Infinity symbol

Testpilotene har gitt sin dom til OnePlus – Terningkast 5!

– Du finner ikke en raskere mobil til en lavere pris, sier tek.no om OnePlus 6. Nå har også to av våre heldige testpiloter gitt sin dom. 

Oneplus_oyvind.jpg

Øyvind H. Lønberg og Ann-Margitt Bonham-Forus ble trukket ut av bunken med utrolig mange søknader. Etter noen uker med testing har de nå skrevet ned sine tanker om mobilen som har tatt Norge og Norden med storm.

PS: Begge fikk selvfølgelig beholde mobilen etter endt test som takk for hjelpen.

Design

Øyvind: – OnePlus har forbedret seg kraftig på designfronten med sin nyeste modell. Mobilen er utformet i glass og aluminium, og ser og føles mer eksklusiv ut enn tidligere modeller. De har fått litt kritikk for å ikke inkludere trådløs lading, når telefonen uansett har glass på baksiden, men lynrask kablet lading gjør opp for dette. Det eneste "designproblemet" må være "skjermhakket", denne mye omdiskuterte lille firkanten som rommer kamera, sensor og høyttaller på fremsiden av mobilen. Dette kan heldigvis i stor grad skjules med en innstilling på telefonen. Formen på fingeravtrykkleseren kan også være litt uvant, men burde være mulig å bli vant til.  

Oneplus_ann-margit.jpg

Ann-Margitt: – Boksen ser ut som en racerbil med sin strømlinjet minimalistiske design og inni ligger det en telefon som på ingen måte skuffer. Med avrundede kanter og stilig bakside i glass er det ingen penger spart på materiell og design, noe jeg føler ofte er det første som ofres på rimeligere telefoner.

Overbevist? Her kan du bestille din helt egen OnePlus 6:

Skjerm

Øyvind: – Det er Lite å utsette på skjermen. Telefonen har en klar og fin OLED-skjerm. Telefonen har lavere oppløsning på skjermen enn flere av de konkurrerende flaggskipene, men dette har liten betydning på en så liten skjerm. Til gjengjeld får man mer batteritid, som er et helt overkommelig kompromiss. 

Ann-Margitt: – OnePlus 6 sin OLED-skjerm overrasker stort med utrolig vakre, skarpe farger. Den store skjermen viser hver eneste farge intenst og den er virkelig imponerende synes jeg for prisklassen. 

Oneplus_hovedside.jpg

Menyene

Øyvind: – Menyene på OnePlus 6 er intuitive, og ganske nært ren Android. Du slipper å få med en haug med apper du ikke vil ha, og som er nesten umulige å fjerne. Dessuten har telefonen en smart funksjon kalt «Shelf», som du finner når du "swiper" til høyre på hjemskjermen. Her kan du tilpasse med ulike "widgets" som nylige kontakter, nylige apper, verktøykasse med mer. En praktisk løsning som jeg har tatt meg selv i å bruke flere ganger de siste ukene.

Kamera

Ann-Margitt: – Som fotograf er kamera på telefonen noe av det viktigste. Kameraet var et bra mobilkamera for prisen, mer enn god nok for en person som skal ta bilder av øyeblikket. Jeg skulle ønske den hadde flere automatiske kamerafunksjoner, for når jeg tar bilder med telefonen synes jeg det viktigste er at man får så flott bilde så enkelt og så raskt som mulig.

Øyvind: – Et av punktene hvor OnePlus 6 dessverre kommer til kort. Kameraet er godt nok, men kan ikke måle seg opp mot mobiler som Galaxy S9, Google Pixel 2 eller Huawei P20 pro. Det må dog nevnes at dette også er en billigere telefon. Hvis en ikke er avhengig av et kamera av topp kvalitet, trenger ikke dette være spikeren i kista for et eventuelt kjøp. Kameraet presterer for øvrig overaskende godt i lavt lys, selv om detaljnivået i bildene blir dårligere. 

Se bilder tatt med Oneplus nederst i artikkelen.

Funksjoner 

Øyvind: – Den kanskje viktigste funksjonen for noen er den fysiske bryteren som lar deg bytte mellom lydløs, vibrasjon eller lyd, jamfør den vi kjenner fra iPhone. Kombinert med mulighet for to SIM-kort er dette en ideell telefon for journalister, og andre som reiser mye eller bedriver mye møtevirksomhet. Ekstra pluss i boka for hodetelefonutgang og en velfungerende ansiktsgjenkjenning for åpning av mobilen.

Ann-Margitt: – Jeg elsker at OnePlus 6 kommer både med fingeravtrykk-avleser og ansiktsgjenkjenning. Ansiktsgjenkjenningen har fungert perfekt og ikke sviktet meg en eneste gang, men når solbiller er på, så er det veldig greit med fingeravtrykk-løsningen i tillegg.

– Jeg likte veldig godt de forskjellige modusene man kan sette telefonen i, «reading mode» for når man sitter og leser over lengre tid. Og «gaming mode» slår av alle andre apper, sparer strøm til spillingen og ikke minst pauser automatisk alle varsler, som er utrolig praktisk.

Batteri

Øyvind: – Telefonen lades veldig raskt. I følge produsenten skal du kunne nå 60 prosent lading på rett over halvtimen, men etter egen erfaring kan du forvente mer også. Batterilevetiden er også svært god, og ved moderat bruk holder telefonen på strømmen i rundt to døgn for min del. Det er her jeg personlig merker den største forskjellen fra min gamle Samsung S6 Edge.

Oneplus_bak.jpg

Konklusjon

Øyvind: – OnePlus 6 er en solid og god telefon. Den faller ikke helt innenfor billigsegmentet, men er fortsatt veldig godt priset. Hvis du kan leve med et litt dårligere kamera så får du veldig mye telefon for pengene. Rask, smidig og pålitelig og med lagringsplass nok til det meste. Terningkast 5!

Ann-Margitt: – Jeg kan ikke tro hvor mye man får for pengene med One Plus 6. Jeg var veldig skeptisk til rimeligere alternativer, etter mange billige telefoner i ungdommen som ikke holdt mål. Men OnePlus 6 har overtalt meg at en bra telefon trenger ikke å ha en vanvittig høy pris. Den er pen å se på, enkel og rask å bruke og den måler seg absolutt opp mot sine dyrere alternativer. De har ofret lite for sin rimelige prislapp. Med OnePlus 6 får du en telefon som ser like fin ut som den fungerer bra. Jeg er superfornøyd med min! Terningkast 5!

Bilder tatt med Oneplus 6

Oneplus_serie1.jpg

Oneplus_serie2.jpg

Oneplus_serie3.jpg

Oneplus_serie4.jpg

Se video fra lanseringen av OnePlus 6 i Norge.