VÅRENS VAKRESTE E-VENTYR: RIgg deg foran skjermen, for nå skjer det – sluttspill Telialigaen!

Ellevilt sluttspill i Telialigaen: – Det blir vanvittig spennende!

Det er duket for et knallhardt oppgjør når erkerivalene i norsk e-sport dundrer sammen i kampen om den aller gjeveste tittelen. Her er ekspertenes spådom før helgens sluttspill. 

Helgen 23.-24. april er det igjen klart for et av de absolutte høydepunktene i norsk e-sport, nemlig sluttspillet i Telialigaen.

Allerede på fredag braker det løst med semifinaler i publikumsfavoritten CS:GO: Først ut er regjerende mester Apeks, som møter Nordavind i det som kan bli det mest spennende sluttspillet på lenge. Deretter venter et spennende oppgjør mellom 777 Esports og Oilers.

I motsetning til fjorårets sluttspill vil alle kampene spilles online denne gangen.

Portrettbilde av Erling Rostvåg, administrerende direktør for Good Game AS, som arrangerer Telialigaen.
Erling Rostvåg i Good Game AS. (Foto: gamer.no)

– Her kan alt skje. Nivået er jevnt, og for første gang på mange år er det en reell usikkerhet rundt hva som er Norges beste lag, sier Erling Rostvåg, Administrerende direktør i Good Game.

– I den ene semifinalen finner vi erkerivalene Apeks og Nordavind: to store og etablerte lag, som begge satser hardt. I den andre semifinalen har vi to «up and coming» og relativt ferske klubber, Oilers og 777, som virkelig tatt steg det siste året. Så det blir rett og slett vanvittig spennende!

Fredagens semifinaler, og lørdagens finale i CS:GO kan du følge på TV 2 Sport 1 og TV 2 Sumo

En ny CS-konge på haugen?

Et av lagene som forventes å levere sterkt, er 777, som sammen med Apeks gikk ubeseiret gjennom seriespillet. De tok seg også helt til topps i den norske kvalifiseringen til Blast Nordic Masters, og i OnLAN-turneringen som ble arrangert av Good Game på vegne av Komplett.

INTENST: Det er knyttet stor spenning til helgens oppgjør. Her er Oilers i aksjon i forrige runde av Telialigaen.

– Jeg er fristet til å si at 777 er favoritt, fordi de har vist god progresjon, og spilt bedre og bedre i hver kamp. De har også relativt nylig signert «AkEz» (Kristian Kornbakk), en dyktig lagfører som kan tilføre 777 den erfaringen de kanskje har manglet. Han har dessuten spilt for både Apeks og Nordavind tidligere, så jeg regner med at han er sulten på å slå en av de to i en eventuell finale, spår Rostvåg.

Det betyr likevel ikke at 777 får en enkel match i Oilers. Kampene mellom de to er alltid jevne, og semifinalen blir neppe noe unntak, understreker eksperten.

Slik er finalehelgen


Fredag 23. april

15:30 CS:GO Semifinale #1

Apeks – Nordavind DNB Talent

19:30 CS:GO Semifinale #2

777 Esports – Oilers

Følg fredagens semifinaler på TV 2 Sport 1 og TV 2 Sumo.

Lørdag 24. april

18:30 CS:GO Finale

Følg den store finalen på TV 2 Sport 1 og TV 2 Sumo.

Søndag 25. april 

12:00 Rocket League Semifinale #1

AW3 – Domino

13:00 Rocket League Semifinale #2

Playwell – Nordavind

14:00 Rocket League Finale

Følg sluttspillet i Rocket League på TV 2 Sumo.

Rivaler i kamp

Også kampen mellom Apeks og Nordavind spås å bli jevn. Sistnevnte var det siste laget som kvalifiserte seg, og det skjedde etter en solid opphenting i på slutten av sesongen. Og det sår liten tvil om at Nordavind kan spille på høyde med de beste når de har dagen.

Etter fjorårssesongen har Apeks endret på laget uten å lande en fast gruppe enda, noe som kanskje gjør at de stiller svakere enn tidligere sesonger. Men med masse rutine og enkeltspillere i toppklasse er de regjerende seriemesterne likevel farlige.

REGJERENDE MESTER: Apeks beholdt tittelen i CS:GO i forrige runde. Kan det holde en sesong til?

– Apeks har vært et horn i siden på Nordavind i mange år, og står som regjerende mestere fem sesonger på rad. Men Nordavind har vist god form i det siste, så her er ingen ting avgjort.

Hvem som møtes i manesjen for den store finalen på lørdag mener Rostvåg er svært åpent.

– Her kan alt skje. Men skal jeg likevel gjette på en finale, holder jeg en knapp på Apeks og 777.

> Les mer om Telialigaen og helgens sluttspill her

Tett i tet i Rocket League

Spennende blir det også når fire gira lag skal konkurrere i sluttspillet i Rocket League, som spilles på søndag. Skal suverene AW3, som unngikk et eneste poengtap i seriespillet, seile helt til topps for første gang? Eller vil fjorårets mestere Nordavind beholde sin plass på tronen? Playwell og Domino gir seg heller ikke uten kamp – men hvem ligger egentlig best an?

– Flere av lagene som kjempet om de siste sluttspillplassene har spilt jevnt, men Nordavind og AW3 virker ganske suverene. Jeg tror AW3 blir en tøff motstander for Domino, som akkurat kom seg gjennom nåløyet og sikret semifinaleplass, sier Rocket League kommentator Andreas «Andii» Sørlie.

– På lik linje tror jeg det blir tøft for Playwell å hamle opp med Nordavind, som er regjerende mestere. Så jeg tipper vi får se AW3 og Nordavind i en finale, sier kommentatoren.

Hvem som går av med seieren i en eventuell finale, er imidlertid litt mer åpent, mener eksperten. Nordavind har en svært sterk spiller i Sondre «Enlid» Enlid, som var best i ligaspillet ifølge octane.gg sin rating, og kan være avgjørende i en slik kamp. Men kaptein på AW3, Sebastian «Seeb» Falch var med å bryte Nordavinds seiersrekke i Rocket League for et år siden, den gangen for laget Gemini.

– Skal man dømme etter seriespillet tror jeg AW3 ligger best an, og vil gå seirende ut av det. Men jeg tror det blir det blir jevnt, kanskje en 4-3 seier til AW3. Uansett hva som skjer blir det garantert underholdende, avslutter Sørlie.

Sluttspillet i Rocket League kan du følge på TV 2 Sumo

I en pressemelding forteller Telialigaen at de ser seg nødt til å avlyse sluttspillet i League of Legends. Dermed blir det ikke kåret en vinner i League of Legends for vårsesongen 2021. Sluttspillene i de øvrige spillene går som planlagt.

 

Var denne siden nyttig?