Samsung Galaxy S10 Trådløs batterilading

Testpilotene elsker Samsung Galaxy S10

Og dette er grunnen; Samsung sin nye Galaxy har alt du trenger, og mere til!

Elikem Andresen, Marte Møkkelgjerd og Ruben Løvli ble de tre heldige testpilotene av Samsung sin nye Galaxy. Elikem og Marte testet S10+ og Ruben, som var på treningstur i India i perioden, testet S10. Her kan du lese hvordan de opplevde telefonene etter en ukes tid med testing. Alle tre fikk selvsagt beholde telefonene etter testperioden.

Samsung Galaxy S10+, Grünerløkka Oslo,This is it. Fotograf: Elikem Andresen.

Samsung Galaxy S10+, Grünerløkka Oslo,This is it. Fotograf: Elikem Andresen.

This is it! Galaxy S10+ er en vanvittig bra telefon, og jeg gleder meg til å bruke den mer fremover. Jeg er strålende fornøyd med kamerafunksjonene.

Marte Møkkelgjerd

Design

Elikem: Med byggekvaliteten av glass og aluminium, den nye dynamiske AMOLED-skjermen og det beste designet på en telefon Samsung har levert noensinne, får man et utrolig godt førsteinntrykk av toppmodellen S10+.

Marte: Samsung Galaxy S10+ er en stilren mobiltelefon som er veldig fin å se på, i tillegg til at den består av mange gode kvaliteter. Mobilens smale design og lette vekt sørger for at den ikke er vanskelig å håndtere, og jeg sitter igjen med en opplevelse av at telefonen er større enn den føles.

Ruben: Hvis du sammenligner S8 med S10 er det tre vesentlige forskjeller;

  1. Forsiden av mobilen er så å si kun en skjerm. Ingenting annet!
  2. Kameraet er plassert i selve skjermen. Dette legger man faktisk merke til og det gir et ganske kult særpreg når du tar frem mobilen. Helt klart den beste løsningen etter min mening!
  3. Baksiden har en mer voksen look.

Samsung Galaxy S10+, S10, S10e, Samsung galaxy family. Opphavsrett: Samsung.

Den nye Galaxy 10-familien. Foto: Samsung.

Skjerm

Elikem: S10+ har den beste mobilskjermen jeg har sett. Den nye AMOLED-skjermen er noe større enn forgjengeren, og såpass lyssterk at den overgår de fleste TV-er med OLED-teknologi. Den har en fargegjengivelse ut av en annen verden. Derfor er det veldig betryggende at det er brukt Gorillaglass 6 over hele AMOLED-panelet på telefonen. Standardinnstillingene for skjermen satt til å vise FHD+ (2280 x 1080), men om du ønsker full utnyttelse av skjermen, kan du skru den over på WQHD+ (3040 x 1440). 

Marte: Skjermen er vanvittig bra, og fargene i bildet er sylskarpe og klare. Jeg liker den heldekkende skjermen og at front kameraene er flyttet ut på siden, da de flyttes ut av fokus.

Ruben: Skjermene til Samsung blir bedre og bedre for hver modell de kommer med. I forhold til S8 er det et bra hakk opp i lysstyrke og et stort byks i farger. På flyet til India satt mannen ved siden av meg og stirret mobilen i senk hver gang den lyste opp. Min tidligere S8 ser nesten gammeldags ut i forhold.

Samsung Galaxy S10+, AMOLED, OLED, Gorillaglass, WQHD+ Fotograf: Elikem Andresen.

Samsung Galaxy S10+, AMOLED, OLED, Gorillaglass, WQHD+. Fotograf: Elikem Andresen.

Menyer

Elikem: Brukergrensesnittet på S10 består av Samsungs nye ONE UI over Android Pie (9). Med ONE UI får du et nytt og fint grensesnitt å navigere i. Innstillinger og menyer er pene og optimalisert for store skjermer som på denne. Med informasjon øverst på skjermen og valgene lenger ned på skjermen så du rekker frem med kun en hånd.

Menyen på S10 er rask og oversiktlig, og det er lett å orientere seg.

Ruben

Marte: S10+ vekkes automatisk når du løfter den. Kameraet skanner ansiktet ditt lynraskt – nesten før du rekker å lese hva klokka er. Du sviper ned, hvor som helst på skjermen, for hurtig-innstillinger. Opp for apper. Fra høyre kant for favoritt-apper. Og venstre for Bixby. Alt i alt er det renere og mer oversiktlig sammenlignet med f.eks. Galaxy S8.

Samsung Galaxy S10+, ONE UI. Fotograf: Elikem Andresen.

Samsung Galaxy S10+, ONE UI. Fotograf: Elikem Andresen.

Kamera

Elikem: Foran på S10+ finner du et lite hull i skjermen hvor det er plassert et kamera og en dybdesensor. Dette gir hele 93% skjerm-til-kropp forhold, noe som er virkelig imponerende. På baksiden finner du tre linser som gir deg mulighet til å ta utrolige bilder i tele- og vidvinkelmodus. Med en helt rå videostabilisering i tillegg har du et kameraoppsett i profesjonell klasse! Og alt dette i HDR!

Samsung Galaxy S10, India, flyplass, fotografi, HDR, vidvinkel, superstille. Fotograf: Ruben Løvli.

Samsung Galaxy S10, India, flyplass, fotografi, HDR, vidvinkel, superstille. Fotograf: Ruben Løvli.

Samsung Galaxy S10, volleyball, Norsk volleyball, fotografi, HDR, televinkel, vidvinkel, superstille. Fotograf: Ruben Løvli.

Samsung Galaxy S10, volleyball, Norsk volleyball, fotografi, HDR, televinkel, vidvinkel, superstille. Fotograf: Ruben Løvli.

Ruben: Her har det skjedd mye siden S8! De 3 kameraene bak på S10 består av vidvinkel, zoom og vanlig. Zoom er ikke noe jeg har brukt stort, men vidvinkel er genialt! Man får med seg så mye av det som skjer der du er, og det rett og slett deilig å se hvor nært på man kommer! Funksjoner som superstille gjør at videoen du tar er smidig som en gimbal og dobbel blenderåpning gir deg større friheter i forskjellige lysforhold. Eneste jeg savner er å kunne bruke alle kameraene i pro mode, også for opptak av video.

Funksjoner

S10+ er fullspekket med teknologi som ultrasonisk fingeravtrykkleser og trådløs batterideling.

Elikem

Marte: Endelig så er fingeravtrykkleseren flyttet til forsiden av telefonen og vekk fra kameraene. Dette er noe jeg virkelig savnet på min gamle Galaxy S8. I tillegg til trådløs batterideling elsker jeg at Samsung har beholdt jack-inngangen slik at jeg kan fortsette å bruke noe av tilbehøret jeg har fra før.

Ruben: Jeg er veldig imponert over opplåsing gjennom front-kamera. Den er helt suveren! Kombinert med at mobilen vekkes når du løfter den, trenger du ikke tenke. Det bare skjer! S10 har også en dolby mode som gir en form for lydeffekt hvis du har lyst å se video på Netflix uten headset. Det er også plass til et minnekort og et SIM-kort nr 2.

Samsung Galaxy S10+, instillinger, ultrasonisk fingeravtrykkleser, trådløs batterideling. Fotograf: Elikem Andresen.

Samsung Galaxy S10+, innstillinger, ultrasonisk fingeravtrykkleser, trådløs batterideling. Fotograf: Elikem Andresen.

Batteri

Elikem: Batteriet på 4100mAh (600mAh mer enn S9+) og funksjoner som trådløs batterideling gjør at du fint kan gå en hel dag uten å gå tom for batteri.

Marte: Telefonen har veldig bra batterikapasitet ut i fra min mobilbruk, og jeg har ikke behov for å lade telefonen hver dag.

Samsung Galaxy S10+, 4100mAh, trådløs batterideling. Fotograf: Elikem Andresen.

Samsung Galaxy S10+, 4100mAh, trådløs batterideling. Fotograf: Elikem Andresen.

Ruben: Batteriet har i løpet av flyturen til India fått kjørt seg godt. Noen timer med Netflix ga ikke store utslag på prosenten. Flere smarte alternativer for strømsparing har også gjort at mobilen har vart kvelden ut selv med mye bruk.

Konklusjon og terningkast

Elikem: Med et vakkert design, utrolig skjerm, teknologi i beste klasse og et kamera som er blant de beste så får du absolutt det du er lovet! S10+ anbefales!
Terningkast 6! 

Marte: Dette er en vanvittig bra telefon, og jeg gleder meg til å bruke den mer fremover. Jeg er strålende fornøyd med endringene fra S8. Jeg lar meg imponere mest av kamera og den fargesterke skjermen.
Terningkast 6!

Ruben: Kombinasjonen av øyeblikkelig opplåsing når du løfter mobilen og at du kjapt kan svipe deg til riktig app eller innstilling gjør mobilen til den mest effektive jeg har vært borti. Dessuten er skjermen helt sjuk. Kameraene skrinlegger planene mine om å kjøpe et systemkamera med det første. Hvis man er glad i å ta bilder er det virkelig verdt å bruke 3-4.000 ekstra på denne, fremfor å kjøpe en rimeligere mobil og ett kamera i tillegg.
Terningkast 6!