne trenere, kostholdseksperter og fysioterapeuter.

Men sportens mange profesjonelle utøvere – og andre som gleder seg over dataspill, har savnet et eget sted tilrettelagt for å møtes og utøve sin lidenskap.

Etter ombygging, vil gamle Eldorado Kino i Oslo bli hjem for alle med et hjerte for e-sport, gaming og entertainment i Norge.

Her vil våre beste e-sportsutøverne kunne utkjempe timelange matcher på scenen, og det vil i tillegg komme en dedikert arena hvor fansen kan se sine helter i aksjon eller bli underholdt av kjente streamere og gaming-personligheter.

Gleder seg til flere live-events

IMG_1799.jpeg

GAMER: Emzia synes det var moro å høre kommunikasjonen lagkameratene seg i mellom

Gamer og streamer Emilie Ellingsen aka Emzia er et kjent ansikt for alle som er inne i gaming. I helgen hadde hun en "take-over" på Telias instagram-konto og var blant de få som fikk en aller første sniktitt på det nye e-sportanlegget. Emzia synes fasilitetene var både moderne og flotte.

– Det var veldig gøy å høre lagene samarbeide og kommunisere så bra! Det er vanligvis ikke noe man vanligvis får oppleve i turneringer, siden det pleier å være høylydt publikum og lyd fra spillet i bakgrunnen. Nå gleder meg til å se flere events her - med publikum, sier hun.

Høyhastighet fiber

Telia har ambisjoner om å ha en sentral rolle i den nordiske e-sportsatsingen de kommende årene.

Med fiber fra Telia vil arenaen vil også få et profesjonelt streaming-studio med mulighet til å livesende alt fra konferanser til episke events, slik at også du som sitter hjemme har mulighet til å delta.

– Det er på høy tid at Norge får sitt eget dedikerte senter der også et bredere publikum kan bli kjent med hva esport er, sier Audun Bryn, sponsoransvarlig i Telia.

– Og alle gamere vet hvor viktig en god nettlinje er. Og det skal vi se til at det blir på Eldorado, avslutter han.

 

Dette er Telialigaen

Telialigaen er den største nasjonale e-sportligaen i Europa. Per i dag har ligaen fire forskjellige grener i spillene Counter-Strike GO, Rocket League, League of Legends og Hearthstone.

Det er over 4 000 utøvere som deltar i Telialigaen, fordelt på seks divisjoner. Hvert år spilles det mer enn 10 000 kamper, noe som gjør ligaen til en suveren ener på breddesatsing i Europa.

Telialigaen har to sesonger per år. Én om våren, én om høsten. Du kan følge med på tabellen på telialigaen.no.

Var denne siden nyttig?