Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G får toppkarakterer i mobiltest

Telias testpiloter har virkelig latt seg begeistre av de nye toppmodellene fra Samsung. 
—Rett og slett det beste designet jeg har sett på en smarttelefon så langt!

Det har vært knyttet store forventninger til Samsungs nye flaggskipmodeller Galaxy Note20 | 20 Ultra.

Mobiltelefonene innfrir til det fulle, skal vi tro våre testere, Henriette-Kristine Lund og Håvard Iversen. De ble de heldige utvalgte, etter at Telia søkte personer til å teste de nye mobiltelefonene.

Samsung Note20.png

Test av Samsung Galaxy Note20 | 20 Ultra – smarttelefonen som har alt

Samsung Galaxy Note20 | 20 Ultra er mobiltelefoner som har alt i ett: en PC, spillkonsoll, en notatblokk og en bilde- og videoredigeringsenhet. Med sitt imponerende kamera og intelligente penn er den et multiverktøy for deg som vil mer.

Den digitale skjermpennen, S Pen, kan utføre en rekke spesialfunksjoner, og gjør det mulig å jobbe både raskt og intuitivt og kan forvandle håndskrift til tekst.

Etter en ukes bruk kan jeg bare si at jeg gleder meg til å fortsette og teste hva dette beistet har å tilby!


Håvard Iversen om Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G.

Telefonen kommer i to forskjellige størrelser: Note20 Ultra 5G, for de som vil ha både kraft, hastighet og skjermstørrelse (6,9 tommer), og den mer kompakte modellen Note20 med sine 6,7 tommer. Våre testpiloter har testet hver sin.

Spesifikasjoner


  Galaxy Note20 Ultra Galaxy Note20
Skjermstørrelse 6,9" 6,7"
Skjermtype Dynamic AMOLED Super AMOLED
Skjermhastighet 120 Hz 60 Hz
     
Prosessor Exynos 990 Exynos 990
RAM 12 GB 8 GB
Lagring 256 GB / 512 GB 256 GB
     
Kamera 108 MP
12 MP tele
5x zoom
12 MP ultravidvinkel
12 MP
64 MP tele
3x hybridzoom
12 MP ultravidvinkel
     
Selfie 10 MP
Dual Pixel
10 MP
Dual Pixel
     
Batteri 4500 mAh 4300 mAh
Trådløs lading Ja Ja
Hurtiglading 25 watt, medfølger 25 watt, medfølger
     
Vanntett Ja Ja
Materialer Victus/glass, metall Glass, metall, plast
Vekt 208 gram 192 gram

Testpilotene fikk teste hver sin mobiltelefon en ukes tid og har gitt sine tilbakemeldinger på telefonene.

  • design
  • skjerm
  • kamera
  • batteri
  • øvrige funksjoner

Begge testpilotene får selvsagt beholde telefonene etter testperioden.

Her kan du lese deres anmeldelse og hvordan de opplevde det nye Samsung-flaggskipet.

Design

Henriette-Kristine: Samsung Galaxy Note20 har et enkelt, stilrent design og den kommer i tre elegante og pene farger.

Håvard: Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G er et beist av en telefon! Den er stor og tøff, med en robust byggekvalitet og et stilrent design, som gir en følelse av å eie en premium mobiltelefon.

Smarttelefonen er stor, men den ligger godt i hånden og er enkel å håndtere. Vekta er lett, samtidig har den tyngden jeg mener en telefon bør ha.

Min Samsung Note20 Ultra 5G er i fargen Mystic Bronze; en lekker matt farge som holder fingermerker unna. Jeg vil si at dette er det beste designet jeg har sett på en smarttelefon så langt!

Samsung Note20 Ultra 5G bilde3.jpg

Bilde tatt med Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G

Skjerm

Henriette-Kristine: Skjermen på Samsung Galaxy Note20 har et utmerket display, som får frem farger og kontraster på en fin måte. Bilder og videoer samt menyer og layouts vises krystallklart.

Den reagerer dessuten lynraskt når jeg scroller eller bruker pennen som følger med.

Håvard: Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G har en enorm skjerm, som gir sylskarpe bilder og flotte fargegjengivelser. Skjermen er så lyssterk at jeg ikke har hatt noe problem med å bruke telefonen utendørs i solen.

Jeg er imponert over detaljene. Og kvaliteten på bildene jeg har tatt ser bedre ut enn hva det gjør på ekte. Skjermen reagerer superraskt på den medfølgende S-pennen, som gjør at det føles som å skrive på vanlig måte.

Samsung Note20 Ultra 5G bilde2.jpg

Bilde tatt med Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G

Kamera

Henriette-Kristine: Kameraet på Samsung Galaxy Note20 har tre kameralinser – med 3X optisk zoom, som fungerer til enhver bruk. Telefonen analyserte også hva jeg tok bilde av og stilte inn riktig fokus og farger automatisk.

Det er skarpe farger og telefonen tar godt vare på detaljer i landskapet, som vises godt på bildene. I tillegg kan man velge om man vil filme i 8K-oppløsning eller med vanlig videokvalitet.

Håvard: Også Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G har tre kameraer på baksiden, vidvinkel, ultra vidvinkel og teleobjektiv. Foran er det et selfiekamera fint pakket inn i skjermen. Den har en pro-funksjon, som gjør at du selv kan styre innstillingene slik du ønsker, eller så kan telefonen velge de beste innstillingene for deg.

Det er veldig lett å leke seg gjennom innstillingene og velge riktig for å få bildene du ønsker. Kvaliteten på bildene gjør at jeg føler meg som en bedre fotograf enn jeg er, ved at de blir skarpe, detaljrike og energiske.

Samsung Note20 Ultra 5G bilde1.jpg

Bilde tatt med Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G

Batteri

Henriette-Kristine: Jeg bruker en god del tid på telefonen. Å ha en telefon som har lang batteritid er helt tipp topp! Batteriet på Samsung Galaxy Note20 varer hele dagen, og bruker man telefonen normalt holder den i mer enn 24 timer.

I tillegg har telefonen hurtigladning, som passer utmerket til mitt bruk. For eksempel når jeg er på farten eller har det travelt.

Samsung Galaxy Note20 er en super telefon! Rask respons, batteri med god levetid og et kamera som lever opp til sine forventninger!

Henriette-Kristine om Samsung Galaxy Note20

Håvard: Batteriet som driver en så stor skjerm får kjørt seg i løpet av en dag med mye bruk. Likevel varer batteriet på Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G hele dagen, så du slipper å ha med lader overalt.

Skulle man likevel gå tom, får man ladet opp ca. 50 % av batteriet på 30 minutter med den medfølgende superraske laderen.

Øvrige funksjoner

Henriette-Kristine: Samsung Galaxy Note20 er en telefon med mange funksjoner og innstillinger og man kan gjøre en god del tilpasninger på den. Det trengs kanskje litt tid for å forstå alle funksjonene, men etter kort tid finner man ut at dette er en super telefon med mange muligheter.

Mobiltelefonen jobber raskt og appene henger ikke! I tillegg følger det med en penn som fungerer som selvutløser på kameraet. Pennen er i tillegg lynrask når du bruker den på skjermen.

Jeg gleder meg til å teste telefonen i Telias nye 5G-nett!

Håvard om sin Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G

Håvard: Noe av det kuleste med Note-serien er den medfølgende S-pennen. Denne kan fungere som en selvutløser for kameraet, du kan øke eller senke volumet, eller bytte til neste sang fra musikkspillelisten din. Den fungerer også som en vanlig penn, og du kan skrive notater, tegne eller fargelegge.

Størrelsen på skjermen gjør at man problemfritt kan multitaske og bruke to apper samtidig. Bare swipe fra høyre, så får du opp en meny hvor du kan velge hvilke apper som skal kjøre.

Du kan også koble Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G til en ekstern skjerm og ta i bruk DeX, som gjør om telefonen til en datamaskin. Da kan du også bruke hele den 6,9 tommers skjermen som en styreflate.

Jeg gleder meg til å teste telefonen i Telias nye 5G-nett!

Hero_SamsungCanvas_Preorder_Desktop.jpg

Test av mobiltelefoner: Konklusjon

Henriette-Kristine: Nye Samsung Galaxy Note20 er rask og effektiv og totalt sett en super telefon! Kameraet lever opp til forventningene og gir flotte og klare bilder. At telefonen også skyter video i 8K-kvalitet er et stort pluss. Det gir et suverent bilde!

Skjermkvaliteten er god og telefonen er super-responsiv. Mobilen har utallige muligheter til å gjøre det du måtte ønske. Telefonen har et plettfritt design i tillegg ligger den ergonomisk godt i hånden.

Samsung Galaxy Note 20

Håvard: Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G er en super telefon med mange muligheter og et lekkert design. Kameraet motiverer til å ta kreative bilder og videoer i super kvalitet. Skjermen er rask og responsiv, med en utrolig fargegjengivelse.

Etter en ukes bruk kan jeg bare si at jeg gleder meg til å fortsette og teste hva dette beistet har å tilby!

Terningkast

Henriette-Kristine: Jeg gir Samsung Galaxy Note20 terningkast 5.


Håvard: Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G får terningkast 6!

 

Var denne siden nyttig?