Kvinne på tog med nettbrett

Slik strømmer du smartest på farta!

Mobildata gir deg friheten til å gjøre det du vil, og med noen tips i bakhånd trenger du aldri å bekymre deg for databruken igjen.

Mange mobilbrukere er bekymret for å bruke opp datamengden som er inkludert i abonnementet sitt. Frykten er at regningen skal vokse seg større enn forventet, og derfor legger mange unødvendige bånd på databruken – selv i tilfeller hvor de hadde hatt nytte eller glede av den.

Som Telia-kunde trenger du imidlertid aldri å bekymre deg for at regningen skal komme som en overraskelse. Med Datakontroll vil du nemlig aldri bruke mer enn det som er inkludert med mindre du aktivt kjøper en ekstra datapakke.

Du vil få en SMS når du har brukt opp 80 prosent av dataen som er inkludert, og en ny SMS når kvoten er brukt opp. Hvis du da velger å ikke kjøpe en ny datapakke, vil hastigheten på tilkoblingen din settes ned til 64 kbit/s. Det betyr at du vil ha mulighet til å bruke internett, men det vil være veldig mye tregere enn du er vant til.

Hvis du ikke vil kjøpe en ekstra datapakke, men har behov for å bruke mye data i en kortere periode, er Data Boost en god løsning. Da får du ubegrenset mobildata i enten én, tre eller tolv timer.

Roaming er ikke skummelt

Skepsisen til roaming sitter fortsatt i hos en del mobilbrukere, men der man tidligere risikerte store uforutsette kostnader, er også utenlandsbruk nå enkelt og forutsigbart for Telia-abonnenter.

Enten du sitter på et tog i Italia eller på hytta i Sverige, er all databruk i EU og EØS nå inkludert i abonnementet ditt. Det betyr at du kan bruke mobilen på akkurat samme måte som du ville gjort hjemme.

Er du utenfor EU/EØS, vil prisene variere basert på hvilket land du er i. I de fleste land vil du få datapakker som gir deg en viss datamengde per døgn for en fast pris. Du får alltid en SMS med informasjon om prisene der du befinner deg når du skrur på telefonen i utlandet.

Det er også satt en maksgrense på 500 kroner per måned som standard. Denne må du aktivt velge å øke dersom du vil bruke mer data. På den måten har du alltid full kontroll over hvor mye du bruker.

Ordliste


Roaming

Når du befinner deg i utlandet kobler du deg opp til et nettverk som ikke eies av Telia. Det betyr at vi leier kapasitet hos den utenlandske operatøren du bruker, og det er dette som kalles roaming.

Data Boost

En tjeneste du kan kjøpe som gir deg fri bruk av data i én, tre eller tolv timer for henholdsvis 19, 39 og 99 kroner. Kjøpes enkelt i Telia-appen eller på Telia.no og aktiveres med én gang kjøpet er gjennomført. Du varsles i god tid før du går tilbake til normal databruk.

Datakontroll

Med Datakontroll sørger vi for at du slipper å bekymre deg for høye regninger. Det betyr at hastigheten skrus ned når du har brukt opp den inkluderte dataen istedenfor at du må betale dyrt for videre bruk.

Var denne siden nyttig?