Familie på skitur med mobil som er tom for batteri.

Slik unngår du at mobilen streiker i kulda

Ute eller inne – nå er mobilen viktigere enn noen gang for vår sosiale kontakt. Her er 6 supertips som gjør at batteriet holder. 

I disse dager blir vi bedt om å isolere oss, og med stengte treningssentre og skisentre tyr mange til turer til fots, på ski eller til sjøs.

Mobilen blir viktig for både sikkerhet og sosial kontakt. Da er det avgjørende å unngå batteristreik. Nå som det ennå er kaldt mange steder i landet vårt, vil batteriet på mobilen lade ut raskere – og selvfølgelig er det alltid fare for å miste mobilen i snøen. 

Likevel – om vi er på tur på fjellet, i skogen eller ved sjøen vil de færreste av oss la mobilen ligge igjen hjemme. Vi vil kunne kontakte venner eller familie, sjekke kartet, ta bilder, oppdatere sosiale medier, eller kanskje måle farten. 

Mann med hund ved et fjellvann blir fotografert av jenten med mobiltelefon.

Så hva kan du gjøre for å sikre at mobilen holder mens du er ute på tur? Her er 6 gode tips for å bevare batterilevetiden.

1. Hold mobilen varm – men ikke for varm

Smarttelefoner liker hverken frost eller for høy varme. Sørg for at mobilen er tørr, og holder en temperatur på mellom 10 og 40 grader. Er du på ski mesteparten av dagen er det lurt å oppbevare mobiltelefonen i en lomme nær kroppen din. 

2. Pakk inn telefonen

Det kan virke litt rart å måtte pakke inn telefonen din i en ullsokk, men bruker du mobilen mye i løpet av dagen er det smart å isolere den med ull. Du kan også kjøpe et deksel med god isolasjon. Da er mobilen lettere å holde med skihansker og vil samtidig beholde en bedre temperatur.

3. Slå av unødvendige antenner

Det er ingen grunn til at mobilen bruker strøm for å lete etter nettverk som ikke er der. Ute i bakken er du langt fra både Wi-Fi og Bluetooth, så slå av begge deler. Unngå å sette mobilen i flymodus, da skrur du av alle antenner på telefonen, inkludert tale og internett.

4. Sett batteri i spareblussmodus

Oppdateringer og push-meldinger bruker ikke mye strøm i seg selv, men i løpet av en hel dag krever det litt av batteriet å holde innboksen og kalenderen oppdatert. Vurder om du trenger løpende oppdatering, eller om noe kan vente til senere på kvelden. Et smart tips er å sette batteriet i spareblussmodus under innstillinger på telefonen din. 

5. Ikke lad en kald mobil

Hvis mobilen er nedkjølt etter en lang dag på ski, bør du vente med å lade til den har fått varmen i seg, altså romtemperatur. Da holder batteriet lengre og du reduserer risikoen for skade på både mobil og batteri.

6. Skaff deg en powerbank

En powerbank er en mobil ladestasjon som du kan ta med deg overalt. Det finnes flere varianter på markedet. Noen må lades opp i forkant, mens andre forsyner strøm via vanlige batteri. For å bruke powerbanken kobler du mobilen til en ledning, festet til den mobile laderen, og ladingen er i gang.

Telia Powerbank 7500mAh

Telia Powerbank 7500mAh

  • Nok til ca 2 oppladinger (7500 mAh)
  • Passer til alle Apple- og Android-mobiler (Mikro-USB, USB-C og Lightning)

Det varierer fra powerbank til powerbank hvor mange fullstendige oppladninger de klarer. Vil du ha en mindre variant, er XQISIT PowerBank 2600 mAh liten og nett, og lader fullt batteri ca én gang. 

Var denne siden nyttig?