Samsung Galaxy Watch og telefon på lilla bakgrunn

Testpilotene: – Klokken er rett og slett helt genial!

Testpilotene har fått en smak av nye Samsung Galaxy Watch. Klokken som kan kobles til mobilnettet gjennom 4G og eSIM ser ut til å ha imponert pilotene veldig.

Jo Henrik Egeland Jarstø og Maria Wiik ble plukket ut til å være testpiloter Samsung Galaxy Watch. Etter noen uker med bruk har de nå skrevet ned i ord hva de synes om den utrolig populære smartklokken.

Galaxy Watch stående i laderen.

Foto: Jo Henrik Egeland Jarstø

Design


Jo Henrik: – Fra tidligere generasjoner har Galaxy Watch virkelig tatt et steg opp i design og byggekvalitet. Hele uret er nå i krommetall, knappene gir en solid følelse når de trykkes og «ringen» på toppen svivler nydelig rundt. Silikonbåndet er mykt og fint, men man kan bli litt klam under bruk.

Maria: – Førsteinntrykket er veldig bra. Klokken er utrolig vakker se på. Selve klokken ser ut som en vanlig klokke langt i fra, men når man begynner å se nærmere på klokken er det helt tydelig at det skjuler seg en hel rekke overraskelser.  

Skjerm


Jo Henrik: – Her slår Galaxy Watch skikkelig til. Skjermen har høy oppløsning, klar og tydelig grafikk og touchskjermen reagerer kjapt og intuitivt.

Galaxy Watch på håndleddet til en mann ved bassenget. Statistikk over svømmetrening på skjermen.

Foto: Jo Henrik Egeland Jarstø

Maria: – Når jeg har skrudd på klokken blir jeg imponert av den gode og veldig tydelige skjermen. Den er forholdsvis stor og overhodet ikke pikslete. Det første som møter meg er det samme om jeg skulle satt opp en ny telefon. Oppsettet går raskt å gjøre seg ferdig med takket være at klokken har touch-skjerm og to oversiktlige knapper på høyreside av klokken. 

Galaxy Watch rosegull på håndleddet til en kvinne. Skjermen viser oversikt over nylig åpnede apper.

Foto: Maria Wiik

Kunne du tenkt deg en selv? Vi har to stykker i vår nettbutikk!

Menyer


Jo Henrik: – På samme måte som mobilen, så sveiper man til sidene for menyer og drar ned fra toppen for innstillinger. Her kommer ringen rundt skjermen godt med, for å sveipe til venstre gjennom alle funksjonene tar tid. Den myke og fine mekanikken gjør ringen herlig å bruke, slik at man ofte går litt fram og tilbake mellom funksjoner. Ellers er menyen enkel å finne fram i, men noen funksjoner er skjult litt for godt i innstillinger og krever en del leting for å finne frem til.

Maria: – Etter at oppsettet er ferdig med begynner jeg å jobbe på med menyen. Det er som forventet, det er helt det samme som på en hvilken som helst annen Android-telefon. Det er enkelt å bli kjent med klokken siden den er satt opp på samme måte. Da er det lett å bli glad i denne klokken. Og det er vanskelig å la den være i fred.

Funksjoner


Selfie av testpilot Jo Henrik med klokken på armen i fokus.

Testpilot Jo Henrik Egeland Jarstø

Jo Henrik: – Som tidligere nevnt har klokken MASSE funksjoner. Jeg har enda ikke fått tid til å teste alle, men allerede nå står noen klare favoritter frem. Dersom man velger LTE-versjonen (noe som absolutt er verdt investeringen), så kan man ringe, sende meldinger, motta varsler og laste ned musikk, uten å ha mobilen i nærheten. Muligheten til å ha Spotify på klokken er super, man kan fint legge av gårde på lengre gå- og joggeturer uten mobilen. I tillegg er lyden som sendes fra klokken til øreklokkene overraskende god, slik at ute på tur merket jeg ikke savnet etter bedre lyd.

Selfie av vår testpilot, Maria, med Galaxy Watch på armen.
Maria Wiik med sin nye Samsung Galaxy Watch

Maria: – Kjenner jeg automatisk ble dratt mot klokken og dens mange funksjoner. Det første jeg gjør er å teste sensorene som man finner på baksiden av klokken. Dette er mest fordi jeg syns det er spennende og gøy at klokken i tillegg til å være som en god telefon også er en pulsklokke. Det gjør den enda mer spennende for meg. Klokken kan brukes til veldig mye forskjellig.

Jeg mottar alt av varsler som jeg får på min telefon rett på klokken. Den kan ringes med, svare meldinger med, den har så mange funksjoner som er så spennende at jeg ikke helt vet hva jeg skal dra fram som utpeker seg spesielt.

Alt utpeker seg. Klokken er rett og slett helt genial. Og det som er prikken over i-en er at den har eSIM. Dette er rett og slett et SIM-kort som er elektronisk og gir telefonen dekning på lik linje som en telefon. 

Batteri


Jo Henrik: – Dessverre gikk jeg på en smell allerede på dag én og batteriet ble slukt opp i løpet av kvelden. Dagen etterpå endret jeg litt på innstillingene, skrudde av Spotifys tillatelse for LTE og vipps; batteritiden ble vesentlig bedre. Klokka klarte fint to dager med aktivt bruk, døgnet rundt.

Maria: - Batteriet er godt og med mitt bruk så varer det i omtrent i 2 dager før den må lades. Jeg har da koblet telefonen på telefonen min og det er overaskende at klokken holder så lenge. 

Galaxy Watch i treningsmodus, med visning av varighet, puls og kaloriforbrenning.

Foto: Jo Henrik Egeland Jarstø

Konklusjon


Jo Henrik: – En av markedets beste smartklokker, spesielt for deg som vil ha en klokke som kan brukes til alt. Behagelig, pen, stappa med funksjoner og god batteritid gir denne klokka nærmest toppscore. Dessverre trekker manglende støtte for treningsutstyr litt ned for meg, og dermed får Galaxy Watch terningkast fem!

Maria: – Jeg anbefaler denne klokken på det aller sterkeste til både unge og gamle. Den er enkel å li kjent med og du blir naken når den må lades. Blir rett og slett utålmodig av at den må lades. Heldigvis lades den fort opp.


Terningkast

Maria: – Jeg gir klokken terningkast 6. Helt fantastisk produkt. Den scorer maks på alt jeg forventet av denne klokken og mye mer. 

Jo Henrik: – Terningkast 5

Vil du også ha en smartklokke du kan koble opp mot mobilen? Bestill din Samsung Galaxy Watch og svar med klokka når det ringer!

Var denne siden nyttig?