Foto av blomst med OnePlus8
IMPONERENDE KAMERA: Testpilotene lot seg imponere av optikken i kameraet til OnePlus 8 Pro. Særlig detaljbildene var fantastiske!

Test av ny 5G-mobil: OnePlus 8 Pro

Imponerende lyd og fantastisk bilde. Det er blant punktene som trekker opp, når Telias utsendte testpiloter har vurdert den nye 5G-telefonen.

Telia er i gang med å bygge det nasjonale 5G-nettet, skal du nyte godt av den superraske hastigheten og den enorme kapasiteten, må du ha en 5G-telefon. OnePlus 8 Pro er blant de aller første mobiltelefonene på markedet som fungerer med det nye 5G-mobilnettet. 

Mobilprodusenten OnePlus har de siste par årene blitt en solid utfordrer til de store navnene på mobilhimmelen, og testpilotene våre lot seg begeistre!

Vår utvalgte testere har fått prøve telefonen på det nyåpnede 5G-nettet i Lillestrøm.

Styrkene til OnePlus 8 Pro


Testpilotene setter spesielt pris på disse kvalitetene ved OnePlus 8 Pro:

  • Imponerende kamera — særlig for detaljbilder
  • Fantastisk kvalitet på skjermbilde
  • Uslåelig lyd på mobilhøyttaleren
  • Lekker design
  • Betydelig raskere med tilkobling til 5G

Disse testet 5G-mobilen

Samlet gjeng 600.jpg

Thor Stenbæk er dataingeniør og har jobbet med IT siden 1997. Har hatt iPhone siden første utgave kom i 2008. Helt ny på Android.

Mette Johnsrud jobber med kommunikasjon og tar mye bilder og film med mobiltelefonen i forbindelse med jobben. 

Martin Halvorsen jobber med restauranter på Oslo Lufthavn Gardermoen, som innebærer mye mailutveksling på farten og bruk av nettdeling til PC. Streamer film og TV og bruker ellers sosiale medier. 

Svært godt førsteinntrykk

Selv om testpilotene ikke kjente til OnePlus fra før, var førsteinntrykket deres bra. En solid telefon med god kvalitet.

Det er faktisk så bra lyd at du kan se en hel film på telefonen.

Thor

Thor: 

 Førsteinntrykket var at OnePlus 8 Pro kom i en flott eske. At det var et kvalitetsprodukt var det ingen tvil om. OnePlus 8 Pro synkroniserte lett med iClouden jeg bruker på den andre telefonen min og det var en enkel og god oppskrift på overføring av bilder til Google. 

 Jeg må nesten også få kommentere lyden. OnePlus 8 Pro er altså så utrolig bra til å se film på! Det er en helt rå lyd for å være fra en mobiltelefon. Hør på den 3D-lyden! Dette er faktisk så bra at du kan se en hel film på telefonen.

OnePlus 8 Pro review 03.jpg

FANTASTISK LYD: OnePlus 8 Pro  med Dolby-lyd, gjør at du gjerne vil se en hel film på telefonen.

Mette:

 Før jeg fikk OnePlus 8 Pro i hendene hadde jeg ingen forventninger. Jeg kjente ikke til OnePlus fra før, men ble veldig positivt overrasket. Det første jeg tenkte, var at den var mye raskere enn min tidligere telefon.

Superraskt 5G-nett

OnePlus 8 Pro review 10.jpg

Med nytt 5G-nett blir vi kke lenger avhengige av å bruke trådløse nett, tror Martin.

Det var ikke bare telefonen som var ny for testpilotene, de var også de første som fikk koble seg på det nyåpnede 5G-nettet fra Telia i Lillestrøm.

Martin:

 Med det nye 5G-mobilnettet tror jeg vi vil konsumere enda mer via mobilen. Mer film, flere bilder og enda mer musikkdeling. At 5G-nettet først åpner i Lillestrøm er veldig kjekt for meg som bor her. Jeg kommer til å bruke det nye 5G-mobilnettet til streaming, Youtube og for å dele data med PC-en via delt internett. 

Mette:

 At 5G-nettet til Telia først åpnet i Lillestrøm er moro. Det er litt gøy at det ikke er Fornebu som først får ta i bruk alle nye innovasjoner. Jeg har forstått at 5G gir mange flere muligheter i industrien, med for eksempel sensor-teknologi og raskere hastigheter på nettet.

At 5G åpner i Lillestrøm har mye å si for utviklingen av Lillestrøm som teknologi-by.

Mette

 At 5G åpnet i Lillestrøm har mye å si for utviklingen av Lillestrøm som teknologi-by. Det er stor stas at vi blir satt på kartet, og det vil helt sikkert tiltrekke enda flere spennende aktører til å satse i Lillestrøm. 

Thor:

 Det nye 5G-nettet gjør at jeg vil bruke telefonen mer til videomøter og det blir mer aktuelt å se en hel film på telefonen. Når barna blir urolige på hytta har jeg ofte gitt litt av datakapasiteten fra mobilen til dem, for vi har ikke wifi på hytta. Med 5G kan vi snart få superraskt nett også her.

 Barn i dag lærer tidlig at hastighet betyr noe for prestasjoner i dataspill, og hjemme hos oss bruker de kabel i veggen for å få fart nok til å spille Fortnite. Med 5G vil vi slippe det.

 På sykehus brukes lukkede wifi-nett, og det er ofte dårlig dekning mellom tykke murvegger. At 5G-nettet kan tilby skivedeling, gjør at man kan bruke spesielle frekvenser for spesifikke behov, og det tror jeg kan bli nyttig for sykehussektoren i fremtiden. 

OnePlus 8 Pro review 11.jpg

Imponerende fart! Forskjellen fra 4G-nettet er enorm.

Martin brukte den nye OnePlus 8-telefon med en 5G-antenne til å teste farten på torget i Lillestrøm, for en uformell hastighetsmåling. Her er hans reaksjon: 

Ettersom OnePlus 8 Pro er en 5G-telefon forventet jeg rask download-hastighet, men jeg ble svært positivt overrasket da nåla tikket inn på 1370 Mbit/sek. På en mobiltelefon er det sykt bra!

Martin

Elegant design

Design og hva man liker ved en mobiltelefon er subjektivt, men testdeltakerne var enige om at den var slank og lekker. Thor synes den ble litt i største laget for hans lommer. 

Martin:

 Jeg synes designet er kult. At OnePlus 8 Pro er lett å holde og at det er matt bakgrunn på telefonen gjør at det ikke er masse fingermerker. Jeg liker størrelsen på telefonen og den er god å holde i hånden.

OnePlus 8 Pro er smalere enn mange andre telefoner, og gir dermed et bedre grep.

 Det er to ting jeg liker veldig godt, og det er at det ikke er noen fysiske knapper å trykke på og at det er en knapp på siden som gjør at jeg enkelt kan sette telefonen i lydløs-modus, vibrering eller på vanlig ringing. 

Mette:

 OnePlus 8 Pro er veldig funksjonell. Sønnen min på 15 elsket fargen, men den er nok ikke helt min stil. Jeg likte likevel designet. Det er tøft og menyene har mange farger, likevel er telefonen stilren.

Ett deksel er å anbefale, for å beskytte telefonen mot støt — og finnes i mange farger og varianter.

OnePlus 8 Pro review 08.jpg

Fargen falt ikke helt i smak, men sønnen hennes elsket den!

Man blir i godt humør av å se klokken i farger på skjermen.

Mette

 Knappen som setter telefonen til lydløs eller vibrering på siden, var uvant for meg. Min personlige mening er at ideen er veldig god, men jeg skulle ønske knappen var større. Slik som volumknappene på andre siden. Jeg var rett og slett litt redd for å ødelegge knappen ved å trykke for hardt på den. 

Thor:

 Selve telefonen er veldig slank og fin, men overraskende tung og solid i hånda, på en positiv måte. Men telefonen er litt vanskelig å få i lomma. Ettersom jeg løper en del, passer den ikke å ta med seg på løpetur.

En god løsning kan være å benytte et sportsarmbånd.

Sylskarp skjerm

Testpilotene var helt enige om at dette var en god skjerm. Med 120 HZ glir både tekst og bilder jevnere når du scroller, det var det lett for testpilotene å like!

OnePlus har gitt begrepet skjermkvalitet en ny dimensjon!

Martin

Martin:

 Når det gjelder skjermkvalitet har jeg alltid vært fornøyd med de telefonene jeg har hatt. Men det var fram til jeg fikk prøve OnePlus 8 Pro. Det ga begrepet skjermkvalitet en ny dimensjon!

 Jeg brukte skjermen på 120 Hz-innstilling under hele testperioden, så får jeg heller lade den litt oftere om det trekker mer strøm.

Thor:

 OnePlus 8 Pro har en veldig god skjerm, og det var snedig med fingeravtrykk i skjermen.

Brukervennlig meny

Hånd holder en OnePlus 8 Pro.

OnePlus 8 Pro har den siste versjonen av Android.

Selv om enkelte av testdeltakerne ikke kjente til Android fra før, får OnePlus 8 Pro likevel god score på meny.

Martin:

 OnePlus 8 Pro kjører på Android 10, som gjør at alt er lett gjenkjennelig. Jeg likte at det var minimalt med pre-installerte apper. Og det var lett å tilpasse telefonen slik jeg ville ha den. OnePlus 8 Pro oppfører seg svært raskt. Appene og menyene er veldig responsive.

Mette:

 Menyen på OnePlus 8 Pro er oversiktlig. Jeg liker struktur og det føler jeg at denne telefonen gir meg. 

Thor:

 Jeg kan ikke si så mye om operativsystemet ettersom jeg ikke kjenner så godt til Android fra før.

Intelligent kamera

For mange er kamera et viktig punkt ved kjøp av ny telefon. OnePlus 8 Pro har et meget godt kamera og innfridde til gangs hos enkelte men plasserte seg ikke helt i toppen hos andre. 

Mette:

 Portrett- og landskapsinnstillingene og funksjonen med blurry bakgrunn likte jeg veldig godt og vidvinkelfunksjonen tar veldig gode bilder. Ettersom jeg er interessert i foto, synes jeg også at makro-funksjonen var veldig bra. 

Thor:

 Jeg har veldig godt kamera med vidvinkel på min vanlige telefon. Men jeg har vært veldig fornøyd med bildene jeg har tatt med OnePlus 8 Pro underveis i testen. 

OnePlus 8 Pro review 04.jpg

SMART KAMERA: Kameraet har innstillinger for både detaljbilder, portretter og landskap.

Martin:

 Kameraet tar gode, sylskarpe bilder. Det jeg er litt misfornøyd med er at kameraet stikker litt ut, som på mange andre telefoner, og det gjør at den vipper litt når jeg legger den fra meg på bordet. 

Batteriet imponerte

Med et batteri på 4510 mAh, som lader superraskt på 30 minutter, fikk testpilotene knapt kjenne på hva det vil si å være tom for strøm.

Jeg har sluppet å bruke laderen på to dager, for batteriet varer så lenge.

Thor

Martin:

 Veldig bra batteri! Tidligere ladet jeg hver kveld, med OnePlus 8 Pro kan jeg lade når jeg har bruk for det. Etter bare en halvtime var den ladet helt opp. 

Mette:

 Jeg lader telefonen om natten. Det bør man jo egentlig ikke gjøre, men jeg lader den likevel fra kabel i stikkontakten. Jeg opplevde at batteriet på OnePlus 8 Pro varte hele dagen, men har ikke fått testet trådløs lading. Jeg synes det er stilig at det finnes.

Thor:

– OnePlus 8 Pro blir fulladet på en halvtime. Jeg lader vanligvis «ad-hoc» når telefonen går tom, men her har jeg sluppet å bruke laderen på to dager, for batteriet varer så lenge. 

Konklusjon:

Batteri, kamera og 5G-kompabilitet gjør OnePlus 8 Pro til en meget interessant telefon.

OnePlus 8 Pro review 07.jpg

NÅR DETALJENE TELLER: Et godt kamera og imponerende skjerm, gjør telefonen godt egnet til bilder.

Mette:

 Jeg ble mest overrasket over at OnePlus 8 Pro inkluderer god funksjonalitet, god design, et bra kamera og en helt fantastisk skjerm. Jeg kunne absolutt vurdert den som en kandidat om jeg skulle anskaffe meg en ny telefon. 

Martin:

 Det jeg likte best med telefonen er hastigheten på 5G-nettet og at telefonen har et veldig bra kamera. Det er en veldig kul telefon for de som har lyst på en ny telefon i dag. 

Thor:

 Det jeg falt for med OnePlus 8 Pro var lyden. Det er helt rått hva de har klart å få til og jeg har ikke hørt noe annet, noe sted! Jeg har to barn på 11 og 13 år, og de ble også veldig imponert.

OnePlus 8 Pro 5G

OnePlus 8 Pro 5G

  • 120 Hz 6,78" Fluid QHD+-skjerm
  • 48 MP Quad-kamera
  • Warp Charge 30T + Warp Charge 30 Wireless
  • Kraftig ytelse: Snapdragon 865
  • Klar for 5G
399,- /md. med SVITSJ
Total tlf.pris 24 md. 9576,-
Kjøp OnePlus 8 Pro

Testpilotene triller terningen

Jeg gir OnePlus 8 Pro terningkast fem!

Martin

Mette:

 OnePlus 8 Pro er alt i alt veldig bra og får terningkast 5 fra meg. Det den mangler litt på, er kamera-redigeringsmulighetene, ellers er alt tipp-topp.

Thor:

 Jeg gir OnePlus 8 Pro terningkast fire pluss, kanskje også en femmer. 

Martin:

 Jeg gir den terningkast fem. Det er en ting som trekker ned og det er at man må kjøpe trådløs lading som ekstrautstyr.

Var denne siden nyttig?