Ung jente tar selfie med mobilen sin.

Velg riktig mobilabonnement til barnet

Skal du kjøpe mobil til barnet ditt må du også vite hvilket mobilabonnement du skal velge. Her får du gode råd til hva som er lurt å tenke på. 

Enten det er geocaching eller livesending fra fotballbanen, er det liten tvil om at barn bruker stadig mer mobildata. Da er det viktigere enn noen gang å velge det rette abonnementet, slik at barna får glede av mobilen og mulighetene som finnes – samtidig som de voksne enkelt kan holde styr på databruk og kostnader.

Data inkludert eller ved behov?

Det finnes ulike måter som gir deg oversikt over barnas databruk – uten at det går utover barnas lek og kreative utfoldelse. Det enkleste er å ta stilling til om du ønsker at barna har mye data inkludert i abonnementet eller om det fungerer bedre å gi barna mer data ved behov. 

Abonnementforbarn_mobil.jpg

Velger du Telia X, Telia Mobil- eller BARN-abonnement kan du kjøpe Data Boost – som gir deg ubegrenset data i 1,3 eller 12 timer.  

Som eier av et BARN-abonnementet kan du fylle data på en forhåndsbetalt konto. Herfra kan barna enkelt kjøpe datapakker eller Data Boost. Det gir deg muligheten til å aktivere en periode med ubegrenset databruk ved behov uten at du trenger å være redd for å miste oversikten over kostnadene.

Og du? Husk at det er lurt å bruke Telia-appen eller Min Side regelmessig. Der har du full oversikt over alle abonnementene du eier.

Kostnadskontroll eller frihet under ansvar?

Har du yngre barn egner abonnementet BARN seg godt, som gir deg full kostnadskontroll. Abonnementet er sperret for all bruk som ikke er inkludert i månedsprisen – for eksempel spesialnummer, innholdstjenester og bruk i utlandet utenfor EU. Fri bruk av samtaler og meldinger, Roam Like Home i hele EU og EØS og inntil 1 GB data er selvsagt inkludert i månedsprisen.

For de minste er BARN vårt beste abonnement. Med abonnementet kan du være trygg på at du alltid har oversikt over kostnadene. Skulle det være behov for mer data enn den faste mengden som er inkludert, er det enkelt å fylle på datapakker ved behov. Du, som eier av abonnementet, fyller på en forhåndsbetalt konto med et valgfritt kronebeløp, som brukeren av abonnementet kan bruke til ekstra datapakker eller Data Boost.

Abonnementforbarnmobil.jpg

Hvilket abonnement er riktig for deg?

BARN-abonnement kan kjøpes til brukere som er 15 år eller yngre.  Den store fordelen med abonnementet er at du får full kostnadskontroll og kan være trygg på at regningen aldri blir mer enn den avtalte abonnementsprisen. BARN finnes i to varianter – én med 200 MB inkludert data for 99,- per måned, og en variant med 1 GB inkludert for 169,- per måned.

Har du litt større barn kan et Telia Mobil-abonnement være det beste valget. Dette abonnementet kan tegnes av brukere helt opp til 28 år, du kan samle flere og spare penger, og du kan velge mellom større datapakker inkludert i abonnementet.

Ønsker du fortsatt kontroll på kostnadene, kan du via Min Side legge på sperrer som begrenser kostnadene også for Telia Mobil-abonnementene.

I tillegg inkluderes Music Freedom for alle under 29 år, som lar brukeren strømme ubegrenset musikk fra Spotify, Apple Music, Tidal, Deezer og Beat uten at det teller mot den inkluderte datakvoten!

Sist oppdatert: 17. november 2020

Var denne siden nyttig?