Når du bytter mellom iOS og Android

Har du lyst på ny mobil, men er redd for å miste innholdet ditt? Slik beholder du alle kontakter, bilder og alt annet du har på telefonen. 

Skal du bytte ut en gammel mobil med en ny modell oppleves jobben med å overføre innhold litt vanskelig. Skal du i tillegg bytte mellom iPhone og Samsung eller Huawei, kan overgangen føles uoversiktlig og enda mer komplisert, siden operativsystemene er annerledes - men dette er enklere enn du tror.

Fra iOS til Android

Det har blitt enklere enn noen gang å overføre innhold fra iOS til Android. Alt du trenger å gjøre er å ha en Google-konto og laste ned Google Disk-appen på iPhonen din, så er du i gang.

Slik gjør du

 1. Last ned Google Drive på din iPhone.
 2. Åpne appen, og sikkerhetskopier innholdet ditt slik:
  • Meny > Innstillinger > Sikkerhetskopiering
  • Velg deretter hva slags innhold du ønsker å sikkerhetskopiere (bilder, kontakter, osv.)
 3. Klikk på «Start sikkerhetskopiering». Dette kan ta litt tid.

En annen ting som er viktig å gjøre er å koble deg fra Apple-brukeren på den gamle mobilen og slette alt privat innhold. Husk at du ikke gjør dette før du har overført innholdet fra iPhonen til den nye Android-mobilen.

Fra iOS til iOS

Skal du flytte innhold fra for eksempel en iPhone 6 til en iPhone 8 må du sikkerhetskopiere innholdet på den gamle mobilen først.

Slik gjør du

 1. Koble mobilen til et WiFi-nettverk
 2. Gå inn på Innstillinger > navnet ditt øverst i menyen > iCloud
 3. Sjekk at «iCloud-sikkerhetskopi» er slått på
 4. Velg «Sikkerhetskopier nå»

Du kan også ta sikkerhetskopi via iTunes på dataen din dersom lagringsplassen i iCloud er full. Klikk her og følg stegene for å sikkerhetskopiere i iTunes.

Fra Android til iOS

Skal du bytte fra en Android-telefon til iPhone kan du laste ned appen «Move to iOS» fra Google Play. Før du setter i gang:

 • Sørg for at WiFi på Android-enheten er slått på.
 • Koble den nye iOS-enheten og Android-enheten til strøm fra stikkontakt.

Slik gjør du

 1. Når du starter din iPhone for første gang ser du etter "Apper og data"-skjermbildet. Trykk deretter på "Move Data from Android". Vent med å konfigurere dersom du får spørsmål om å gjøre dette.
 2. Åpne appen "Move to iOS" fra Android-telefonen din. Trykk "Fortsett". Godta betingelser og vilkår, og trykk deretter på "Neste" oppe i høyre hjørne av skjermen "Find your Code".
 3. På iPhonen trykker du "Fortsett" på skjermen som kalles "Move from Android". Når du får opp en kode på skjermen skriver du inn denne på Android-telefonen. Vent deretter til skjermen "Transfer Data" blir vist.
 4. På Android-telefonen markerer du innholdet som skal overføres. Velge deretter "Neste". Vent til overføringen er ferdig.
 5. Når du ser at overføringen er ferdig, trykker du "Ferdig" på Android-enheten. Trykk deretter på "Fortsett" på iOS-enheten og følg fremgangsmåten på skjermen for å fullføre konfigureringen.
 6. Finner du ut at du mangler innhold på iPhonen kan du overføre innhold manuelt.

Fra Android til Android

Har du en Android-mobil fra før og har fått en ny Samsung, Nokia, Huawei eller Sony kan du bruke Google Disk for å overføre innhold. Det er veldig enkelt.

Slik gjør du

 1. Last ned Google Drive
 2. Åpne appen, og sikkerhetskopier innholdet ditt slik:
  • Meny > Innstillinger > Sikkerhetskopiering
  • Velg deretter hva slags innhold du ønsker å sikkerhetskopiere (bilder, kontakter, osv.)
 3. Klikk på «Start sikkerhetskopiering». Dette kan ta litt tid.
 4. Start den nye telefonen og logg på Google-kontoen din. Nå blir alt innholdet tilgjengelig etter kort tid.

La Telia gjøre jobben for deg

Den aller enkleste og mest problemfrie måten å overføre innhold på er å kjøpe den nye mobilen i en av Telias butikker. Her vil de ansatte hjelpe deg med å overføre ønsket innhold fra den gamle til den nye mobilen, og du kan bare se på at de gjør jobben for deg. Vi tør vel påstå at dette er den mest problemfrie måten å få innholdet på plass.

Var denne siden nyttig?