Infinity symbol

Trygger deg 24 timer i døgnet

Se hvordan den norskutviklede helseklokken Contact og Telias mobilnett kan ta vekk noe av redselen for dine kjente og kjæres alderdom.

Vi har alle noen som står oss ekstra nært, og som vi kanskje bekymrer oss litt ekstra for i det daglige. Det er lett å uroe seg, og dette kan også være unødvendig i noen tilfeller. Samtidig skulle vi så gjerne hatt umiddelbar beskjed om noe skulle skje.

Du er ikke alene. I følge en fersk undersøkelse gjennomført av YouGov på vegne av Telia sier annenhver nordmann at de er bekymret for sine foreldres helse. Like mange sier at de er bekymret for helsevesenets evne til å oppdage sykdom tidlig nok.

Kanskje ikke så rart da, at omkring tre fjerdedeler av befolkningen heller vil være hjemme med teknologiske hjelpemidler enn å havne på sykehus?

Contact, helseklokken fra ContinYou.

Foto: Telia

Få beskjed på mobilen din om noe skulle skje

For å senke uroen din har gründerselskapet ContinYou laget en helseklokke som varsler pårørende og helsevesenet om noe skulle skje. I tillegg til å være 100 prosent norskutviklet har klokken «Contact» innebygd SIM-kort fra Telia, overvåker puls, oksygennivået i blodet, og kan til og med forutse en rekke uønskede hendelser. Klokken har også en GPS-funksjonalitet som sier ifra når brukeren går ut fra et forhåndsbestemt område.

Contact gir en stor trygghet for pårørende som kan få beskjed på mobilen om noe skulle skje. Samtidig gir det brukeren frihet når man er alene.

Terje Tobiassen, daglig leder i ContinYou.

Formålet er å gi frihet til brukeren og trygghet til pårørende. Det vil blant annet si at eldre kan leve et normalt liv hjemme lenger. Ifølge Telias undersøkelse har så mye som 2 av 3 nordmenn sterk tro på at teknologi som dette vil gjøre alderdommen bedre i fremtiden.

Les mer om hvordan helseklokken fungerer og kan redde liv i fremtiden her.

– Med en voksende eldrebølge vil helseklokken spille en viktig rolle i tiden fremover. Jeg har selv hatt hjerteinfarkt og vet hvordan det kan være. Contact gir en stor trygghet for pårørende som kan få beskjed på mobilen om noe skulle skje. Samtidig gir det brukeren frihet når man er alene, forteller daglig leder i ContinYou, Terje Tobiassen.

Samarbeider om e-helse

Teknologisk nyvinning er ekstra viktig i tiden fremover. Spesielt når SSB kan melde at antall nordmenn på 67 år og over vil doble seg innen 2050. For å imøtekomme denne eldrebølgen har Telia inngått et samarbeid med ContinYou og deres revolusjonerende helseklokke. Telia har en visjon om å skape en digitalt inkluderende verden, bidra til positiv samfunnsutvikling, og gjøre en forskjell med mobilteknologi.

– Mobilteknologi kan gjøre fantastiske ting innen e-helse. Klokken fra ContinYou er en av de mest revolusjonerende helseklokkene i verden, og den er fra Norge. Vårt 4G-nett, med dekning i verdensklassen, er avgjørende for å gi brukerene av Contact størst mulig frihet ved at den fungerer stort sett over alt, forteller Ole Andre Skarbøvik, markedsdirektør i Telia Privat.

Helseklokken Contact på armen ute i en båt.

Foto: Telia

Om ContinYou:


ContinYou er et ungt og innovativt selskap som utvikler omsorgsteknologi. Selskapet ble startet av daglig leder Terje Tobiassen (52), produktsjef Glenn Arild Haugland (50), og teknisk sjef Terje Otto Tobiassen (31). Selskapet er stasjonert i Sandnes.

ContinYou sitt første produkt er klokken Contact, som er verdens første helseklokke som kan forutse kritiske hendelser som sykdom og fall gjennom å kombinere helsedata om brukerne av produktet.

Om helseklokken Contact:


Helseklokken Contact er verdens første smartklokke som kombinerer data om oksygeninnhold i blodet, puls, temperatur og barometrisk trykk. De fire målingene forteller enormt mye om enhver persons helse, noe som kan skape en unik forutsigbarhet.

Ideen om å lansere en helseklokke som forutser kritiske hendelser kom for tre år siden, da gründer og daglig leder Terje Tobiassen fikk hjertestans i bilen. Frykten for at det skulle skje igjen gjorde at han utviklet helseklokken Contact.

Målet er å sørge for at eldre kan bli hjemme lenger, lette presset for hjemmesykepleien og spare samfunnet for store beløp.

Se ofte stilte spørsmål om klokken.