Familie ute med barna
AKTIVITETER: Det er mye man kan bruke telefonen til ute sammen med familien. Foto: Getty Images.

Stor guide: Påskeaktiviteter for barn. voksne og unge – inne og ute

Er du lysten på roser i kinnene og frisk luft i lungene i påsken? Eller frister det mer med quiz og kos inne? Det er nok av morsomme ting å gjøre – uansett hvor og hvordan du tilbringer høytiden. 

For noen er påske synonymt med skitur på hytta. For andre er det bypåske og hyggelige middager med familie og venner som gjelder. Uansett hva som er din tradisjon, er det dessverre stor sannsynlighet for at også påsken – som så mye annet – blir litt annerledes i år.

Men det trenger ikke bety mindre moro.

Her får du en rekke ideer til hva du og familien kan finne på i påsken – ute og inne, alene og sammen.

Ideer til aktiviteter for familien

🐰Påskeeggjakt i hagen

Fyll opp et påskeegg eller to til store og små barn, gjem det et sted ute, og tegn opp et skattekart – jakten er i gang!

Jente som finner påskeegg

Påskeeggjakt er en morsom tradisjon for både små og store barn! Foto: Getty Images

🏞️Spill turbingo

Turbingo er fin motivasjon til å få barn med på tur, og for å gjøre turen mer spennende. DNT har laget et bingobrett som passer ypperlig for en tur i nærområdet. Eller kanskje tiden er inne for å oppdage upløyd terreng? Appen DNT SjekkUt fra den norske turistforeningen har samlet en rekke fine turer i hele Norge.

Bingobrettet kan lastes ned her — eller du kan lage ditt eget.

🥚 Dekorere egg

Å male egg til påske er en morsom og kjær tradisjon. Finn frem det du har i huset av maling, gitter og fjær og lag årets påskedekor akkurat så glorete og fargerik du vil! Eller la deg inspirere av bloggeren Camilla Pihl, som farger eggene. Med rødkål og løk i vannet får eggeskallene fine nyanser, og ved hjelp av nylonstrømper, blader og blomster får de også nydelig mønstre. Se hvordan her.

📽 Kos dere med en familiefilm

Kinoene er stengt, men det gjør ingenting. Pop popcorn, skru av lyset og lag hjemmekino. I Telia Play finner du bredt utvalg av filmer for hele familien som kan kjøpes eller strømmes. Hva med å se Paddington 2? Den etterlengtede oppfølgeren tar alt som var morsomt og sjarmerende ved den første filmen og viderefører det i en enda bedre og mer spennende historie. Se flere filmer her.

Mor og datter ser film på ipad

I Telia Play finner dere en rekke filmfavoritter som passer for hele familien. Foto: Getty Images

Telia Play


Psst… I Telia Play har vi samlet innholdet fra de største strømmetjenestene og alle TV-kanalene du kjenner til, og mange flere, på én og samme plattform. Les mer om Telia Play her.

✂️Klipp og lim

La deg inspirere av barnas favoritt fra NRK Super, Øysteins blyant. På YouTube kan dere finne en rekke kreative ideer på Øysteins egen kanal. Hva med å lage en påskehare av en kartong kremfløte? Finn frem saks, maling og lim, og følg Øysteins instruksjoner. Se hvordan her.

Påskeaktiviteter

La kreativiteten blomstre – den beste påskepynten lager dere selv! Foto: Getty Images 

🔎Bli miljøagenter

Gjennom aktiviteter i både barnehagen, på skolen og hjemme, vekkes barnas engasjement for naturen og miljøet vårt. Bruk ferien til noe nyttig, som å plukke søppel i vannkanten.

La de små sertifisere seg som miljøagenter! På miljøagentene.no kan du dessuten finne mange morsomme og meningsfulle aktiviteter som de små kan begi seg ut på.

Ideer til aktiviteter for voksne

🎲Spill Brettspill på nett

Lei av de gamle brettspillene i hylla? Ikke noe problem. Mange av de folkekjære familiespillene har de senere årene kommet i digitale utgaver som man kan laste ned på pc, mobil eller nettbrett.

I klassikeren Cluedo skal spillerne finne ut hvem som har drept, hvor mordet har funnet sted og hvordan det skjedde – akkurat som i en påskekrim! For å finne ut av det må spillerne stille smarte og strategiske spørsmål, lete etter spor og spille kortene sine lurt.

Last ned Cluedo i App Store eller i Google Play.


📍Lær å strikke

Har du lenge lekt med tanken på å strikke deg en myk og deilig genser? Skappel-familien har gjort strikk supertrendy, og heldigvis også veldig tilgjengelig. Dorthe Skappel har laget en rekke smarte instruksjonsvideoer, der du kan lære deg å strikke steg for steg. Videoene finner du her


📚Få opp pulsen med en spennende bok

På Storytel finner du utallige bestselgende bøker. Du kan enkelt få gode tips ved å bla deg gjennom månedens utvalgte eller populære serier. Her finner du alt fra spenning fra Kepler-paret, Jo Nesbø eller Are Kalvøs «Hyttebok frå Helvete».

Kvinne hører på lydbok

Len deg tilbake, lytt til det du elsker og la tankene fare. Foto: Getty Images

🍲Lag digg påskemat

Ferie er en ypperlig anledning til å finpusse ferdighetene på kjøkkenet. Kanskje du vil prøve en ny og spennende vri på påskelammet i år? Eller kanskje du vil prøve noe helt nytt? På Matkanalen, sendes en rekke serier og programmer som gir deg matinspirasjon, hver dag og natt, hele uken. Har du TV fra Telia kan du se Matkanalen i Telia Play – på mobilen, nettbrett eller TV-en i stua.

Ideer til aktiviteter for de unge

💡Lær noe nytt med "how to"-filmer, apper og nettkurs

Bruk ferien til å lære noe helt nytt! Du trenger ikke lenger melde deg opp til fysiske kurs, på nettet finner du alt fra dyptgående og godkjente utdanninger til lette og morsomme "how to"-filmer.

Jente spiller gitar

Hang down your head Tom... Dooley! Med Yousician kan alle lære å spille gitar. Foto: Getty Images

Med appen Yousician kan du lære å spille piano- ukulele eller gitar med mobilen. Hva med å oppdatere å sy vårens fineste kjole, ved hjelp av Jenny Skavlans "how to"-filmer og en gammel skjorte?

📝 Quiz

Utfordre venner og familie på Trivia Crack i hundrevis av norske spørsmål innen seks kategorier. Du kan også finne opp dine egne spørsmål, som setter ut motstanderne dine. Og du kan selvfølgelig dele resultatet når du har briljert med dine kunnskaper! Last ned appen Trivia Crack og kom i gang. Hvem har mest peil i vennegjengen?

🗺️ Prøv Geocaching

Har du enda prøvd Geocaching, er det på høy tid. Geocaching er et slags orienteringsspill som passer for hele familien. Ved hjelp av mobilens GPS leter du etter skjulte skatter i området du befinner deg i. Skattene kan du finne på de underligste steder – i nabolaget, på fjellet, i skogen eller ved sjøen.

Last ned Geocaching-appen i App Store og Google Play.

Gutt og jente ute

Lei av å rusle en samme, gamle runden i nabolaget? Geocaching gjør det gøy å være ute. Foto: Getty Images

🏠 Get a room!

Når vi ikke kan møtes fysisk, får vi gjøre det digitalt! På Whereby kan du få ditt eget rom, som du kan invitere venner og kjente til. Hva med å etablere et rom for vennegjengen, så har dere et fast sted å møtes når dere vil henge! Alt du trenger å gjøre er å etablere rommet og dele lenken med de du vil ha besøk av.

Var denne siden nyttig?