Test av Urbanista Seattle

Våre kunder har testet de trådløse hodetelefonene Urbanista Seattle BT. Her er deres dom over de populære hodetelefonen.

Urbanista Seattle på et bord med juleglitter i bakgrunnen

Foto: Mindaugas Korsakas

Urbanista Seattle BT er den trådløse versjon av Urbanistas Seattle-serie, men med muligheter for å kople til ledning om det oppladbare batteriet skulle gå tomt. Det følger også med en USB-ledning til opplading av batteriet.

Andreas, Gunnborg og Mindaugas fikk et headset hver av oss. Her er hva testpilotene synes om etter noen ukers bruk.

Design

Andreas: – Designet på Bluetooth-headsettet er visuelt lik dens forgjenger med tråd. Headsettet jeg har prøvd er i fargen dark clown som vil si helsvart, men det er ikke fargen som gjør Seattle-settet spesielt. Med sine runde klokker og enkle, funksjonelle design skriker ikke akkurat klokkene i seg selv etter oppmerksomhet, men de er likevel flotte å se på. Urbanista har skjønt at en ikke trenger å gjøre drastiske saker visuelt for å få til et pent sett med klokker. Noen ganger er det enkle faktisk det beste.

Gunnborg: – Designet til urbanista modellen Seattle er utrolig lekkert, jeg mottok headsettet i fargen rosé Gold. Det finnes også i fargene fluffy cloud, Dark clown og Blue petroleum. Headsettet er nett og er lett og ta med seg da det kan brettes sammen. Selv om det er nett, har det litt størrelse, så man må beregne å ha litt ekstra plass i bagen enn til vanlige ørepropper.

Headsettet har også en touch funksjon på den høyre øreklokken, hvor man kan stille på lyd, pause og bytte sang. Det er også merket opp inni øreklokkene hvilket som er høyre og venstre, så det er lett å putte det på riktig.

Mindaugas: – Mitt førsteinntrykk av hodetelefonene er veldig bra. Første jeg ser når jeg åpner boksen er selve hodetelefonene med en fin svart-gull bakgrunn. Det kjennes som god kvalitet rett fra boksen, veldig lett og god å holde i. Fin størrelse og byggekvalitet.

Komfort

Andreas: – I tillegg til det enkle retroinspirerte visuelle designet er  Seattle BT utstyrt med memory foam på selve klokkene slik at de formes fint etter ørene. Dette gjør Urbanista-klokken svært behagelige å bruke. At bøylen også er ganske fast gjør at de sitter godt og kan brukes når en jogger, går på ski, sitter på bussen, eller går rundt i gatene.

Gunnborg: – Som jeg allerede har nevnt stenger headsettet lyden ute, noe som gir en bra opplevelse og komfort. Putene på headsettet er myke og former seg etter ørene, det er også mulig å stille inn omkretsen på headsettet for å tilpasse alle type mennesker. Headsettet sitter godt på hodet og vil ikke falle av dersom du bruker det til for eksempel å trene eller andre typer aktiviteter.

Lyd

Andreas: – Urbanista Seattle BT har et frekvensområde mellom 20 ¿ 20 000hz, noe som er mer en nok for vanlige folks bruk. Bass, diskant og mellomtone virker godt balansert og selv om blåtannteknologien kanskje ikke alltid er like stabil når en er ute i kulda er det lite å si på lydkvaliteten i Urbanistas Seattle BT. Både ved høyt og lavt volum, om det er hard rock eller Kygo, om det er favorittserien på din strømmetejeneste, eller om det er lydboken du gjerne skulle ha hørt så yter hodetelefonene mediet rettferdighet. At hodetelefonene også har noe støydemping for lyder utenfra er også et pluss. Selv om klokkene på ingen måte kan sies å ha store støydempende kvaliteter holder de nok støy ute til at du kan nyte musikken din uten å bli forstyrret.

Gunnborg: – Lyden på Seattle modellen er veldig bra og headsettet stenger ute mesteparten av lyden utenfra så opplevelsen av musikken blir bra.

Headsettet har en bra lyd, og på selv høy musikk det er fortsatt en klar lyd. Jeg har opplevd at musikken kan hakke litt rett etter man er koplet seg til, men dette er over på et øyeblikk.

Mindaugas: – Når det kommer til lyd så er kvaliteten til Seattle å kjenne på. Jeg har prøvd headsettet med alle typer musikk, fra pop til electro, og fra jazz til rock. Hodetelefonene funker perfekt til alle sjangre.

Kontroll

Andreas: – Det som kanskje er settets beste detalj er likevel muligheten en har for å starte og stoppe musikken, tilkalle Siri eller andre tilsvarende telefonassistenter, ta telefoner, skru opp og ned volum og skifte låter ved å tappe, eller dra fingeren over høyre øreklokke. For hva er vitsen med et trådløst headsett om du ikke kan styre alt fra selve klokkene?

Mindaugas: – Det nye og oppsiktsvekkende for meg, var touchkontroll. Jeg kan endre volumet, endre sang eller stoppe musikken med bare ett klikk. Det var fantastisk å prøve, fordi dette er noe jeg aldri har prøvd før på hodetelefoner.

Mikrofon og samtale

Andreas: – Mikrofonen i Seattle BT fungerer fint. Når det ringer settes lyden du måtte høre, på vent og du kan ta samtalen ved å tappe en gang på høyre øreklokke. Lyden fra egen stemme formidles klart og tydelig, og de jeg har snakket med i telefonen har ikke lagt merke til at jeg faktisk brukte headset til å snakke gjennom i det store og hele.

Gunnborg: – Mikrofonen funker veldig bra og det er lett å høre hva man sier i den andre enden av telefonen. Det funker fint å snakke og man trenger ikke å snakke spesielt høyt for at den andre personen skal høre deg.

Mindaugas: – Mikken har god kvalitet og den trådløse tilkoblingen fungerer uten problemer. Det tar bare noen sekunder å koble til via Bluetooth, som er veldig positivt.

Batteri

Andreas: – Urbanista Seattle BT er utstyrt med innebygd oppladbart batteri som enkelt lades via usb. Batterikapasiteten sies å være 12 timer og det har jeg ikke noe å si på ennå. Jeg har ikke ladet settet siden jeg fikk det, og til nå har det vel gått opp mot 10 timer. Om det blir fortere utladet etter en tids bruk kan jeg ikke uttale meg om, men til nå virker det som at produsenten holder det de lover.

Gunnborg: – Nå har jeg ikke rukket å bruke headsettet så mye, men så langt holder batteriet veldig bra. Jeg ladet det før jeg startet å bruke det, men vet ikke om det er nødvendig da det ikke stod noe om ladning i bruksanvisningen. Etter det har jeg ikke trengt å lade headsettet og det funker fortsatt bra.

Mindaugas: – Jeg liker batterilevetiden. Spesifikasjonene sier at batteriet varer i 12 timer, men det kan vare lenger. Jeg har hatt det i 2 uker nå, og jeg har bare ladet den én gang. Den er perfekt egnet for en student, som meg selv. Jeg bruker hodetelefonene 2 timer på bussen hver dag, 5 dager i uken på vei til skolen. Det betyr at dem varer ut hele uken.

Konklusjon

Andreas: – Er en interessert i å få seg nytt headset, ønsker et trådløst alternativ og ikke har lyst til å bruke en formue på det er Urbanistas Seattle BT et godt valg. Hodetelefonene er behagelige å ha på seg, spiller høyt uten at lyden vrenger seg, har en god mikrofonløsning og er streetsmarte uten at de er prangende. Skal en nevne noe som ikke er helt topp er det rekkevidden på blåtanna og hvordan denne teknologien fungerer utendørs. Om det er Urbanistas utfordring, om det er Bluetooth-teknologien i seg selv, eller om det er iPhonens skyld kan jeg ikke si, men det skulle ha fungert bedre. Alt i alt et godt alternativ til de langt dyrere trådløse alternativene på markedet i dag.

Gunnborg: – Som konklusjon vil jeg si at dette headsettet funker utrolig bra og det faktum at det er trådløst og bruker Bluetooth gjør det veldig lettvint å bruke når man slipper å tenke på en ledningen som henger mellom. Det er lett å kople seg opp til headsettet og det har en rekke vidde på 10 meter. Om man går utenfor kopler det seg av og det kopler seg rett opp igjen når man er innen rekkevidde.

Batteritiden er som sagt lang og ifølge Urbanista har det en spilletid på opptil 12 timer. Men selv om batteriet går tomt er du fortsatt ikke uten musikk, for i boksen følger det også en ledning du kan plugge i så det funker som et vanlig headsett. I tillegg følger det også med en lader.

I tillegg ser headsettet utrolig fint ut og kan lett bruket som et accessory til et antrekk, både på hodet eller rundt halsen. 

Mindaugas: – Jeg tror disse hodetelefonene passer perfekt for alle som liker enkelt, men glatt design, og ikke ønsker å bruke tusenvis av kroner på det. Med tanke på prisen er det veldig bra produkt, og passer perfekt til meg og mitt bruk.

Terningkast

Andreas: – Terningkast 5 fra meg!

Gunnborg: – Dette er et flott headsett og etter min mening og opplevelse har jeg ingenting å klage på og vil derfor gi det terningkast 6

Mindaugas: – Jeg gir et klart terningkast 5 på Urbanista Seattle BT.

Vil du også skaffe deg trådløst, god lyd som koster ikke skjorta, så kan du kjøpe Urbanista Seattle BT her eller i din nærmeste Telia-butikk.

NB: som takk for innsatsen som testpiloter, har deltakerne fått beholde produktet til odel og eie.

Var denne siden nyttig?