Glitrende julekuler badet i lilla lys.

Ønsker du deg ny mobil til jul? Slik velger du riktig

Mange ønsker seg ny mobil til jul. Kanskje ønsker du deg mobil selv? Vet du da hvilken som faktisk passer ditt bruk best?

Det er flere ting du bør tenke på før du kjøper deg ny mobil. Bruker du kamera mest, eller er rask prosessor viktig? Hvilke andre funksjoner bruker du mest? Kanskje er du mer prisbevisst?

Ofte ønsker vi oss en nyere modell av den vi allerede har, men det er ikke sikkert at det er noe lurt valg. Disse tingene bør du se etter.

Markedets beste mobilkamera

Mobilkameraer har utviklet seg mye de siste årene, og er generelt blitt veldig bra. Det finnes likevel noen som har anstrengt seg litt mer for å møte høyere krav, og særlig én mobil har tatt markedet med storm.

Er mobilkamera er spesielt viktig for deg kan det være verdt å ta en titt på nye Huawei Mate 10 Pro. Huawei er kinesisk og navnet uttales "Hwa-Way", som bokstavelig talt betyr "kinesisk prestasjon". Huawei har gjort et samarbeid med det tyske Leica i utviklingen av denne mobilen.

Leica, som er i verdensklasse på optikk og high end kameraer, har forsynt Mate 10 Pro med to kameraer på baksiden. Den ene med hele 20 megapiksler, mens det andre har 12 megapiksler.

Kameraet er markedsledende med lysstyrke på f/1,6 som betyr at kamera slipper inn 89 prosent mer lys enn sin forgjenger Mate 9 Pro. Det betyr at det gir svære gode bilder selv i dårlig lys.

Nye Huawei Mate 10 Pro er en kraftmaskin med stor lagringsplass på hele 128 gigabyte. Mobilen har et batteri som varer lenge, godt over en dag med normal bruk, og en totalpakke mange vil glede seg over.

I forrige uke kunne IT-avisen melde om at Huawei Mate Pro 10 har satt rekord i forhåndsbestillinger og at selskapet har overgått interne mål med over 100 prosent. Mye tyder på at Huawei vil kunne innta tronen med denne modellen.

Huawei Mate 10 Pro.

Nå er det julekampanje på Huawei Mate 10 Pro. Foto: Telia.

Vi har julekampanje på Huawei Mate 10 Pro. Du får 1500 kroner ekstra i bindingsrabatt, som vil si at den koster kun 3899 kroner med SMART Super i 12 måneder.

Ekstra julegavetips

Med en Chromecast fra Google kan du koble mobilen opp på TV-en og se bildene dine i fullskjerm. En Chromecast omdanner også TV-en din til en smart-TV som gjør at du kan strømme din favorittunderholdning via apper som YouTube, HBO Nordic, Netflix og Spotify. Sjekk ut Chromecast i vår nettbutikk her.

For multi-taskeren

Det er mange som bruker mobilen til alt og alltid. For mange er mobilen viktigere enn PC-en. Det stilles krav til mobilens evne til å håndtere flere programmer samtidig.

Brukeropplevelsen må også være totalt sømløs når man veksler mellom ulike oppgaver og aktiviteter. Da trenger man gjerne en større skjerm med god oppløsning, og en prosessor som er kraftig. «Kraftig prosessor» og «god skjermoppløsning» er derfor gjerne nøkkelord du bør se etter dersom dette er formålet med din mobilbruk.

Samsung Galaxy S8 er den mest solgte Android-mobilen i andre kvartal 2017. Sør-Koreanerne har for alvor laget en toppmodell med en av markedets beste skjermer. Mobilen har et høyt sikkerhetssystem for skjermlås og en lynrask prosessor.

Videre er den tilpasset multi-tasking ved at man kan dele opp skjermen med ulike programmer eller apper som kjøres samtidig. IT-avisen kaller Samsungs flaggskip en av de råeste mobilene noensinne. Dermed kan vi med trygghet si at dette er en mobil som naturlig hører hjemme blant de aller beste.

Sjekk hva vi tidligere har skrevet om Samsung Galaxy S8.

Samsung Galaxy S8.

Det er førjulskampanje hos Telia og du får ekstra godt tilbud på Samsung Galaxy S8. Foto: Telia.

Sikre deg Samsung Galaxy S8 nå og få 1500 kroner ekstra i bindingsrabatt med SMART Super.

Ekstra julegavetips

Er du mye på farten med mobilen kan en PowerBank være redningen. Da slipper du å risikere å gå tom for strøm midt i viktig arbeid. Sjekk ut Zens PowerBank wireless charger i vår nettbutikk.

For den lekne og prisbevisste

Det finnes også seriøst gode mobiler med solid teknologi i lavere prisklasser. Det japanske Sony har mobilen Sony Xperia XZ1 eller Xperia XZ1 Compact en av toppmodellene i lavere prisklasse. Den har blant annet en helt unik 3D-scanning som gjør at du kan scanne for eksempel vennene dine til en 3D-animasjon og deretter bruke i GIF-er.

Mobilen er også vannbestandig og trekker lite strøm. Den kommer med den nyeste versjonen av operativsystemet, Android 8.

Sony Xperia XZ1.

Sony Xperia XZ1 eller Sony Xperia XZ1 Compact er en bra mobil til en rimeligere pris. Foto: Telia.

Benytt deg av Telias julekampanje og bestill Sony Xperia XZ1 eller Sony Xperia XZ1 Compact med SMART Super abonnement, og få 1500 kroner ekstra i bindingsrabatt.

Telia har en ekstra julegave i år. Med SMART Super-abonnement får du hele 60 GB data per måned de første to månedene. Du får ekstra data dersom du bytter abonnement til SMART Pluss og Total også. Har du disse abonnementene allerede, trenger du ikke gjøre noen ting. 60 GB data er vår gave til deg.

Merk at julekampanjen på mobiler kun gjelder for abonnementet SMART Super.

Det er ikke bare ribba som trenger tilbehør

Telia har julegaver til de aller fleste. For eksempel AirPods fra Apple, Zens Single trådløs lader som lader blant annet lader Samsung S6, S7, S8 og Note8, samt Apple iPhone 8, 8 Plus og X, og Apple TV 4.generasjon.

Sjekk vårt utvalg av tilbehør i nettbutikken.

Airpods, ladeplate og Apple TV.

Foto: Telia.

Vi ønsker alle en fantastisk førjulstid!