ForsidenMagasinetKjekt å viteRundet alle strømmetjenestene? Her er 3 du vil digge

Rundet «alle» strømmetjenestene? Her er 3 du vil digge

Det siste året har de fleste blitt godt kjent med HBO og Netflix har på menyen, men heldigvis finnes det fortsatt en rekke uoppdagete TV- og strømmeperler i Telia Play.  

Serietørke? Langt ifra. Du trenger bare å bevege deg ut av vante mønster. Med TV fra Telia har du en hel verden av underholdning med TV & strømming samlet på ett sted. I Valgmenyen kan bruke poengsystemet til å sette sammen din egen underholdningspakke. Det vil si at dersom du har rundet alle seriene på HBO, kan du bruke poengene dine til å velge inn for eksempel Viaplay. Eller C More. Eller noen av de litt bedre skjulte perlene, som Cirkus, Curio og FilmFavoritter:

1. Cirkus

Sans for britiske serier? Strømmetjenesten Cirkus lar deg velge og vrake blant det beste av britisk krim og drama fra ITV og andre kvalitetsprodusenter – både serier som har gjort det stort her hjemme og helt nye som ennå ikke er vist på norsk TV.

Du trenger bare 5 poeng for å legge til Cirkus i Telia Play. Her er fem favoritter:

Line of Duty

SPENNING: Mørkt og engasjerende politidrama i Line of Duty. Foto: Cirkus TV/BBC

Prisbelønte Line of Duty er en krimserie om den fiktive enheten AC-12, som etterforsker korrupsjon. Dette er britisk politidrama akkurat slik vi liker det, men med en moderne og annerledes tvist! Bli med inn en verden av kontorpolitikk og maktkamper som skaper drama, der den største skurken er byråkratiet selv.

IMDb: 8.7

Se fem sesonger av Line of Duty på Telia Play

Poirot

KLASSIKER: Alle krimelskeres favorittdetektiv Poirit i kjent stil. Foto: Cirkus TV

Her er han igjen: den pertentlige mesterdetektiven med bart og fransk aksent. Vi snakker selvfølgelig om Hercule Poirot. Sammen med sin trofaste venn og kollega, kaptein Hastings, havner Poirot stadig borti nye skurker og intrikate drapsgåter. Alt sammen i velkjent Agatha Christie-stil – med mengder av spenning, overraskelser og glimt i øyet.

IMDb: 8.6

Se sesong 10 til 13 av Poirot på Telia Play

Patrick Melrose

MØRKT: Edward St Aubyns bøker om Patrick Melrose er blitt mørk underholdning og rå skuespillerprestasjoner. Foto: Cirkus TV

Gjør deg klar for nedsabling av britisk overklasse. Patrick Melrose er en opprivende, mørk og tidvis humoristisk miniserie i fem deler, basert på de anerkjente romanene av Edward St. Aubyn. Vi følger Patrick, som prøver å ta et oppgjør både med sitt tunge rusmisbruk og sin privilegerte, men traumatiske oppvekst i den britiske overklassen.

IMDb: 8.1

Se miniserien Patrick Melrose i Telia Play

Psst… Visste du at du enkelt kan sette sammen dine egen kanalpakke i Telia Play?

Victoria

ROYALT DRAMA: Seriesuksessen Victoria skildrer en av Englands største monarker og hennes tid på tronen. Foto: Cirkus TV. 

Liker du The crown og Downton Abbey? Da vil du trolig like Victoria. Da hennes onkel døde i 1837 ble 18 år gamle Victoria dronning, og moren prøver raskt å få kontrollen over den unge monarken. Serien tar for seg Dronning Victoria sine tidlige dager, fra kroningen til hennes ekteskap med Prins Albert.

IMDb: 8.2

Se Victoria i Telia Play

Little women

KJENTE SØSTRE: Søstrene Meg, Jo Beth og Amy March i filmatiseringen av Little Women. Foto: Cirkus TV

Britisk miniserie basert på Louisa May Alcotts klassiker om de fire March-søstrene Meg, Jo, Beth og Amy som vokser opp i Massachusetts på 1860 med sin mor, mens faren deres tjenestegjør i borgerkrigen. Historien er like god som den alltid har vært, og denne BBC-utgaven inneholder mer enn nok nordstatsromantikk og unge, glødende hjerter til å kunne varme ledige regndager.

IMDb: 7.2

Se Little Women i Telia Play

2. Curio

Er du nysgjerrig på verden og livene som leves her? Curio gir deg tilgang til mer enn 200 timer med internasjonale kvalitetsdokumentarer og naturprogram. Gi deg selv litt mer innsikt og forståelse i en rekke ulike tema – fra historie, kultur og teknologi til natur og miljø. Curio koster fem poeng og kan enkelt velges inn i Valgmenyen.

Du trenger bare 5 poeng for å legge til Curio i Telia Play. Her er fem favoritter:

Plantenes hemmelige liv

FOLKEKJÆR: Sir David Attenborough i Plantenes hemmelige liv. Foto: Curio

Den britiske nasjonalskatten David Attenborough har i en årrekke delt sin kunnskap om planeten vi vandrer på. I «Plantenes hemmelige liv» utforsker Attenborough en rik verden av flora. Ved bruk av time-lapse og makrofotografering, følger vi plantenes historie fra deres opprinnelse på landjorden til den viktige plassen de har i dagens økosystem – en filmteknikk som gjør det spennende å se på og har sikret serien hele 8,6 i score på IMDb! Kulere program om flora skal du lete lenge etter!

IMDb: 8.6

Se Plantenes hemmelige liv i Telia Play.

Pssst… hekta på Attenborough? I Curio finner du flere av hans dokumentarer. Se hele utvalget her

Dataland

UANTE MULIGHETER: Kunstig intelligens vil endre vår livsstil. Dataland viser oss hvordan. Foto: Curio

AI spiller allerede en viktig rolle i den utviklede verden — fra logistikk til helsetjenester og nasjonal sikkerhet. Men som denne dristige analysen fra RTS gjør klart, skraper vi bare overflaten av AIs evner. Fra Irlands 'smarte byer' i Europas Silicon Valley, til Kinas dystopiske sosiale kreditsystem – filmen Dataland viser oss ​​bredden av det potensialet i AI på godt og vondt.

IMDb: 7.0

Se Dataland i Telia Play

The Farthest

ROMFERD: En spennende reise i rommet i filmen The Farthest. Foto: Curio

The Farthest er en irsk dokumentarfilm som skildrer historien til Voyager-programmet og dets to romskip, Voyager 1 og Voyager 2 – som ble lansert i 1977. I 2013 ble Voyager 1 det første menneskeskapte objektet som forlot solsystemet og nådde det ytre rom. Siden er programmet omtalt som en av menneskehetens største bragder.

IMDb: 8.1

Se The Farthest i Telia Play

My Millenial life

MILLENIAL-DOKU: Store daler men også oppturer når fem unge skal finne livets vei i dokumentaren My Millenial Life. Foto: Curio

En sår og underholdende dokumentarfiln om store drømmer, knusende skuffelser, vennskap, yrkeskarriere og kjærlighet. Vi følger fem dynamiske 20-åringer mens de finner sin plass i verden og takler hindringer og muligheter underveis.

IMDb: 7.4

Se My Millenial life i Telia Play

Everest: Den villeste drømmen

ADRENALIN-KICK: Har du drømt om å erobre Mount Everest er dette filmen for deg. Foto: Curio

Nepals naturlandskap er det vakreste og villeste i verden, og drømmen om tynn luft og synet av Mount Everest lokker stadig flere eventyrlystne på tur. Vi blir med på en av verdens villeste ekspedisjoner når filmen følger den britiske utforskeren George Mallorys fotspor til toppen av Mount Everest.

Klar for eventyr? Se filmen i Telia Play

3. FilmFavoritter

Trenger du en god film å se på? Med over 200 filmer gir FilmFavoritter deg en deilig blanding av høyt profilerte filmer og indie-filmer fra de mest populære sjangrene. Hver måned oppdateres filmbiblioteket, slik at du hele tiden får noe nytt å velge mellom. 

Du trenger bare 5 poeng for å legge til FilmFavoritter i Telia Play. Disse filmene er våre favoritter akkurat nå:

Wild tales

SPANSK MØRKE: Mørkt, morbid og morsomt i Wild Tales. Foto: Nordic Entertainment Group

Wild Tales er en vidunderlig bekmørk, spansk komedie om kjærlighet, bedrag og tragedie. Om hvordan fortiden innhenter oss alle, volden som kan utløses av de mest bagatellmessige hverdagsdetaljer og den unektelige gleden som ligger i å miste kontrollen.

IMDb: 8.1

Se Wild Tales i Telia Play

> Det finnes et hav av strømmetjenester der ute! Med TV fra Telia kan du sette sammen din helt egne underholdningspakke med TV & strømming samlet på ett sted.

Moderne kvinner

KOMISK DRAMA: Moderne kvinner er et underholdende og underfundig drama med småskrudde figurskildringer. Foto: Nordic Entertainment Group

Santa Barbara, sommeren 1979 – en tid fylt med kulturendringer og opprør. Vi møter Dorothea, en viljesterk alenemor i midten av 50-årene og hennes sønn Jaimie. Hun elsker sønnen betingelsesløst, men uroes av tanken på den stadig mer kaotisk verden og lurer på om hun klarer livets store å oppgave: å oppdra sønnen riktig.

IMDb: 7.3

Se Moderne kvinner i Telia Play

Gutten med det tikkende hjertet

GRIPENDE: Flott animasjon akkompagnert av en usedvanlig original og gripende historie i Gutten med det tikkende hjertet. Foto: Nordic Entertainment Group / © 2013 EUROPACORP – DURAN – FRANCE 3 CINEMA. All Rights Reserved.

Vi befinner oss i Edinburgh, sent på 1800-tallet. Lille Jack blir født på en dag som er så kald at hjertet hans fryser til is. Jordmoren redder Jacks liv ved å erstatte hjertet hans med et gjøkur, som kommer til å fungere så lenge han følger reglene: han må ikke bli forelsket. Men når Jack møter en syngende jente på et gatehjørne settes Jacks mekaniske hjerte på prøve.

IMDb: 7

Se animasjonsfilmen i Telia Play

I kina spiser de hund

DANSK ACTIONKOMEDIE: Kim Bodina brillijerer som vanlig i filmklassikeren I Kina spiser de hund. Foto Nordic Entertainment Group

I denne danske perlen møter vi Arvid som jobber i bank, og er ifølge kjøresten hans den kjedeligste mannen i verden. Helt til han han en dag slår ned bankraneren Franz med en squashracket. Kort tid senere får han besøk av Franz sin kone som klager over tapet av utbytte. Det skulle nemlig brukes til deres prøverørsforsøk. Arvid synes synd på damen, og for å skaffe pengene til veie planlegger han et ran sammen med sin kriminelle bror.

IMDb: 7.4

Se filmen i Telia Play

Léon

DRAMATHRILLER: Léon fra 1994 er en svært vellykket thriller, med en passe dose komikk. Foto: Nordic Entertainment Group / © 1994 Columbia Pictures Industries, Inc. All Rights Reserved

Léon er en dødelig og flyktig leiemorder, som lever et rutinepreget liv alene med en plante i New York. En dag banker den desperate nabojenta Mathilde på hans dør. Hele hennes familie har blitt myrdet. Leon har ikke hjerte til annet enn å slippe henne inn og ta seg av den lille jenta – selv om han vet at det kommer til å forandre alt.

IMDb: 8.5

Se Léon i Telia Play

Var denne siden nyttig?