Kjærestepar ser på iPad i hagen
FRI STRØMMING: Mari og Alexander synes det er deilig å slippe å tenke på hvor mye data de har igjen i abonnementet.

Ubegrenset data på mobilen - utrolig digg, spesielt nå i ferien

Det er ikke sjelden at Mari og Alexander har gått tom for mobildata — og med sommeren foran seg var det perfekt for kjæresteparet å bytte til Telia X, mobilabonnementet med ubegrenset data og ubegrenset fart opp til 100 GB.

Vi utfordret studenten Alexander Wulfsberg (23) til å se hvor mye mobildata han bruker på en dag. Han er en ivrig bruker av mobilen, og lar sjelden dødtid gå til spille uten å sjekke ut en video på Twitch eller YouTube.

— Jeg har de korte pausene der jeg er innom VG for å sjekke nyhetene. Men på Twitch eller Youtube kan jeg fort sitte å se på video i en halvtime til tre kvarter av gangen, sier han.

Mobilvanene hans varierer.

— Når jeg studerer eller tar transport hører jeg på musikk, oftest via Youtube, og det tar jo enda mer data enn vanlig. Også har jeg en vane med å se på videoer for å finne roen før jeg sovner, sier han.

Så, hvor mye data tror han egentlig går med på et helt vanlig døgn?

— I hvert fall ikke mer enn én GB, sier han betenkt og trekker frem at det nok er strømming av video som topper listen for forbruket hans.

Økt behov for datafrihet i sommer

Nå er det sommerferie for 23-åringen, som til vanlig studerer bygg- og miljøteknikk i Trondheim. Semesterets siste eksamener er unnagjort, og Alexander og kjæresten Mari Lillejord (23) har vendt nesen hjemover mot Østlandet for sommeren. Det betyr mer bruk av mobilen enn vanlig, ikke mindre.

Par som tar bilde på brygge

FERIEMINNER: Mari sikrer seg gode feriebilder med kjæresten, og deler dem med venner og familie. 

Da kommer det godt med å ha byttet til et abonnement med fri bruk av data. Med Telia X kan han bruke mobilen så mye han vil.

Familierabatt for to


Dere trenger hverken være mange eller i familie for å få familierabatt. Allerede på andre abonnement sparer dere 150 kroner dersom dere velger Telia X— hver eneste måned. Smart, ikke sant?

Planen er å henge så mye som mulig på stranden i ferien.

— Jeg er så rastløs, så på stranden har jeg lett for å dra frem mobilen. Da ser jeg ofte på videoer mens jeg tørker fra et bad, eller før jeg tar en match med volleyball, forklarer han.

Telia X har også ubegrenset fart, opp til 100 GB. Etter det reduseres farten til 3 Mbit/s. Det er likevel mer enn nok for de aller fleste – man kan fremdeles strømme livesport, filmer eller serier i høy kvalitet.

— Jeg tipper jeg er typen som har godt av å ha et mobilabonnement med fri data, særlig i ferier. Da går det fort veldig mye mobildata, sier Alexander.

Ubegrenset fart og data - når hytta ikke har wifi

Mari forteller at hun bruker mobilen mest til å kommunisere og til høre på musikk eller podkast.

— Hvis jeg er på farten og ikke har noe å gjøre, så ser jeg en del Netflix på mobilen. Og så leser jeg avisen, sier Mari, som er psykologistudent. I sommer blir Telia X-abonnementet gull verdt, når Mari skal bo og jobbe på en hytte i Romsdalen uten wifi.

Kvinne som hører på musikk

I FARTA: Musikk, podcast og lydbøker kan strømmes fritt over mobilnettet, helt uten at Mari trenger å tenke på at datakvoten går tom.

— På hytta blir mobildata helt avgjørende. Da er det deilig å ikke være begrenset av noe, forteller hun.

Med fri bruk av data trenger de ikke lete etter plakater med «Gratis wifi» på norgesferie i sommer, og dermed heller ikke å utsette seg for risikoen det er å knytte seg til åpne nett.

Alexander trekker frem at Telia X er en god løsning, fordi man også kan dele data fra mobilen til andre enheter.

— Det blir jo som å leve med wifi på hytta. Det skal latterlig mye til for å bruke over 100 GB. Hverdagen blir en annen når man ikke trenger å tenke på hvor mye mobildata man bruker, sier han.

Forsikring inkludert


Med Telia X er du sikret! Du får:

  • ID-forsikring – bistand ved ID-tyveri
  • Nettslett – hjelp hvis uønsket personlig informasjon er spredt på nett
  • Appkjøp-forsikring – erstatning ved feilkjøp

Så mye mobildata gikk med på et døgn

På målingsdagen lever Alexander som vanlig: Sykler til sommerjobben med musikk på øret, strømmer videoer fra Twitch og Youtube og slapper av med kjæresten på ettermiddagen.

Mann med hyttekontor

HYTTEKONTOR: Med delt nett fra mobilen kan Alexander ta møter på Teams uansett hvor han er.

Så hva ble resultatet? Antagelsen om videostrømmingen stemte, men han fikk seg likevel en liten overraskelse.

— Det var mer mobildata brukt på Twitch enn jeg hadde forventet. Jeg tror det kan være fordi Twitch er live og hele tiden må oppdateres.

Totalt brukte Alexander 1,5 GB. Twitch troner soleklart øverst med hele 1,1 GB mot 130 MB fra Youtube som er neste på listen.

— Jeg ble overrasket over hvor raskt man kommer over én gigabyte. Men nå er det jo ikke lenger så farlig at jeg bruker mye, smiler Alexander.

— Selv om jeg bruker over én gigabyte en dag, så er det ikke i nærheten av et problem, sier studenten.

Så mye mobildata brukte Alexander på ett døgn


Twitch: 1,1 GB
Youtube: 130 MB
Google: 82,8 MB
Manga UP!: 73,3 MB
Safari: 53,5 MB
Finn.no: 29,1 MB
Bilder: 19,1 MB
Messenger: 11,6 MB
Musikk: 10,9 MB

Totalt: 1,5 GB

Bruker du like mye som Alexander? Sjekk hva du bruker mobildata på her.

 

Var denne siden nyttig?