Par i senga ser på film
FILMKVELD: Rigg dere til for en herlig kveld med en god film eller serie!

De beste seriene og filmene du kan se sommeren 2020

Nyt late sommerkvelder med en film på iPaden — eller steng deg inne og bingewatch de beste seriene i sommerregnet. Her er anbefalte serier og filmer du ikke kan gå glipp av!

Sommer betyr ferie. Og ferie betyr tid til å kose deg! For mange hører da en god serie- eller filmopplevelse til. Og med stadig sterkere og bedre nett, trenger du ikke lukke deg inne i kjellerstua for å få med deg den siste sesongen av Westworld. Legg deg til rette under parasollen med iPaden eller stell i stand til utekino for hele familien!

Og skulle sommerregnet hølje ned? Da er det jo ingenting som er bedre enn å rigge seg til med popcorn i godstolen!

Det er en jungel av serier og filmer der ute, og tilbudet blir bare større. Av og til bruker vi like lang tid på å finne ut av hva vi skal se — som å faktisk se noe! Derfor har vi gjort jobben for deg og samlet de beste filmene og seriene du ikke kan gå glipp av, innen krim, komedie og dokumentar. Her finner du både de nyeste utgivelsene og noen fra de siste årene som allerede har rukket å bli klassikere.

Krim og action

Noen serier er umulig å hale ut og se over tid, du vil bare se én til og én til! Liker du nervepirrende spenning som får pulsen opp, bør du ta en titt på disse favorittene.

beste-serier-the-outsider-hbo.jpg

KRIMGÅTE: Følg etterforskningen etterhvert som sporene åpenbarer seg. Foto: HBO

The outsider, HBO

En krimserie basert på bestselgeren til Stephen King, som også står bak historien om den grusomme klovnen IT.  I The outsider følges etterforskningen av et uforklarlig og mystisk drap på en liten gutt.

Maskineriet, Viaplay

Norsk thrillerserie med Kristoffer Joner i hovedrollen. Handlingen begynner med at Olle våkner opp ved siden av en balaklava, en pistol og en veske med penger, men hva som har skjedd husker han ikke.. 

Kalifat, Netflix

En gripende svensk Netflix-serie. Her følges radikaliseringen av tre jenter som velger å slutte seg til terrorgruppa IS. Samtidig planlegges et stort terrorangrep i Sverige. 

The invisible man, Viaplay

På Viaplay kan du leie både nye og gamle filmer, slik som den nye thrilleren The invisible man. Rakk du ikke se denne på kino før koronautbruddet? Da kan du arrangere hjemmekino i sommer. Filmen handler om Cecilia og hennes voldelige avdøde eksmann, som hun tror forfølger henne uten at noen kan se han. 

Killing Eve, HBO

Sesong tre av Killing Eve er nå ute på HBO. Serien handler om de to intelligente kvinnene Eve og Villanelle. Eve kjeder seg i jobben som sikkerhetsagent i M15, som ikke tilfredsstiller drømmen hennes om å være spion mens Villanelle er en uforutsigbar morder omringet av luksusen som den brutale jobben gir henne råd til. Begge er like besatt av den andre, som blir en storslagen katt-og-mus-lek.

beste-serier-big-little-lies-hbo.jpg

NERVEPIRRENDE DRAMA: Har du ikke fått med deg Big Little Lies kan du nyte flere sesonger denne sommeren! Foto: HBO

Big little lies, HBO

Intrigedrama og mordmysterie. Big little lies handler om fem flotte damer i vakre California, som gjør alt for å opprettholde fasaden selv om det tilsynelatende perfekte livet begynner å rakne og ender med drap. 

Indiana Jones-filmene, HBO

Gamle klassikere som Indiana Jones er et actioneventyr vi kan se igjen og igjen. Og så lenge de minste barna har lagt seg, er dette noe hele familien kan samles om. Alle filmene ligger ute på HBO.

beste-serier-westworld-hbo.jpg

EN NY VERDEN: Lev deg inn i Westworlds fantastiske univers. Foto: HBO

Westworld, HBO

Den populære sci-fi-serien Westworld er tilbake med ny sesong på HBO — seriens tredje kapittel. Fantasiparken Westworld, som er befolket av androide “verter” lar velstående gjester komme inn og hengi seg til sine villeste fantasier i parken. I seriens tredje sesong utvider seriens plot seg ute i den virkelige verden.

Komedier og humor

Etter en lang dag i sola, kan de fleste av oss trenge litt lett underholdning som får oss til å le! Stikkordene her er feelgood og latter. Her er det serier og filmer for både barn og vokse.

telia-ser-på-beste-serier-beste-filmer-barn-voksen.jpg

KOSESTUND: Ta en timeout og nyt en god film — sammen!

Rick and Morty, HBO

Den animerte og helsprø komiserien handler om den drikkfeldige vitenskapsmannen Rick som kidnapper det gretne barnebarnet sitt Morty. Liker du South Park og The Simpsons er dette garantert noe for deg.

What we do in the shadows, HBO

En vampyr-parodi, hvor et dokumentarteam følger tre pompøse vampyrer som har vært romkamerater i hundrevis av år.

beste-serier-kjæledyrenes-hemmelige-liv-viaplay.jpg

FAMILIEFILM: La dere underholde av den herlige animasjonsfilmen Kjæledyrenes hemmelige liv. Foto: Viaplay

Kjæledyrenes hemmelige liv 2, Viaplay

En komedie for hele familien på Viaplay. Max og vennene hans er tilbake og møter nå hundeintolerante kuer, sinte rever og en skummel kalkun.

Sex and the city, HBO

Alt fra den klassiske og romantiske komiserien Sex and the city ligger ute på HBO. Perfekt underholdning på triste regnværsdager — når du vil mimre og kose deg med serien som byr på både humoristiske vendinger, herlige skråblikk på singellivet og kjærligheten, og ikke minst minneverdige moteøyeblikk.

Vikingane, NRK

Du har kanskje sett de brutale råtassene i The vikings? Gå ikke glipp av parodien i den norske komiserien Vikingane. Detaljene fra vikingtiden settes ekstremt på spissen og det hele blir veldig komisk.

After life, Netflix

I den mørke komiserien After life møter man Tony, som sliter etter konas død. Han bestemmer seg for å straffe omverdenen med å si og gjøre akkurat det han vil.

Dr. Bergland bryter taushetsplikten, stand-up, NRK

Det blir lite konserter og forestillinger om dagen, men stand-up showet til Dr. Bergland kan du nå se på NRK. Forestillingen fikk sekser og ble beskrevet som frekk, morsom, viktig og sjeldent rørende. 

beste-serier-meet-the-fockers-hbo.jpg

KLASSIKER: Robert DeNiro og Dustin Hoffman er fantastiske i komediene om The Fockers. Foto: HBO

Little Fockers og Meet the Fockers, HBO

Her kan du slå to fluer i en smekk. Både første og andre film om Greg Focker og hans skeptiske svigerfar ligger ute på HBO. En komedie for hele familien.

Dokumentarer 

Med bølgen av true-crime-serier kom det mange spennende nye dokumentarer — og det er lett å fasineres av hvor mange utrolige historier fra virkeligheten det faktisk er å ta av! Her har vi samlet en knippe gripende dokumentarer, kombinert med fantastiske portrettserier, som du bør få med deg i sommer.

I love you now die, HBO

Dokumentar i to deler om Michelle Carter, som anklages for å ha presset kjæresten til selvmord.

The jinx, HBO

En dokumentarserie i seks deler på HBO, som avdekker viktig informasjon om en gammel og lenge etterforsket drapssak. Mistenkte Robert Durst har aldri uttalt seg offentlig — før denne serien. 

Scandinavian star, NRK

Dokumentarserie i seks deler om brannen på Scandinavian Star, som er den største uløste drapssaken i Skandinavia i vår tid.

Pandemi, Netflix

Kort tid før koronautbruddet kom serien Pandemi på Netflix. Her møter man forkjemperne i krigen mot influensa og hva de gjør for å hindre det neste globale utbruddet. 

The last dance, Netflix

Denne dokumentarserien er på ti episoder og tar for seg karrieren til Michael Jordan og Chicago Bulls på 1990-tallet. Og fenger langt flere enn basketballinteresserte — dette har vært vårens store snakkis!

Mommy dead and dearest, HBO

Dokumentaren om Dee Dee Blanchard og datteren Gypsy Rose, som aldri var alvorlig syk slik moren hevdet. Det er også denne historien dramaserien The Act, også er en serie på HBO, er basert på. 

Who Killed Garret Phillips, HBO

Dokumentar fra den Oscar-nominerte regissøren Liz Garbus om rettsaken mot Nick Hillardy for drapet på 12 år gamle Garret Phillips i 2011 —  en sak som vekker spørsmål om rasefordommer.

Var denne siden nyttig?