Samsung Galaxy S20 FE 5G er mobilen for deg som vil ha alt!

Årets siste mobilnyhet i 2020 fra Samsung har lyttet til brukerne og hva de har etterspurt mest. 

Amazing! Ikke for stor, ikke for liten, fargerik, stil ren og enkel - rett og slett perfekt.

Marianne Wagelid

Med nye Galaxy S20 FE 5G har Samsung kommet med den perfekte kombinasjonen av innovasjoner fra S20-serien, og er mobiltelefonen som gir deg alt du trenger, slik at du kan nyte alt du vil gjøre.

Samsung Galaxy S20 FE 5G er laget for de store opplevelsene!

Med sylskarpt kamera, lynrask skjerm, effektiv lagring og løsninger som forlenger batteriets kapasitet, er dette en telefon laget for de store opplevelsene!

Enten du vil ta skarpe bilder, spille spill eller bare fylle strømmen med ting som inspirerer deg.

Naturligvis klar for Telias nye 5G-nett

Samsung Galaxy S20 FE 5G har en av Samsungs kraftigste og raskeste prosessorer noen gang.

Men det er ikke det eneste som gjør dette til en mobil i toppklassen.

Med Samsung Galaxy S20 FE 5G er du også klar for å ta i bruk Telias nye 5G-nett. 5G er ikke bare raskt – det er lynraskt.

Når du er koblet til 5G med Galaxy S20 FE 5G, som drives av prosessoren Qualcomm Snapdragon 865, kan du strømme filmer i høyere kvalitet, last opp bilder og filmer lynraskt og spille spill med minimal forsinkelse.

Testpilotenes vurdering

Våre tre testpiloter, Marianne Wagelid, Eilen W Vestergård og Daniel Reiertsen har testet nye Samsung Galaxy S20 FE 5G, og de har vurdert telefonens design, skjerm, menyer, kamera, funksjoner og batteri.

Tilslutt har de kommet med en samlet vurdering og gitt et avsluttende terningkast.

Her er deres dom:

 

Design

Samsung Galaxy S20 FE Rosa.jpg

LEKENT: Samsung Galaxy S20 FE 5G kommer i en rekke spreke farger

Marianne: Jeg elsker farger og at ting ser stilrent ut. At man har mulighet til å tilsette litt farge i hverdagen ved å kunne velge farge bak på telefonen, er et pluss. Den føles ikke for stor å holde i eller for klumpete. Samsung Galaxy S20 FE 5G ser rett og slett ganske bra ut.

Eilen: Samsung Galaxy S20 FE 5G har et godt design! At de har gått tilbake til plast bak har lite å si for min del. Frontkameraet er sentrert i skjermen, men legges lite merke til, og jeg synes det gir hakket bedre vinkel på bildene.

Telefonen er god å holde i og jeg ble overrasket over hvor godt det var uten buet skjerm! Den flate skjermen gjør det også enklere med tanke på å sette på ekstra skjermbeskytter.

Daniel: Samsung Galaxy S20 FE 5G er virkelig en telefon som ser flott ut og som har solid byggekvalitet. Telefonen veier voksne 190 gram, men på grunn av godt design virker den ikke klumpete og stor i det hele tatt. Den er også mulig og få i flere friske farger.

 

Skjerm

Marianne: Skjermen til Samsung Galaxy S20 FE 5G synes jeg er noe av det bedre de har laget. Den er klar, har sterke farger og god bruk av skjerm på hele telefonen. Dette er veldig bra når man skal bruke telefonen til Netflix eller annen videobruk.

Eilen: Supre farger! Skarpe og levende! Den er veldig følsom og reagerer raskt! Du kan velge mellom skarpe farger på skjermen eller noe litt dusere farger. Jeg har så langt brukt de skarpe. 

Daniel: Skjermen er noe av det som imponerer aller mest! Skjermen er en Super Amoled med 120Hz oppfriskningsrate, noe som gjør den svært behagelig å se på, enten man bruker den til film, spilling eller bare scroller i feeden.

Samsung Galaxy S20 FE - front.jpg

Kamera

Marianne: Kameraet er også bare helt fantastisk. Man får klare og fine bilder, selv uten å ta i bruk alle innstillingene som finnes på telefonen. Under filming – om man vrir telefon fort til sidene – stabiliserer bildet seg uten hakking.

Eilen: Veldig bra kamera, men blir lite brukt med full zoom. Noe kornete, men temmelig imponerende allikevel. De assisterende filtrene kan enkelt slås av dersom telefonen er litt forvirret over hvilket den skal bruke.

EilensHund

BILDETEST: Eilen prøvde kameraet på både beveglige objekter og de som sto i ro.

Jeg forsøkte å ta et bilde i et litt mørkt rom av et levende motiv som beveget seg. Telefonen ville bruke nattmodus med lang lukkertid, som ikke akkurat er det beste alternativet ved motiver som beveger seg.

Men etter å ha slått av filteret, gikk telefonen tilbake til rask lukkertid. Det ga veldig bra bilder og jeg gleder meg til å finne enda mer ut av kameraet!

Daniel: Kameraet på telefonen er virkelig en drøm bruke, lynraskt fokus og kamerahastighet gjør knipsing av ting i bevegelse virkelig til en lek. Er du glad i en god selfie, er dette kameraet – med sin høye oppløsning virkelig noe for deg.

Samsung Galaxy S20 FE - landskap.jpg

FANTASTISK: Kameraet på Samsung Galaxy 20 FE 5G tar fantastiske bilder under alle forhold

Funksjoner

Marianne Wagelid med selvportrett tatt med Samsung Galaxy S20 FE 5G
SELFIE: Marianne Wagelid med selvportrett tatt med Samsung Galaxy S20 FE 5G

Marianne: En av de tingene jeg elsker med den nye Samsung Galaxy S20 FE 5G er at den ikke henger seg opp. Appene er kjappe, spillene er kjappe, og hvis man holder på med en ting og skal bytte til noe annet så jobber telefonen raskt.

Telefonen har også mange muligheter for oppsett, med både lyd, lys, farger og innstillinger for at du selv skal få den beste ytelsen av telefonen, som passer deg.

Et lite minus var at telefonen mangler jack-inngang, noe som var et savn de første timene. Men når man fikk koblet opp bluetooth-headset var det null stress.

Eilen: Funksjonene er ganske like min gamle Galaxy S10. Jeg synes den var lett å bli kjent med, som "gammel" Samsung-bruker. Fingeravtrykkleseren er super og både den og ansiktsgjenkjenning reagerer utrolig raskt.

Jeg ble veldig glad for at det er strømdeling på Samsung Galaxy S20 FE 5G , men savner muligheten for jack-tilkobling. Det hadde vært fint dersom barna skal se film hvor det ikke er så bra med lyd for alle, men skal nok likevel klare meg uten. Med Snapdragon er telefonen superrask! Definitivt en forbedring.

Daniel: Den optiske fingerleseren som sitter i selve skjermen fungerer meget godt og låser opp telefonen på et øyeblikk. Her er det enorm forskjell fra min tidligere Samsung Galaxy S8, som hadde fingerleser på baksiden av telefonen.

Telefonen kommer også med hele 128GB lagringsplass, med muligheter til å utvide med minnekort opptil 1TB.

Om jeg skal nevne det jeg liker aller best med denne telefonen må det være at den har en særdeles god og responsiv skjerm og et batteri som varer i flere dager ved normal bruk. Så gøy å bruke en telefon som ikke alltid må lades!

Daniel Reiertsen

Batteri

Marianne: I min hverdag blir telefonen brukt til det aller meste, for eksempel surfing, Netflix, spilling, sosiale medier, handling etc. Selv om telefonen er mye i bruk føler jeg ikke at jeg blir tappet for batteri. Og ladingen går svært raskt.

Hvis det er krise har man Wireless PowerShare, som betyr at hvis en kompis eller kollega også har dette, så kan man både få og dele batteri.

Eilen: Jeg er fornøyd med batteriet etter å ha slått av 5G. Den brukte en del på å lete etter 5G-nett, som foreløpig ikke finnes her jeg bor. Uten 5G holder den i opptil flere dager, avhengig av bruken.

Daniel: Batteriet i telefonen er på hele 4500mAh - Dette er mer enn de fleste telefoner på markedet i dag og gjør at telefonen holder i cirka 2 dager ved normal bruk. Og trenger man litt ekstra batteri på farten, så hurtiglades den til cirka 50% på bare 15 min.

 

Konklusjon

Marianne: Å gå fra en Samsung Galaxy S9 – som jeg tidligere hadde – til Galaxy S20 FE er som natt og dag! Samsung Galaxy S20 FE 5G er mye enklere å tilpasse meg og mitt bruk og gjør telefonhverdagen både enklere og kjappere. Jeg gleder meg veldig til å ta i bruk telefonen mer.

Eilen: Utrolig bra telefon som det er lett å bli glad i! Enkel å manøvrere, god å holde, selv om man ikke har de største hender! Skjermen er super, både for bilder og film! Savner litt mer tilbehør i form av deksler, men det kommer nok etter hvert.

Daniel: Samsung har virkelig truffet blink med denne telefonen, den er rask, responsiv, har et supert kamera og meget god batteritid. Dette er en telefon jeg virkelig kan anbefale på det varmeste!

Årets beste Galaxy

Tek.no
anbefaltikon tek.no

Terningkast

Marianne: Jeg gir Samsung Galaxy S20 FE 5G terningkast 6

Eilen: 5

Daniel: Terningkast 6

 

Var denne siden nyttig?