Tre mobiler for barn: Så mye plass bør barna ha på telefonen

Med disse tre mobilene har barna alt de trenger, og mer enn nok plass – enten det er film, musikk eller andre ting som står på programmet.

En mobiltelefon kan være et fantastisk verktøy – ikke bare for å holde kontakten med de hjemme, men for å skape! Enten poden har hatt mobil en stund, og trenger en ny med bedre lagringsplass for å kunne la kreativiteten flyte fritt – eller det er på tide med den første mobilen til skolestart, er det mange hensyn å ta. Hvilke behov skal man ta høyde for, og hvor mye bør mobilen koste?

Snakk med barna!

Det er viktig å være bevisst på barnas behov, i tillegg til foreldrenes. For barnas del handler det gjerne om hvor mye plass som er tilgjengelig, og hvilke apper som kan installeres.

tre-mobiler-1.jpg

Foreldrene er kanskje mer opptatt av ting som støt- og vannbestandighet og batteritid. Uansett mener vi i Telia det er viktig å ta med barna i diskusjonen. Er de opptatt av et godt kamera, fordi de gjerne vil lage film? Da bør du kanskje samtidig sørge for at telefonen kan oppgraderes med minnekort, slik at lagringsplassen på telefonen kan holde tritt med barnas filmkarriere!

Når bør barna få egen mobil?

De aller fleste får sin første mobil før de er ni år gamle – hele 96% av barn mellom 9 og 11 år har sin egen mobiltelefon. Etter passerte 11 år, har så godt som alle barn egen mobil, og de aller, aller fleste av disse har en smarttelefon. Derfor har vi valgt å fokusere på tre gode smarttelefoner for barn i denne artikkelen. For de yngste er det kanskje lurest med en mer robust telefon, mens de eldre barna kanskje vil bli mer fornøyd med en telefon som har mer lagringsplass til film, bilder og apper?

tre-mobiler-2.jpg

Mobiler til barn: Våre tre valg

For de yngste: Samsung Xcover 4

De yngste barna bør ha en telefon som tåler litt juling, og som er enkel å bruke. Da er Samsung Xcover 4 et meget godt alternativ – av flere grunner: Den er støv- og vannbestandig, i henhold til den såkalte IP68-standarden, som betyr at den tåler å bli liggende under vann i inntil en halv time.

Xcover 4 har dessuten fysiske knapper i tillegg til berøringsskjermen, som gjør den enklere å bruke, og den har et robust og teksturert design som sørger for at små barnehender har et godt grep om telefonen. Dessuten er den en av stadig færre smarttelefoner som har utskiftbart batteri. Da kan man ha et ekstra fulladet batteri tilgjengelig – og sikre at man aldri går tom for strøm selv om poden har glemt å lade batteriet.

Samsung Galaxy xCover 4

Samsung Galaxy xCover 4

  • Robust
  • Vanntett
  • Godt grep
149,-/md. med SVITSJ
Total tlf.pris 24 md. 3576,-
Les mer

Huawei P20 lite

Om man vil prioritere kreativitet i form av bilder og film, vil Huawei P20 lite være et ypperlig valg. Denne telefonen har nemlig hele 16 megapikslers oppløsning på begge kameraer – både foran og bak. Det gir en høy bildekvalitet junior garantert vil være fornøyd med, og dessuten kan de innebygde 64 GB med lagringsplass utvides med minnekort inntil 256 GB i tillegg, slik at poden aldri går tom for lagringsplass til Oscarkandidatene sine!

Foreldrene vil nok sette pris på høy batterikapasitet – et batteri på hele 3 000 mAh er vesentlig mer enn konkurrentene, og sørger for at unnskyldningen "tomt batteri" er historie. Huawei P20 lite gir stor verdi for pengene, og er en avansert smarttelefon til en hyggelig pris. 

Huawei P20 Lite

Huawei P20 Lite

  • Stort batteri (3000 mAh)
  • 4 GB RAM og 64 GB internlagring
  • 16 MP kamera foran og bak
149,-/md. med SVITSJ
Total tlf.pris 24 md. 3576,-
Les mer

iPhone SE

Mange unge – som voksne – ønsker seg gjerne en iPhone. En litt rimeligere løsning enn de nyeste er iPhone SE, som også er litt mindre enn de øvrige modellene. Det gjør at den ligger godt i mindre barnehender. Den har 32 GB innebygget lagring, men kan ikke utvides med ytterligere minnekort – så om det er film som står på programmet, kan det være bedre å velge en modell som har mulighet for større minnekort i tillegg.

Apples telefoner er enkle å bruke for både små og store, men passer kanskje for de litt større barna. På innsiden har den samme prosessor som iPhone 6s – som gir en lynrask telefon, den byr på et kamera med 12 megapikslers oppløsning, og den støtter alle Telia-tjenester, inkludert 4G+-nettet som gir lynrask surfing og strømming!