iPhone 6s

Test av iPhone 6s

Apples iPhone 6S og iPhone 6S Plus ligner kanskje på forgjengeren, men på innsiden er den mye smartere.

“The only thing that´s changed is everything”

Sammenlignet med iPhone 5 har iPhone 6 og 6s blitt tykkere. Selv om 0,2 millimeter ikke er merkbart for folk flest, skal et helt nytt materiale gjøre den enda mer solid. Av farger kan du velge sølv, grå, gull og roségull.

iPhone 6s rosegull

Foto: Apple.

På innsiden er det derimot gjort store endringer. Tim Cook fortalte under lanseringen i San Francisco at selv om telefonene ser kjente ut, er alt nytt. Han hevder at de nye telefonene er de mest avanserte smarttelefonene i verden, og årets store nyhet er det som kalles «3D Touch».

Det er tydelig at Apple har satset tungt på touch-teknologi, og 3D Touch skal gjøre det lettere å navigere i menyer og gi deg en helt ny måte å interagere med skjermen på. Skjermen kan nå registrere hvor hardt du trykker - om du prikker, legger et lett trykk eller om du trykker hardt.

Den nye teknologien er genial hvis du liker å spille spill på telefonen, og viser at nyvinningen ikke bare er nyttig, men også skikkelig morsom. Dessuten får du også en haug med nye snarveier. Blant annet går det en selfie-snarvei rett til frontkameraet - som for øvrig blir enda bedre med den nye telefonen.

Etterlengtet bildekvalitet 

Apple har ventet lenge med å heve kameraoppløsningen på hovedkameraet, men nå kan du ta bilder med 12 megapixler mot tidligere 8 MP, som har vært standard helt siden lanseringen av iPhone 4S. Både 6S og 6S Plus er installert med iSight-kamera og et nytt FaceTime-kamera.

iPhone 6s holdt i hånden

Foto: Apple.

Med iPhone 6 du også ta videoopptak i 4K-oppløsning. I tillegg introduserer Apple et tillegg til iOS - såkalt Live Photos. Her kan du bla gjennom alle bildene dine, og ved et tastetrykk blir de til animasjoner som du også kan bruke som bevegelig skjermsparer.

Raskere innmat

Begge modellene er oppgradert med en ny og raskere A9-prosessor og 2 GB RAM, mens lagringskapasiteten er den samme. Nytt for siste generasjon er iOS 9, som gir en rekke nye funksjoner og mye å glede seg til. Du får blant annet en helt ny søkeskjerm, bedre batterisparefunksjoner og ikke minst en smartere Siri.

iPhone 6s og 6s Plus

Foto: Apple.

Siri har til og med blitt norsk siden sist. Du kan nå blant annet be henne om å hente bilder basert på dato, sted og albumtittel. Hun kan også minne deg på spesifikke meldinger, nettsider, kartplasseringer med mer. Funksjonen «Proactive Assistant» betyr at Siri kan forutsi hva du trenger, uten at du behøver å be om det.

iOS-enheten plukker opp brukermønstre og kommer med anbefalinger med tanke på hvor du er, hva klokken er og hva du driver med. Liker du for eksempel å trene med musikk på ørene, vil musikkappen automatisk starte når du plugger inn hodetelefonene før økten.

Var denne siden nyttig?