Mann og kvinne som ser serier
SERIER FOR ALLE: Det finnes en haug av gode serier å se med din bedre halvdel eller gode venninner. Foto: Getty Images.

Er du serieutro?

Kjæresten gikk og la seg. Du så en episode til! Vi nordmenn er på topp i serieutroskap.

Midt i HBO-suksessen The Undoing, begås en uopprettelig synd. Vi snakker da ikke om Hugh Grant, altså, men om deg! Det som begynte som en koselig kveld sammen i sofakroken, endte med at kjæresten gjespet, strakk seg, og sa: «Jeg går og legger meg, jeg ...» Så hva skulle du gjøre? Du som var overklar for å se den neste spennende episoden i favorittserien deres!

Serietitting er som lim i forholdet, viser forskningen. Noe dere setter av tid til og gleder der til å se sammen. Sammen. Og ikke bare er det positivt for forholdet, men for vennskap og de fleste andre relasjoner også. Å følge en serie i fellesskap gir oss en hyggelig setting der vi kan møtes, igjen og igjen, og ikke minst noe å skravle om over lunsjbordet (eller på Teams-kaffepraten). Men parallelt med at Hugh Grant forsvinner ut i natten og Nicole Kidman begynner å ane ugler i mosen, stiger spenningen — og det kan bli vel lenge å vente til dere begge er klare for neste episode.

Kvinne foran tvn

NOE FOR ALLE: Hva er vel bedre enn en så spennende serie at du nesten ikke klarer å vente på neste episode! Foto: Getty Images. 

Serieutroskap er blitt et fenomen, skriver Mashable. Og i en brukerundersøkelse fra Netflix viser at nordmenn ligger på toppen i serieutroskap i Europa. Halvparten av norske par som strømmer sammen innrømmer at de har vært serieutro mot partneren sin, mens 83 prosent sier de er serieutro gang på gang.

Det er på tide å sette opp noen kjøreregler! Skikk og bruk for TV-titting, eller serievettreglene, om du vil.

Psst ...


Fjorårets store snakkis-serie, The Undoing fra HBO, ligger tilgjengelig i Telia Play! Den perfekte serien å se — sammen!

Serievettreglene

Dilemma nr. 1: Når venninnen må jobbe sent i kveld...

Den lille kohorten har ett fast møtepunkt hver uke: seriekveld! Og akkurat nå ser dere thrillerdramaet The One, og det er i ferd med å nøste seg opp hva som egentlig skjedde den kvelden for 15 år siden! Dere er tre gode venninner, men like før ringer telefonen. Én kan ikke, hun blir nødt til å jobbe sent.

Ser dere episoden uten henne — eller venter dere til hun kan?

Godt serievett: Venninnen som ikke kan komme tar selv ansvar for dilemmaet hun setter dere i. Og sier allerede i det hun trekker seg at dere gjerne kan se episoden uten henne, og at hun skal få sett den selv også før neste serietreff.

Serietipset! The One er en helt ny britisk serie, som er tilgjengelig på Netflix. Serien kombinerer både science fiction og romantikk, og viser et samfunn der DNA-matching brukes for å finne den ene store kjærligheten.

I Norge tar vi ganske lett på serieutroskap, men ikke i Hongkong. Der mener 40 % at det er verre en ekte affære.

Kilde: Netflix

Dilemma nr. 2: Når kjæresten din misliker serien...

«Han kan jo ikke gjøre det der!», «Nei, dette blir for dumt!» ... På sidelinjen sitter hun og kommenterer seg gjennom hver eneste scene av I Know This Much is True. Mens du nyter Mark Ruffalos prestasjon der han spiller begge de to tvilliingbrødrene, er det eneste hun ser et kaotisk familiedrama hun ikke kan forstå.

Godt serievett: Det er lov å si ifra at dette likevel ikke er en serie dere skal se sammen! Det som kunne vært en herlig serieopplevelse, må ikke ødelegges av grynting og kommentarer. Tilby deg å se serien på iPaden med headset, så hun kan hun se på noe hun faktisk liker.

Serietipset! I Know This Much is True er en episk familiesaga om svik og oppofrelse. Miniserien baserer seg på en roman av Wally Lamb, og har fått fantastiske anmeldelser for imponerende skuespillerprestasjoner. Tilgjengelig på HBO.

Se sømløst på alle dingsene dine!


Telia Play fungerer like godt på både TV, nettbrett, mobil og AppleTV! Og husker akkurat hvor langt du var kommet, også når du bytter skjerm.

Dilemma nr. 3: Når fotballkampen går samtidig...

Robinsonekspedisjonen er som skapt for deg og søstern! Dere så første episode sammen, og bestemte dere for at denne måtte dere fortsette å se sammen. Problemet er bare at akkurat i dag krasjer sendetiden med fotballkampen. Det bryr søstern seg fint lite om, men du vil nødig gå glipp av årets kanskje viktigste kamp!

GOD LYD: Nyt serien med krystallklar lyd — her er våre beste headset!

Mann og fotball på tvn

DILEMMA: Noen ganger krasjer serietitting med viktige kamper, men heldigvis kan det løses med Telia Play. Foto: Getty Images. 

Godt serievett: Når det kommer til å se noe på det tidspunktet det faktisk sendes, da trumfer direktesendt sport tv-serier. Og med Telia Play kan dere dessuten ta opp Robinsonekspedisjonen, og se det når det passer dere. Still inn på serieopptak, så er dere sikre på å ikke gå glipp av en eneste episode.

Serietipset! Realityserien Robinsonekspedisjonen går på TV3 mandager klokken 20:30!

Oppdag TV-arkivet


Visste du forresten at du kan klikke deg tilbake gjennom en hel uke med lineær-TV i arkivet i Telia Play? Søk opp serien du gikk glipp av i går — og se den i dag!

 

Visste du at dere kan dele skjerm uten å dele stue? Seriedaten trenger ikke la seg stoppe av avstand og isolering. Ved hjelp av tjeneter som Teleparty, som synkroniserer visningen på Netflix, kan du strømme med venner og familie, hvor som helst i verden.

 

Var denne siden nyttig?