Sjekk landene flest vil reise til akkurat nå.
Nyhavn er et yndet turistmål for de som besøker den danske hovedstaden.

Ferietrend: Nå vil vi reise kortere

De nye feriefavorittene ligger ikke langt unna. Det er godt nytt for dine mobilvaner.

Tre av fem som skal ha ferie i sommer planlegger opphold i utlandet. Det kommer frem i Virkes reiselivsundersøkelse om nordmenns planer for sommeren 2019.

Spania er fremdeles reisefavoritten til flertallet, selv om det er sviktende interesse for å besøke landet i Sør-Europa. Det er nabolandene våre som nå kan oppleve et markant inntog av nordmenn denne sommeren.

26 prosent opplyser i undersøkelsen at de planlegger en ferie i Danmark, og det er økning på fem prosent fra fjoråret. Sverige vil også få besøk av flere nordmenn: 24 prosent skal tilbringe deler av ferien her, og det er opp fire prosentpoeng fra 2018.

Grafikk reisestatistikk sommeren 2019

(Kilde: Virkes reiselivsundersøkelse)

I alle disse landene kan du helt trygt bruke mobilen akkurat slik du er vant til her hjemme i Norge, uten at det påløper ekstra kostnader.

Med Roam Like Home fra Telia kan du nemlig ringe, sende meldinger og surfe fritt i EU, EØS og Sveits.

Søker reisetips før bestilling

Ifølge Visit Denmark er nordmenn en viktig turistgruppe. Det er nemlig vi som legger igjen mest i døgnforbruk når vi ferierer hos våre danske naboer.

– Vi er glade for at disse tallene indikerer at nordmenn har gjenfødt sin kjærlighet til Danmark, sier markedssjef i Visit Denmark, Peter Krusborg. 

Godt besøkt dansk strand om sommeren

Flere nordmenn planlegger å nyte sommeren på danske strender, i følge Virkes reiselivsundersøkelse.

Mobilen har blitt et viktig verktøy for hvordan ferie planlegges. I Virkes undersøkelse kommer det fram at anmeldelser på nett fra reisende er en avgjørende inspirasjonskilde før reisen bestilles: 45 prosent opplyser at dette i stor grad påvirker valg av feriedestinasjoner. 

Reisereportasjer er også en viktig faktor, mens reklamekampanjer har liten påvirkning for hvordan vi velger ferie.

Vil ha detaljerte reisetips

Dette får støtte fra Visit Denmark, som mener at det har skjedd et skifte i hvordan de viser fram landet som et attraktivt reisemål.

– I mindre grad går vi bredt ut for å markedsføre oss som destinasjon, men vi går spesifikt ned på detaljer. Det er alt fra hva barnefamilier kan oppleve i de enkelte delene av landet til hvilke muligheter Danmark har for de som liker å fiske, forklarer Krusborg.

Er du en av de som planlegger ferie i Skandinavia? Da kan disse appene og nettsidene bidra til smarte tips for å tilpasse dine ønsker.

Nettsider og apptips for Skandinavia-ferie


-Visitdenmark.no /  Visitsweden.no

Samleside som inneholder det meste for å tilpasse din drømmeferie i våre naboland.

-Bike & Stay DK

Et flott verktøy om du planlegger ferie på to hjul. Appen fungerer som en guide til opplevelser og campingplasser langs ruter i sykkellandet.

-Bondegaardsferie.dk

Frister det med en landlig ferie? Siden er en veiviser for ulike opplevelser i tilknytning til gårdslivet i Danmark. 

-Camping.se

Søk etter campingplasser i nærheten av der du befinner deg og bestill overnatting direkte i appen.

-Triposo

Setter opp forslag til en daglig guide for å få mest ut av besøket i storbyene.

Var denne siden nyttig?