Familie på skitur med mobil som er tom for batteri.

Slik unngår du at mobilen streiker i kulda

En dag i bakken eller treningstur i lysløypa er utenkelig uten mobilen på innerlomma. Her er 6 supertips som gjør at batteriet holder. 

Se for deg at du står ved skiheisen og må få tak i vennene dine som plutselig ble borte på veien. Null stress, du har jo mobilen med deg. Men idet du skriver en melding, slår mobilen seg av. Svakt batteri og hard kulde har ført til en aldri så liten mobilstreik. 

Batteriet på mobilen lader ut raskere når det er kuldegrader – og selvfølgelig er det alltid fare for å miste mobilen i snøen. 

Likevel – om vi er på tur på fjellet, i skogen eller i slalåmbakken vil de færreste av oss la mobilen ligge igjen hjemme. Vi vil kunne kontakte venner eller familie, sjekke kartet, ta bilder, oppdatere sosiale medier, eller kanskje måle farten. 

Jente i slalomantrekk ser på mobilen i bakken.

Så hva kan du gjøre for å sikre at mobilen holder ut hele skituren, eller hele økta i slalåmbakken? Her er 6 gode tips for å bevare batterilevetiden ute i kulda.

1. Hold mobilen varm – men ikke for varm

Smarttelefoner liker hverken frost eller for høy varme. Sørg for at mobilen er tørr, og holder en temperatur på mellom 10 og 40 grader. Er du på ski mesteparten av dagen er det lurt å oppbevare mobiltelefonen i en lomme nær kroppen din. 

2. Pakk inn telefonen

Det kan virke litt rart å måtte pakke inn telefonen din i en ullsokk, men bruker du mobilen mye i løpet av dagen er det smart å isolere den med ull. Du kan også kjøpe et deksel med god isolasjon. Da er mobilen lettere å holde med skihansker og vil samtidig beholde en bedre temperatur.

3. Slå av unødvendige antenner

Det er ingen grunn til at mobilen bruker strøm for å lete etter nettverk som ikke er der. Ute i bakken er du langt fra både Wi-Fi og Bluetooth, så slå av begge deler. Unngå å sette mobilen i flymodus, da skrur du av alle antenner på telefonen, inkludert tale og internett.

4. Sett batteri i spareblussmodus

Oppdateringer og push-meldinger bruker ikke mye strøm i seg selv, men i løpet av en hel dag krever det litt av batteriet å holde innboksen og kalenderen oppdatert. Vurder om du trenger løpende oppdatering, eller om noe kan vente til senere på kvelden. Et smart tips er å sette batteriet i spareblussmodus under innstillinger på telefonen din. 

5. Ikke lad en kald mobil

Hvis mobilen er nedkjølt etter en lang dag på ski, bør du vente med å lade til den har fått varmen i seg, altså romtemperatur. Da holder batteriet lengre og du reduserer risikoen for skade på både mobil og batteri.

6. Skaff deg en powerbank

En powerbank er en mobil ladestasjon som du kan ta med deg overalt. Det finnes flere varianter på markedet. Noen må lades opp i forkant, mens andre forsyner strøm via vanlige batteri. For å bruke powerbanken kobler du mobilen til en ledning, festet til den mobile laderen, og ladingen er i gang.

Xqisit Xqisit PowerBank 10400mAh

Xqisit Xqisit PowerBank 10400mAh

  • Dobbel USB port ideell for å lade nettbrett og smarttelefon samtidig
  • LED indikator som viser hvor mye strøm som gjenstår
  • Kapasitet: 3.7 V / 10.400 mAh
  • Vekt: 240g

Det varierer fra powerbank til powerbank hvor mange fullstendige oppladninger de klarer. Vil du ha en mindre variant, er XQISIT PowerBank 2600 mAh liten og nett, og lader fullt batteri ca én gang. Perfekt til en dag i løypa.

Ha det gøy i snøen i vinter, da :)

Var denne siden nyttig?