Tre bilder i ett av europeiske byer.

Ta med mobilvanene dine på reise

På reise har du enda mer behov for mobilen. Få med deg tipsene til reisemål, aktiviteter og mobiltjenester. Med Roam Like Home kan du endelig ta med deg mobilvanene på reisen.

Vi er inne i høytiden for ferieplanlegging, og mobilen er gjerne informasjonskilden og et nyttig verktøy i den forbindelse. Finne destinasjoner, severdigheter, hoteller og ulike aktiviteter til reisen.

Det er ikke bare i forkant av reisen vi ønsker å bruke mobilen. Sannheten er at vi trenger enda mer data på ferie. Bare tenk etter; Vi surfer etter informasjon vi ellers aldri leter etter, og i tillegg tar vi med oss våre mobile vaner hjemmefra. Mobilen gir oss rett og slett en enda mer innholdsrik reise.

Illustrasjon med kart over land hvor vi tilbyr Roam Like Home.

Dette er landene som har Roam Like Home. Foto: Telia.

Island på sommeren – Ja, det kunne vært fint!

Hva med å prøve et helt nytt feriested i år? Island og Reykjavik har masse fint å by på med naturomgivelser som får en til å gispe. På getyourtourguide.com kan du se forslag til aktiviteter å gjøre i byen og hva det koster. Man kommer vel ikke utenom å se geysirene og bade i en lagune, men det finnes også mye annet å gjøre på Island. Det er bare å søke på internett med mobilen, på samme måte som du gjør i Norge.

Tre ulike utsnitt av motiver fra Reykjavik.

Reykjavik. Foto: Telia.

En av de viktige mulighetene som øker databruken når vi er på ferie er translatørene. Du kan selvfølgelig bruke Google Translate, men språkopplæringsappen Duolingo kan hjelpe deg enda mer. Island er et av de vanskeligste språkene å uttale i verden. Tenk å komme hjem med plettfrie fraser på islandsk!

Norsk i Danmark – Det er deilig det, eller?

Det er deilig å være norsk i Danmark, men det er jo ikke det om du ikke har tilgang til kartdata, og tips fra mobilen. Danmark har mange perler å by på som det er verdt å besøke i sommer. Hva med å pakke sekk og telt, og ta en spontan roadtrip?

Besøk København og spis deilig street food på PapirØen den ene dagen. Kjør så videre til Aarhus den neste. Google Maps gjør at du finner korteste vei dit du vil. Du sparer tid og penger på bensin, og mobildataene har hjemmepris. Søk opp nærmeste rasteplass for å telte over natten, eller søk tak over hodet via Airbnb. Lenge leve spontaniteten!

Tre motiver fra København.

Roadtrip i Danmark frister. Foto: Telia

Google Maps har blitt enda bedre. Les 3 nyttige tips i Google Maps her.

Kalimera fra Hellas

Idylliske motiver fra Hellas.

Øyhopping i Hellas. Foto: Telia.

En av nordmenns feriefavoritter er øyhopping i Hellas. Landet med de hvite husene med blå tak. Landet hvor du kan øyhoppe fra Paros til Naxos, og hører uttrykket kalimera om morgenen og kalispera på ettermiddagen. I Hellas er det mange severdigheter å oppsøke, og den klassiske appen Tripadvisor er din perfekte turguide.

Reis langt og surf som hjemme

Telia tilbyr Roam Like Home som er en tjeneste som gir norske abonnementsbetingelser i en rekke andre land. Helt enkelt betyr det at roamingkostnadene er fjernet og du kan surfe, streame, bruke apper, sende sms og snaps, og ringe som hjemme i EU eller EØS-land.

Sjekk hvilke land som har Roam Like Home, og andre betingelser her.

Roam Like Home gjelder mobilbruk i utlandet, samt ringe eller sende SMS til Norge. Det gjelder ikke fra Norge til EU/EØS, spesialnummer, på fly, eller ombord på ferger og skip som bruker satellitt.

Roam Like Home i EU og EØS gjelder alle våre mobilabonnement. For Mobilt Bredbånd gjelder norske priser i Norden og Baltikum (Mobilt Bredbånd kan ikke brukes utenfor disse landene).

Vær oppmerksom dersom du skal på ferie et sted hvor Roam Like Home ikke gjelder. Da vil du motta meldinger fra Telia som informerer deg om roamingkostnadene eller status på databruk. Les om meldingene du mottar og ikke må overse her.

Andre apper som kan være smarte å ha på ferie er Google oversetter eller valutakalkulator.

Kunne du tenkt deg Roam Like Home på ferie? Bli Telia-kunde så kan du surfe uten bekymringer.

Denne artikkelen ble oppdatert 18. mars 2020.

Var denne siden nyttig?